Review: Brentford - Manchester City. Domácím evropský sen nevyšel, Citizens zakončili ligu prohrou

Fotbalisté Brentfordu uzavřeli povedený ročník Premier League nejtěsnější možnou výhrou 1:0 nad již mistrovským Manchesterem City. Povedlo se jim to díky brance Jamajčana Ethana Pinnocka z 86. minuty. Jedinou kaňkou pro domácí hráče byla skutečnost, že jim na konci sezony těsně unikla účast v pohárové Evropě, na kterou před posledním kolem živili naději. Po vítězstvích dalších aspirantů na evropské poháry se však tento sen rozplynul.

Review: Brentford - Manchester City. Domácím evropský sen nevyšel, Citizens zakončili ligu prohrou

Brentford - Manchester City 1:0

Branka: 85. Pinnock

Včely vstupovaly do posledního duelu sezony s mimořádnou motivací. V případě svého vítězství a současného zaváhání Tottenhamu a Aston Villy totiž mohly dostihy o Evropskou konferenční ligu vyhrát právě ony. V cestě jim však stál soupeř největšího kalibru, Manchester City. Ten sice titul mezi anglickou smetánkou znovu obhájil, avšak před očima měli svěřenci Pepa Guardioly jiný, daleko významnější cíl, kterým byl triumf v Lize mistrů. V závěrečném ligovém kole tak světlemodří nechtěli především přijít o žádnou ze svých opor.

Jako první v zápase zahrozili Citizens, ovšem domácí fotbalisté od úvodních minut naznačovali, že mají zájem proti obměněné sestavě soupeře uspět. Vytrvalým presinkem se jim podařilo přinutit čerstvé mistry k několika chybám, šance svěřenců Thomase Franka však ztroskotaly ve finální fázi. První vážná šance Brentfordu tak přišla až ve 42. minutě, Ben Mee však Edersona neprostřelil.

Po změně stran diváci na Brentford Community Stadium několikrát vyskočili ze sedadel, ovšem střelu Rica Henryho zkrotil Ederson a požadované penalty se hráči domácích Bees nedočkali. Vzápětí zahrozil i Manchester City, střela Juliána Álvareze ze střední vzdálenosti ale těsně minula cíl. V závěrečné desetiminutovce započala série rychlých protiútoků na obou stranách, která vyústila v gólové zakončení do branky Guardiolových svěřenců. Bryan Mbeumo si našel centr na zadní tyč a hlavou jej přiklepl nabíhajícímu Pinnockovi, jenž nedal Edersonovi šanci zasáhnout.

Brentford tak i druhý duel sezony proti Citizens zvládl, k posunu na pohárové příčky mu to však nestačilo. Mistrovští Citizens naopak jarní část ještě odškrtnutou nemají, jelikož je čekají ještě dva zápasy. Ten následující sehrají Sky Blues 3. června ve Wembley, kde je ve finále FA Cupu vyzve Manchester United.