close
Spolupráce

7 marketingových chyb prodeje nemovitostí z developerského projektu

7-marektingovych-chyb-pri-prodeji-nemovitosti

Konkurence na trhu nemovitostí je obrovská. Pokud chcete prodat rychle a bez velkých slev, musíte přinést zajímavější a atraktivnější nabídku nemovitostí. To se neobejde bez skvělého marketingu. V čem nejčastěji při prodeji nemovitostí nejen z developerského projektu chybujete?

1. Podceníte grafické zpracování developerskému projektu

Profesionální grafika je alfou a omegou marketingu. Dvojnásob to platí pro developerské projekty. Navrhněte proto pro projekt barvy, vytvořte logo a graficky zpracujte všechny brožurky, právní dokumenty i karty jednotlivých nemovitostí.

2. Zanedbáte prezentační materiál nemovitostí

Zásadní je také ukázat prodávané nemovitosti v tom nejlepším možné světle. Klaďte tedy důraz na home staging (atraktivní úpravu interiérů nemovitosti) a následně na profesionální zhotovení všech prezentačních materiálů, jako jsou fotografie, video, ale i 2D a 3D půdorysy, virtuální 3D prohlídky a v případě, že se nemovitosti ještě staví, i fotorealistické vizualizace. Bez těchto materiálů se dnes již žádný profesionální prodej nemovitostí developerského projektu neobejde.

3. Zapomente pro projekt vytvořit webovou stránku

Pro větší projekty již dávno nestačí pouhá inzerce, ale potřebují také svou vlastní webovou stránku, skrze kterou na jednom místě a přehledně přinesete zájemci všechny potřebné informace, nabídku i prezentační materiál. Dopřejte potenciálním kupcům tento luxus a oni se vám stoprocentně odvděčí.

4. Mizerná propagace projektu i nemovitostí

V současné konkurenci nestačí projektu propagovat pouze na realitních portálech. Nutností je také placená propagace na všech nejznámějších sociálních sítích, jako je Facebook, Instagram, Youtube nebo LinkedIn. Samozřejmostí jsou také PPC a bannerové kampaně, díky kterým se dostanete k potenciálním kupcům na webech nebo ve vyhledávačích.

5. Chybí cílení na zahraniční klientelu

Rozhodně byste neměli přehlížet ani zahraniční klientelu, tím spíše, pokud jsou vámi prodávané nemovitosti poblíž nějakého velkoměsta, jako je Praha nebo třeba Brno. Zhotovte proto prezentaci také v cizím jazyce a inzerujte i na zahraničních portálech. Vyplatí se to.

6. Pochybná komunikace s potenciálními kupci

Obrovskou chybou je také mizerná komunikace se zákazníky. Pokud nejste schopni odpovídat hned na všechny dotazy klienta, může se lehce stát, že jeho zájem brzy ochladne a on poohlédne se jinde. Nepodceňujte tedy komunikaci.

V současnosti můžete nasadit na web online chat, kde za vás může komunikovat robot nebo živá obsluha, kterou některé firmy i pronajímají. Na všechny emaily pak odpovídejte nejpozději do jednoho dne a telefony rozhodně nenechte dlouho vyzvánět.

7. Nezajištěná důvěryhodnost projektu

Důvěryhodnost projektu je v dnešní době plné podvodů základ. Bez ní často neudáte ani tu nejlepší nabídku. Důvěryhodnost rozhodně zvýšíte bezchybnou prezentací a propagací. Také rychlá a jasná komunikace udělá hodně. Zásadní je ale i prezentace již úspěšných projektů, referencí od spokojených zákazníků nebo záštita důvěryhodnými partnery. To vše vám dodá kredibilitu a klienti nad vámi hned na začátku nezlomí hůl.

Zajistěte si prvotřídní kvalitu marketingu, nechte ho na profíky

Marketing je dnes zásadní. O to zásadnější, že ho používá úplně každý. Nejde tedy o to ho jen použít, ale použít ho lépe než konkurence. Pokud si pak svými schopnostmi nejste jisti, raději si najměte někoho, kdo se vám o něj postará. Prodáte díky tomu rychleji, bez problému a za víc. Právě to například nabízí i unikátní systém Delux Develop, který zařídí marketing pro developery a zefektivní prodej vašeho developerského projektu a nemovitostí z něj. Oč jde?

Delux Develop – bezchybný marketing pro developery

Za Delux Develop stojí RE/MAX Delux, který skrze něj nabízí možnost lehce, rychle a v maximální kvalitě získat vše potřebné k marketingu pro prodej nemovitostí z developerských projektů. Díky tomu pak budete na míle před konkurencí a konečně uspějete.

Co Delux Develop nabízí?

Profesionální grafiku projektu – Od Delux Develop dostanete nastavené barvy projektu, logo i graficky zpracované brožurky, právní dokumenty nebo karty jednotlivých nemovitostí a mnoho dalšího.

  • Atraktivní marketingový materiál – Získáte profesionální fotografie, videoprohlídky a virtuální 3D prohlídky nemovitostí, záběry z dronu nebo 2D a 3D půdorysy, vše samozřejmě včetně home stagingu, atraktivní úpravy interiérů. Pokud jsou ale vaše nemovitosti teprve ve výstavbě, získáte jejich fotorealistické vizualizace.
  • Profesionální webovou stránku – Vytvoříme pro vás profesionální stránku, skrze kterou jednoduše a přehledně předáte potenciálním kupcům všechny potřebné informace, prezentační materiály i nabídky. Váš web pak může vypadat třeba jako tato vzorová stránka.
  • Profesionální propagaci – Výhodou Delux Develop je propojení s mezinárodní sítí RE/MAX. Bude vás tak ve sto zemích světa propagovat více než 145 tisíc makléřů a budete se zobrazovat na webech jednotlivých poboček. Mimo to budete samozřejmě propagováni na nejznámějších sociálních sítích, jako je Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn, Twitter, Pinterest, TikTok apod.) i na největších realitních portálech na trhu. A součástí toho všeho jsou také PPC a bannerové kampaně. Ať už tedy bude potenciální klient kdekoliv, my ho najdeme a oslovíme.
  • Perfektní komunikace – S Delux Develop je komunikace bez starostí. Na webu se o ní postará chatbot napojený na ChatGPT a dále vám s ní pomůže 40 perfektně vyškolených makléřů – jak v češtině, tak i angličtině. Neunikne vám ani jeden klient.
  • Důvěryhodnost – RE/MAX Delux, který je za Delux Develop, váš projekt zaštítí svou důvěryhodností, díky které vám kupci uvěří a nebudou se bát si za vaše nemovitosti klidně i připlatit. RE/MAX Delux má na Google a Firmy.cz průměrné hodnocení neskutečných 4,9/5 a je držitel trojnásobného oceněním Realitní kancelář regionu roku. O jeho důvěryhodnosti svědčí také přes 80 video-recenzí.   
  • Všechny potřebné dokumenty – Delux Develop vám na míru připraví všechny právní dokumenty, které potřebujete pro prodej nemovitostí.
  • Financování developerského projektu – Delux Develop zaměstnává profesionální poradce a má zkušenosti s financováním mnoha developerský projektů. Dokáže vám proto pomoci také s financováním vašeho developerského projektu, ale i se zařízením hypotéky pro vaše kupce.

Se systémem Delux Develop tedy pro svůj projekt získáte desítky nejlepších profesionálů v oboru, kteří vyplní všechna přání, jež do systému zadáte. Začít navíc můžete v jakékoliv fázi projektu, ať už pouze s projektovou dokumentací v ruce, nebo s postavenými nemovitostmi. Pokaždé je však Delux Develop zárukou rychlého, bezproblémového a výhodnějšího prodeje. Líp to snad už nejde.

O Delux Develop jsme psali také v brožurce nebo v článku Jak uspět s prodejem developerského projektu.

Chcete vědět více o úspěšném marketingu pro prodej nemovitostí z developerského projektu nebo o Delux Develop? Ozvěte se.

Komentáře k článku