Pohostinství je zásadně nepochopený nebo úmyslně stíhaný obor

Sylvio Spohr Prezident Apron

Sylvio Spohr Prezident Apron

Asociace restauratérů Apron striktně odmítá zařazení oboru do zvýšené sazby DPH pro nealkoholické nápoje.

- Nejsme prodavači, kteří mají zboží v regálech, kde si ho zákazník dá do vozíku, my daníme služby. Přidaná hodnota v gastronomii vzniká velkým podílem naší práce a tvoří 60-80 %.

- Většina zemí EU má obor gastronomie ve snížených sazbách. Sazba se pohybuje na úrovni 10 %.

- Evropská komise uvádí obor gastronomie ve snížené sazbě – dle Směrnice Rady 2006/112/ES ze dne 28. 11. 2006 o společném systému daně z přidané hodnoty[1], Je to z důvodu aplikace snížené sazby na obory s vysokým podílem manuální práce. Česká vláda toto doporučení neakceptuje.

- Toto zdanění zatlačí firmy do “černé hotovostní zóny” definitivně! Stát nevybere nic navíc.

Uctivě a důrazně žádáme českou vládu, aby přehodnotila své záměry.

Kontakt pro média:

Webová stránka: https://asociace-apron.cz

Jméno a příjmení: Sylvio Spohr (Prezident Asociace Apron)

E-mail: spohr.sylvio@gmail.com

[1] Zdroj směrnice ER: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:32006L0112

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-nápoje-daně-DPH-Apron

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.