Slávistky pomstily mužský tým. Po vítězství v lize si vyšláply na Spartu i v poháru

Přidat na Seznam.cz

Je to sice malá náplast, ale alespoň trochu zahojí smutné vršovické srdce. Fotbalistky Slavie porazily ve finále Českého poháru Spartu a pomstily tak své mužské soukmenovce, kteří už podruhé za sebou nedosáhly na titul. A co je horší, před nimi skončila Sparta…

Pro slávistky to ale nebylo vůbec jednoduché utkání. V poločase odcházely do kabin za nepříznivého stavu 0:1. Slávistický trenér Karel Piták zareagoval čtyřnásobným střídáním a na hře klubu z Vršovic to mělo vliv zlepšenou hrou v poli. Přesto se dlouho nedařilo slávistkám srovnat. Když už se zdálo, že si Sparta z Vlašimi, kde se finále hrálo, odvezou pohár, Kožárová srovnala na 1:1 a rozhodnout se tak muselo při penaltách.

V prvních dvou sériích se hráčky obou týmů nemýlily. Ale v třetí sérii se blýskla slávistická brankářka Lukášová, chytla penaltu a následně šly slávistky zásluhou Bendové do vedení. Ve čtvrté sérii minuly hráčky obou týmů a nyní to bylo na kapitánce Bartovičové. Zkušená hráčka s přehledem svůj pokutový kop proměnila a ve Vlašimi propukla slávistická radost.

Z mého pohledu to bylo vyrovnané derby, vyhrál šťastnější, penalty jsou loterie. Střelkyně jsme zvolili podle toho, jak se jim dařilo při nácviku v tréninku. Bohužel naše golmanka žádnou penaltu nechytila, štěstí se tak přiklonilo na stranu Slavie,“ podotkl trenér Sparty Antonín Mišovec. „V zápase jsme se drželi stanovené taktiky, v první půli nám to vycházelo, myslím si lépe, měli jsme větší příležitosti ke skórování. Měl jsem pocit, že bychom mohli vstřelit další branku. V nastaveném čase utkání jsme nepohlídali situaci po centru z levé strany a soupeřky vyrovnaly na 1:1,“ dodal sparťanský kouč.

AC Sparta Praha: Schneider – Tripp (70. Ducháčková), Kotrčová, Dědinová, Bárková, Pochmannová, Sonntagová, Vyštejnová, Chang (84. Stiburková), Cvrčková (90. Paulenová), Dlasková (70. Polcarová)

SK Slavia Praha: Lukášová – Šlajsová, Keene, Bartovičová, Khýrová – Divišová (46. Růžičková), Stackpole, Tenkrátová (46. Bendová), Veselá (46. Morávková), Černá (76. Kožárová) – Nekesa (46. Foster)

Zdroj: slavia.cz , sparta.cz