Dvě pětky z deseti v duelu Česko - Izrael 64:19 položil pravnuk zakladatele říčanského ragby Kryštof Kohout

Čeští ragbisté se v Říčanech po výhře nad Izraelem 64:19 probojovali v baráži vítězů dvou divizí  Conferencí 1 sever a jih do vyšší divize Trophy. 

Utkání probíhalo v režii domácích hráčů, kteří od šesté minuty, kdy položil první pětku Kulhavý,  vedli a do poločasu položili celkem ještě čtyři pětky s následnými proměněnými kopy. Soupeř snižoval jen trestnými kopy a tak v poločase Česko vedlo 28:12.   Po změně stran přidal český ragbyový tým ke čtyřem pětkám ještě dalších šest, z toho jedna byla trestná a tak vyhrál u ragby nebývalým skorem 64:19, neboť poslední slovo v utkání měli Izraelci, kteří  minutu před koncem zápasu položili svoji jedinou pětku. 

Svůj den měl křídelní útočník dvaadvacetiletý Kryštof Kohout, který na hřišti, jež je pojmenované podle jeho pradědečka zakladatele říčanského ragby Josefa Kohouta,  si jako několikanásobný reprezentant tady doma v Říčanech  zahrál v reprezentaci poprvé a hned položil dvě pětky.

Premiérovou pětku za reprezentaci si položil také nejmladší mezi hráči hrající proti Izraeli dvacetiletý rojník Vladan Diviš, který poprvé do brankoviště soupeře vletěl podle zápisu z utkání už minutu po vystřídání s míčem v ruce nehledě na proporce hráčů soupeře jako buldozer a to nebylo všechno. Při nahlédnutí do zápisu z utkání jsme v tomto textu opravili  autorství deváté položené pětky, které bylo úředně tedy černé na bílém  přiznáno Vladanovi Divišovi, který byl rovněž v chumlu hráčů,  po jehož proniknutí do brankoviště soupeře byla uznána další česká pětka.    
 

 Jak říkám...

"Ragbisty Izraele jsme prakticky k ničemu nepustili a bodovali jsme z téměř ze všech  našich útoků. Deset pětek jsme již dlouho nikomu nenaděli a pokud nám to tak půjde i příští sezónu, měli bychom se silnými soupeři hrát,  když ne vítězná, tak vyrovnaná utkání," řekl pro ragbyový web Ceskeragby.cz  kapitán reprezentace Dan Hošek.


Soupeři českých ragbistů v příští sezóně budou ve skupině Trophy  ragbisté Švýcarska, Ukrajiny, Litvy, Chorvatska a Švédska.

Před začátkem utkání v Říčanech se vědělo, že vítěz baráže o postup do divize Trophy bude v žebříčku evropských ragbyových týmů mužů na dvacátém místě a to  nyní náleží Česku.

Počítejte s námi. V Evropě hrají Irsko, Francie, Anglie, Skotsko, Wales a Itálie  uzavřenou  nejstarší soutěž  v kolektivních sportech Pohár šesti národů. Championship 2023 hraje dalších  osm týmů a divizi Trophy ještě pět reprezentačních týmů. Dohromady devatenáct celků. Vítěz baráže o  postup do Trophy Česko je tedy dvacátým týmem v Evropě, když nepočítáme Rusko, které bylo ze soutěží vyřazeno.




Říčany  27. května 2023



           Ragby                                                                                                             

Baráž o postup do skupiny Trophy ME Rugby Europe

Česko - Izrael   64:19  (28:12)

Pětky 10:1 * Kopy po pětce 7:1 * Trestné kopy  0:4 * Body: Cimrich, Kryštof  Kohout, Vladan Diviš (všichni po 10), Dupue 7, Koblic, Kulhavý, Faktor, Kučera, (všichni po 5), trestná pětka 7 bodů  -  Abutbul 14, Nijem  5  *  Žluté karty  2:2  * Rozhodčí: Ethan Glass (Švýcarsko) * Diváků: 600

Mistrovství Evropy 2023 ...  konečné pořadí



Championship 2023: 1. Gruzie, 2. Portugalsko, 3. Rumunsko, 4. Španělsko, 5. Nizozemsko, 6. Německo, 7. Belgie, 8. Polsko.

Trophy 2023: 1. Švýcarsko 19 bodu, 2. Ukrajina 9 bodů, 3. Švédsko 9 bodů, 4. Litva 7 bodů a 5. Chorvatsko 5 bodů.

Baráž o postup do skupiny Trophy:   Česko - Izrael  64:19

Vzájemná utkání mezi Českem a Izraelem



Mistrovství Evropy 2A divize ME  Netanja (Izrael) 2. dubna 2016:  Izrael - Česko 19:40 (7:21)

Mistrovství Evropy 2A divize ME ... Praha 25. dubna 2015: Česko - Izrael  26:26 (7:17)





Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu zde





(Petr Skála pro ceskeragby.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...