Novinky v osobních financích: Chybná platba? U spořky nově pomůže George

Poslali jste peníze na chybně zadaný účet? V mobilní i počítačové verzi bankovnictví České spořitelny George lze snadno podat žádost o vrácení odchozí jednorázové domácí platby. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, který je přímo v aplikaci. Dosud museli klienti tuto žádost podat telefonicky přes klientské centrum nebo zajít osobně na pobočku, informovala tento týden Česká spořitelna.
V mobilní i počítačové verzi bankovnictví České spořitelny George lze nově snadno podat žádost o vrácení nesprávně zadané odchozí jednorázové domácí platby. Zdroj: Česká spořitelna

Česká spořitelna měsíčně zpracuje v průměru okolo pěti milionů odchozích plateb zadaných v mobilní nebo počítačové aplikaci George. Měsíčně přitom eviduje zhruba 600 žádostí o vrácení platby zaslané na chybný účet.

Naprostou většinu takových žádostí se Spořitelně daří ve spolupráci s ostatními bankami vyřešit do jednoho měsíce. Pokud se po 30 dnech od podání žádosti platba nevrátí na účet klienta, banka mu pomůže získat potřebné údaje o příjemci, aby mohl celou záležitost řešit s Policí ČR.

Zonky informovala, že její klienti si u nově sjednaných půjček mohou jednoduše odložit až dvě měsíční splátky ročně. Novou možnost klienti využijí třeba v případě nečekaných výdajů, kvůli nimž by jim jinak hrozily finanční problémy. Klienti si mohou vybrat, které dva měsíce v roce splátkové volno využijí a také to, zda budou oba měsíce po sobě následovat, anebo jestli si je během roku rozdělí.

PSALI JSME:
Poslali jsme omylem peníze na cizí účet!

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Finance

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Letní tábory pro děti už stojí skoro stejně, jako dovolená u moře

Průzkum
Pobyt v chatce nebo ve stanu v českých luzích a hájích je mnohdy srovnatelný s cenou levnějších zájezdů k moři. Třetina rodičů očekává, že si letos za letní tábor pro své děti připlatí k moři. Každý pátý rodič počítá, že za svou dceru nebo syna zaplatí více než deset tisíc korun. Ukázalo šetření společnosti Provident Financial, který mají Finanční a ekonomické informace (FAEI.cz) k dispozici.