Reklama:

Champions Cup Pro Qualifier 2023: naši v Polsku sbírali medaile!

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

V neděli 28. května na varšavském předměstí Marki proběhl letošní ročník mezinárodní amatérské soutěže v kulturistice a fitness Champions Cup Pro Qualifier, na které si to závodníci z organizace NPC Worldwide rozdali v soubojích o profesionální karty. Zabojovat o šanci zamířit do profesionální ligy IFBB Jima Maniona se zde rozhodla také početná skupina závodníků z České republiky a už od prvních chvil klání bylo zřejmé, že se našim bude dařit! Jako první byla na programu kulturistika mužů, ve které se nejdříve závodilo v kategoriích masters a nováčků. V kulturistice nováčků nad 102 kg nastoupili výhradně čeští kulturisté, a to Zdeněk Vedra s Petrem Šidlem. Petr, který se letos vrátil na soutěžní pódia po třech a půl letech, a to navíc v pro něj nové federaci, bral druhé místo. Zdeněk Vedra potom dosáhl na zlato. Oba naši borci ale na závody samozřejmě dorazili hlavně proto, aby se zde v kulturistice mužů nad 102 kg zapojili do boje o profi kartu. O několik desítek minut později proto byli na stagi znovu. K jejich soupeřům přitom tentokrát patřil nejenom třetí český těžkotonážník do party Jiří Šén, ale také favorizovaný Nizozemec Lorenzo Leeuwe či pěkně vyvážený domácí kulturista Marcin Dziadczyk.

Zdeněk Vedra a Petr Šidlo na Champions Cup Pro Qualifier 2023

Petr Šidlo a Petr Polák - trénink zad

Nakonec byl v supertěžké váze nejúspěšnější podle očekávání Lorenzo, jenž stejně jako Petr Šidlo patří k někdejším IFBB Elite profesionálům. Dziadczyk vybojoval stříbro, Zdeněk Vedra obsadil třetí místo a Petr Šidlo si odnášel čtvrtou příčku. I ta s přihlédnutím ke konkurenci, tomu, že Petr dlouho nezávodil, a navíc se potýká s chronickým autoimunitním onemocněním, představuje opravdu dobrý výsledek. Top 5 v kulturistice mužů nad 102 kg na letošním Champions Cup Pro Qualifier uzavřel Němec Andreas Wolf, což znamená, že Jiří Šén se tentokrát do první pětice nedostal. Leeuwe díky svým objemům a připravenosti posléze uspěl i v absolutce a splnil si tak svůj letošní hlavní cíl, získat profi kartu a moci nastupovat v profesionální lize IFBB Jima Maniona. Poté, kdy byl Lorenzo vyhlášen celkovým šampiónem, pořadatel soutěže Robert Piotrkowicz, který se zároveň staral o to, aby šlo na pódiu všechno hladce, pozval na stage všechny rozhodčí, Lorenzovu přítelkyni i jeho rodiče, aby si s ním pořídili společnou fotografii. Jednalo se o pěkný moment, který by na podobných kláních klidně mohl být pravidlem.

Aleš Lamka a František Krčil na Champions Cup Pro Qualifier 2023


Proč možná nenacházíte výsledek právě Vašeho oblíbeného závodníka?
Kompletní výsledky soutěže nejsou v tuto chvíli k dispozici, tzn. výsledky, které Vám přinášíme v tomto článku, se týkají pouze závodníků, o jejichž účasti se nám donesla zpráva. Pokud je sportovec, o jehož startu nepíšeme, je to z důvodu, že neexistuje způsob, jak informaci o jeho vystoupení na Champions Cup Pro Qualifier 2023 zjistit.

Následovala kategorie classic physique, ve které českého fanouška bodybuildingu mohlo nejvíce zajímat dění ve výškové kategorii do 178 cm. V té se představili i František Krčil a Aleš Lamka. Oba dostali šanci v prvním calloutu, kde Aleš s domácím Piotrem Jablonským bojoval o vítězství a František pózoval na pozici číslo tři až čtyři. Aleš Lamka byl na Champions Cup Pro Qualifier následně stejně jako vloni vyhlášen na druhém místě a František Krčil obsadil čtvrtou příčku. Další želízko v ohni jsme měli v kategorii nejvyšších závodníků, ze které si Marek Kovářík odnesl páté místo. Celkovým šampiónem soutěže se mezi klasiky stal domácí Maciej Nabagło, jenž v kategorii do 183 cm předtím překvapivě přešel i přes výborného Andreho Gerstnera. Maciej pochopitelně za absolutní vítězství také získal profi kartu. Podařilo se mu to v pouhých jednadvaceti letech.

Marek Kovářík na Champions Cup Pro Qualifier 2023

Po krátké pauze následovaly ženské kategorie. Odpolední program začal volnými sestavami fitnessek, kterých se tentokrát pořadatelům sešlo opravdu hodně, a znamenalo to, že po delší době bude moci být v této kategorii na soutěži udělena profi karta. Fitnessky ale čekalo ještě druhé kolo a mezitím na stagi dostaly prostor wellnessky, což znamenalo, že se do boje o přízeň rozhodčích zapojila také Radka Kameníčková. Ve wellness novice pózovala uprostřed sedmičlenné řady a posléze si také v této kategorii došla pro vítězství. Ve wellness žen potom ve své výškovce dosáhla na bronz. Celkovou šampiónkou závodů se mezi wellnesskami stala domácí Natalia Gorska, kterou o několik chvil později ve figure žen napodobila Rakušanka Lisa Maria Ritter. Následovalo porovnávání postav ve fitness, v němž se novou majitelkou profi karty stala Karolina Mlot.

Radka Kameníčková na Champions Cup Pro Qualifier 2023

Další česká závodnice přišla na řadu ve chvíli, kdy se závodilo ve physique. Lenka Suchopárová ve physique žen masters obsadila druhou a ve physique žen pátou příčku. Ve stejné kategorii profi kartu vybojovala Simoneta Šipkovská ze Slovenska. Večer na letošním ročníku Champions Cup Pro Qualifier patřil bikiny fitnesskám. Z našich závodnic nejlépe soutěž vyšla Renatě Součkové, která zvítězila v bikiny fitness juniorek, v bikiny fitness novice do 170 cm a v bikiny fitness žen do 170 cm. V absolutce Renatě a dalším čtyřem závodnicím profi kartu ovšem sebrala Violeta Palamarchuk z Ukrajiny, která v minulosti stejně jako zmiňovaná česká bikiny fitnesska nastupovala i v konkurenci IFBB Elite profesionálek. Martina Kůrková přidala druhé místo v bikiny fitness masters a pátou příčku v bikiny fitness žen do 170 cm, Daniela Franková brala stříbro v bikiny fitness novice i žen do 159 cm, Patricie Zavřelová vybojovala stříbro v kategorii novice do 170 cm a mezi ženami přidala čtvrtou příčku. Kristýna Berná má bronz z bikiny fitness novice nad 170 cm a připsala si také páté místo v bikiny fitness žen. Dařilo se i Michaele Krajčové, která se v bikiny fitness žen do 166 cm probojovala ke druhému místu.

Renata Součková na Champions Cup Pro Qualifier 2023

Poslední kategorií soutěže se už v poměrně pozdních večerních hodinách stalo physique mužů, kde celkově zvítězil Němec Florian Riemenschneider. Jména všech nových profíků kteří z události vzešli, ještě jednou uvádíme pěkně pohromadě v připojené tabulce.

Champions Cup Pro Qualifier 2023 - noví profesionálové
jméno stát kategorie
Lorenzo Leeuwe Nizozemsko kulturistika mužů
Maciej Nabaglo Polsko classic physique mužů
Natalia Gorska Polsko wellness žen
Lisa Maria Ritter Rakousko figure žen
Karolina Mlot Polsko fitness žen
Simoneta Šipkovská Slovensko physique žen
Violeta Palamarchuk Ukrajina bikiny fitness žen
Florian Riemenschneider Německo physique mužů




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie