Zpravodajství Brno

Nový projekt tvůrců Ultimáta zaujal evropské spisovatele

Velikost textu:

Je teprve ve vývoji a už zaznamenal mimořádný úspěch. Projekt České televize s názvem Postup uspěl v užším výběru European Writers Club/Klubu evropských spisovatelů. Zúčastní se tak prestižního kempu Boosting Concepts v italském Turíně, který vedou špičkoví scenáristi.

Ultimátum
Ultimátum

Postup se dostal mezi pět nejlepších nominovaných pořadů, mimo jiné z Dánska, Švédska a dalších zemí. „Připravujeme ho společně se slovenskou produkční společností KFS Production Michala Kollára, scenáristou Lukášem Sigmundem a kolegy z mojí tvůrčí producentské skupiny,“ říká kreativní producenta brněnského studia ČT Jiřina Budíková a doplňuje: „Navazujeme tak naši úspěšnou spolupráci na seriálu Ultimátum.“

„Jedná se o šestidílnou minisérii, ve které racionální vyšetřovatelka z oddělení vražd neustále nachází tělo stejné osoby, které skrze vyšetřovací souvislosti vede k její rodině. Ze strachu o své nejbližší tak musí prozkoumávat ve své hlavě vlastní minulost, vědomí a povahu vlastní reality,“ upřesňuje dramaturg Jakub Třešňák.

European Writers Club si klade za cíl rozvinout potenciál nejlepších přihlášených projektů ve vývoji a zajistit jejich úspěch u širšího evropského publika. Na dvoutýdenním kempu zprostředkovaným Torino Film Lab, v čele se spisovatelem, režisérem a lektorem Tony Grisonim, jeho účastníci rozvíjejí pracovní metody, zdokonalují svoje koncepty a získávají důležitou zpětnou vazbu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.