Životní půlrok, na podzim by mě něco takového nenapadlo, řekl hráč sezony Krejčí

foto Utkání 5. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: Sparta Praha - Viktoria Plzeň, 27. května 2023, Praha. Radost vítězů ligy, vpředu Ladislav Krejčí ml. ze Sparty

Praha - Když sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší na podzim laboroval s vleklým zraněním, ani ve snu by ho nenapadlo, že o půl roku později bude zvolen nejlepším hráčem prvoligové sezony. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál dovedl Pražany k titulu, v 19 zápasech tohoto ročníku nejvyšší soutěže dal 13 gólů a uplynulou jarní sezonu označil za životní.

Krejčího trápilo zranění od loňského léta. V říjnu zasáhl do dvou ligových zápasů, ale pak znovu vypadl ze hry a naskočil až v průběhu zimní přípravy. "Před půlrokem by mě určitě nenapadlo, že vyhraju tuhle cenu. V průběhu zranění to pro mě bylo těžké a bylo těžké vůbec na tohle myslet. Ale jenom mi to potvrzuje, že když něčemu věříte a fakt za tím jdete, jde za tím celý tým, tak se to povede dosáhnout," řekl Krejčí novinářům po prohře s Plzní 0:1 v posledním ligovém kole, před nímž už Sparta měla jisté prvenství.

Český reprezentant byl v druhé polovině sezony klíčovou postavou Letenských v cestě za prvním titulem po devíti letech. Po dvou podzimních gólech skóroval na jaře hned jedenáctkrát a mezi záložníky je v soutěži nejlepším střelcem. Proměnil všech osm penalt a jeho trefy z pokutových kopů byly klíčové v závěru sezony.

"Z tohohle pohledu to pro mě určitě je životní půlrok. Dnes jsem měl šanci jako blázen a mrzí mě, že jsem ji neproměnil. Ale s odstupem času za to určitě budu rád. Jsem šťastný, že jsem tímhle mohl pomoci týmu," prohlásil Krejčí.

Trofeje pro hráče sezony si cenil o to víc, že v anketě Ligové fotbalové asociace hlasují trenéři a kapitáni jednotlivých týmů. "Byl to takový můj vnitřní sen, že by bylo super to taky vyhrát. Jsem strašně vděčný a děkuji všem za tu cenu. Je to pro mě velice hodnotné, jelikož hlasovali hráči a trenéři, lidé, proti kterým hraju. O to je to cennější," řekl Krejčí.

Jeho tým v průběhu podzimní části sezony ztrácel po debaklu 0:4 na Slavii na první místo 12 bodů, pak ale zvítězil v Plzni a neprohrál 21 kol až do dnešního zápasu. "Těch zlomových momentů je tam asi víc. Určitě gól Pavlase (Davida Pavelky) v Plzni. Ale těch důležitých gólů bylo hodně. V těch zápasech jsme hráli až do konce, vždy jsme bojovali a zvládli to zlomit. To bylo to nejdůležitější v sezoně," připomněl Krejčí řadu obratů v závěrech zápasů.

Během několikadenních oslav od úterní remízy v Uherském Hradišti mu teprve postupně dochází, co se Spartou dokázal. "Těch pocitů je hodně - únava, radost, štěstí, euforie. Ono ani nejde spát, protože vám furt jede hlava. Připomínáte si ty momenty, co jsme dokázali. Až to vše skončí, tak to teprve člověku všechno dojde," dodal Krejčí.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď