Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Syn zesnulého Karla Svobody oslavil plnoletost: Maminka Vendula poslala životem zkoušenému Jakubovi dojemný vzkaz

Jakub Svoboda to měl v životě těžké, zvládl to ale skvěle.
Zdroj: profimedia.cz
+ Dalších 13 fotografií
milník

První syn Venduly Pizingerové, prezidentky fondu Kapka naděje, slaví 18. narozeniny. Jakubovi poblahopřála veřejně na svém Instagramu. "Cestu osudu nemá Kuba jednoduchou. Moc bych si přála, aby byl v životě šťastný," rozepsala se. Jakuba přivedla na svět se skladatelem Karlem Svobodou, který v roce 2007 spáchal sebevraždu. 

Dnes je to přesně 18 let, kdy prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová přivedla na svět svého prvního syna Jakuba. Z jeho příchodu se těšila společně s manželem, slavným skladatelem Karlem Svobodou.

Na syna Jakuba však zůstala sama. V roce 2007, jen dva roky po narození synka, její muž spáchal sebevraždu. K tragické události došlo ve společném domě v Jevanech.

Jakub vstoupil do světa dospělých

I když byl k Vendule osud nejednou krutý, radost jí vždy dělal právě syn Jakub, který dnes vstoupil do světa dospělých. Prostřednictvím svého Instagramu mu k osmnáctým narozeninám věnovala dojemné přání.

"Dnes je to 18 let, co se mi narodil první syn, Jakub. Cestu osudu nemá Kuba jednoduchou. Moc bych si přála, aby byl v životě šťastný a nebál se ho prožít. Je a není dospělej. Je jasný, že žádnou aktuální fotku nemám a nechci se moc rozepisovat, protože to všechno bude znít pateticky," napsala a přiložila archivní snímky, kdy měl Kuba k dospělosti ještě daleko.

Po svém otci zdědil talent

O synovi Jakubovi se před časem prezidentka nadačního fondu rozpovídala i v rozhovoru pro lifee.cz. Nechala se slyšet, že po svém tatínkovi zdědil ohromný talent. Přestože se Jakub pyšní stoprocentním hudebním sluchem, rozhodl se nakonec vydat jiným směrem.

„Jako malý zkoušel Kuba hrát na klavír, ale později už nechtěl a nechtěl se ani učit. To je opravdu neskutečné, on nepotřebuje noty, protože to slyší! Jen kdyby uměl a chtěl hrát, bylo by to moc hezké,“ rozpovídala se. Ve šlépějích svého otce však Jakub nepokračuje – rozhodl se pomáhat zvířatům a studuje na veterináře.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy