Znojmo: Na Horním náměstí se budou zachraňovat životy

28.05.2023 7:04 | Tisková zpráva

Na Horním náměstí ve Znojmě se sjedou všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS) a budou zachraňovat lidské životy v simulované dopravní nehodě.

Znojmo: Na Horním náměstí se budou zachraňovat životy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Takový je scénář Dne bez úrazu, který pravidelně pořádá Zdravé město Znojmo ve spolupráci se Střední zdravotnickou školou a vyšší odbornou školou zdravotnickou Znojmo, p. o. (SZŠ a VOŠZ). Uskuteční se ve čtvrtek 8. června od 10:00 do 13:00 hodin na Horním náměstí ve Znojmě.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33717 lidí

Cílem akce je poukázat na možnosti prevence úrazů, jak se zachovat a co dělat nebo naopak nedělat, když už se úraz stane. Přítomni budou hasiči, záchranáři i policisté. Společně ukáží divákům vzájemnou spolupráci a veřejnost bude mít také možnost prohlédnout si výbavu záchranného hasičského a sanitního vozu s vybavením a techniku Policie ČR.

Připravena budou i další stanoviště se zajímavým programem. Studenti SZŠ a VOŠZ předvedou ukázku poskytování první pomoci. Pro malé i velké bude připraven zábavný program v podání Střediska volného času Znojmo, dopravní testy s BESIPEM, edukační program Městské policie Znojmo, stanoviště plné florbalu od TJ Znojmo LAUFEN CZ. Další stanoviště bude mít Vojenská zdravotní pojišťovna ČR a Cyklo Kučera Znojmo se svým bezpečnostně preventivním programem.

Národní dny bez úrazů
Tato kampaň je jednou z největších komunitních kampaní, která je zaměřená na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní organizace (WHO), má zvýšit informovanost o rizicích úrazů a snížit jejich počet a závažnost. Úrazy u dětí a mladistvých v ČR jsou nejčastější příčinou úmrtí. Nejvíce k těmto úrazům dochází v dopravě, proto se také preventivní a osvětové akce zaměřují na bezpečnost silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…