Hlavní obsah

Sparťan Sörensen: Kdyby mi v létě někdo řekl, že se stanu nejlepším obráncem, nevěřil bych mu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho transfer byl pro pražskou Spartu trefou do černého. Dánský stoper Asger Sörensen se stal jedním z klíčových mužů mistrovského týmu, k tomu získal trofej pro nejlepšího obránce české ligy v sezoně 2022/2023. „Titul se Spartou je můj největší kariérní úspěch," rozplýval se 26letý Dán po sobotním duelu s Plzní (0:1), který provázely oslavy ligového triumfu.

Po oslavách na hřišti, oslavy na Letenské pláni. Kapitán Krejčí opět burcoval celý týmVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

O trofejích si doposud Sörensen mohl nechat jenom zdát. Posledních pět sezon před letním příchodem na Letnou hrál druhou bundesligu. Za Regensburg a v Norimberku, se kterým před třemi lety odvrátil sestup do třetí ligy až v baráži.

„V Norimberku jsme moc nevyhrávali, bylo pro mě příjemné přijít do klubu, který má nejvyšší ambice. V uplynulých sezonách vyhrávaly v české lize tituly Slavia s Plzní, přišel jsem, abych Spartě pomohl to změnit. Povedlo se," zářil Sörensen, který odehrál v lize 32 zápasů a vstřelil 5 gólů.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

Přizpůsobit se české mentalitě prý pro dánského obránce nebylo složité. „Kluci jsou skvělí, i všichni v realizačním týmu. Když si čeští hráči povídají v kabině, tak nic nerozumím, čeština je těžká. Ale hezky se o mě starají, začleňují mě do party," těší Sörensena.

Na srdci S. Na rozloučenou s oslavami na Letné si mistrovský tým zazpíval s Vojtěchem DykemVideo: Sport.cz

K českému titulu přidal ještě triumf v anketě Ligové fotbalové asociace ČR. Byl vyhlášený nejlepším obráncem sezony české ligy. „Tohle jsem vůbec nečekal! Kdyby mi v létě někdo řekl, že se stanu nejlepším obráncem soutěže, nevěřil bych mu. Je to úžasné, protože v anketě hlasují také trenéři a hráči, takže pro mě vítězství moc znamená," podotkl 26letý Dán.

Klid, který ho zdobí mimo stadiony, si dokáže přenést i na hřiště. I to je jeho velký přínos pro Spartu. „Snažím se hrát jednoduše, takový je můj styl. A vnáším klid do týmu. Myslím, že se mi to daří," uvedl Sörensen, který se už dívá k příští sezoně.

Škoda, že mi šplíchali šampaňským do ksichtu, nic jsem neviděl, popisuje oslavy s pohárem Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

V jejím úvodu zahájí útok na Ligu mistrů. Vzhledem k tomu, že Letenští začnou ve 3. předkole, mají jistotu účasti ve skupině Konferenční ligy. Sörensen se ale dívá mnohem výš. „Rád bych si zahrál Ligu mistrů. A také chci obhájit titul a vyhrát MOL Cup," uzavřel sympatický Dán.

Reklama