Padla obvinění k případu diskotéky ve Slušovicích

regiony

Komisař kriminální policie obvinil devětadvacetiletého muže z obce u Zlína a firmu sídlící na Zlínsku ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti s trestní sazbou až osm let odnětí svobody.

Padla obvinění k případu diskotéky ve Slušovicích
Ilustrační foto
28. května 2023 - 07:30

Mladý muž jako jediný jednatel společnosti, organizátor a člen ochranky na diskotéce ve Slušovicích neučinil odpovídající bezpečnostní opatření a nedodržel maximální kapacitní omezení vstupu osob, když do prostor o maximální kapacitě 280 osob pustil minimálně 400 návštěvníků, přičemž vstup do objektu nebyl nijak regulován.

Důsledkem byla kritická situace, která vznikla na schodišti mezi 1. a 2. patrem objektu, kde se setkalo velké množství osob, které chtěly buď vstoupit dovnitř, nebo ven. Tím si zcela znemožnily pohyb, což u některých vyvolalo paniku, dechovou tíseň, ztrátu vědomí, přičemž někteří návštěvníci spadli a jiní po nich šlapali.



Osmnáctiletá dívka utrpěla těžkou újmu na zdraví a patnáctiletý hoch utrpěl vážnou poruchu zdraví. Oba byli v přímém ohrožení života.

Dalších deset účastníků ve věku od patnácti do devatenácti let utrpělo různé druhy zranění a psychických potíží, vzniklo tím u nich riziko těžké újmy na zdraví a jenom díky shodě příznivých okolností k takové újmě nedošlo.



Jednatel firmy způsobil obecné ohrožení tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví a porušením důležité zákonné povinnosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Stejně se provinila také firma jako právnická osoba.

Zlínskénovinky.cz informovala  por. Bc. Monika Kozumplíková, tisková mluvčí KŘP Zlínského kraje.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif