Herci, kteří dostali honoráře za filmy, ve kterých si ani nezahráli

Smutným standardem jsou situace, kdy za odvedenou práci nedostanete zaplaceno. Jde to ale i naopak – dostat peníze jen tak, za nic. Je to prostě jako s cimrmanovským Hamletem bez Hamleta. Jen o něco dražší.

honorář

Jak se to vlastně mělo s Brumbálovými sexy tajnůstkami, to už Johnny Depp v roli ukrutňáka s tím nejpřísnějším zářivým sestřihem – Gellerta Grindewalda – ve třetím díle Fantastických zvířat nepovykládá. Od celého natáčení i studia Warner Bros jej nadobro odstavil asi tucet obvinění z domácího násilí. Pokud jste loni nežili na jiné planetě, asi víte, co bylo dál. Depp nicméně na „nehraní“ v už propadákové romanci ze světa spisovatelky Rowlingové neprodělal. Jeho smlouva play-or-pay hovořila jasně, takže shrábnul 16 milionů dolarů, honorář skutečně za nic.

Výnosný post náhradníka

Gangsterka Nedotknutelní je divácky trochu „lehčí“ materiál, ale populární rozhodně je. Však se tu taky setkávají herci nemalého formátu. De Niro, Sean Connery (a Andy Garcia, Kevin Costner). Háček byl v tom, že Robert de Niro byl tou dobou hodně vytížený, a tak si produkční Brian De Palma nebyl do poslední chvilky jistý, jestli ho skutečně pro film uloví. Měl proto v záloze na roli Al Capona „objednaného“ Boba Hoskinse z Anglie. Ten nakonec zapotřebí nebyl, de Niro roli vzal. Hoskins byl nicméně hodně překvapený, když mu od De Palmy přišel šek na 200 000 dolarů se vzkazem: „Díky za váš čas.

Kompletní výměna

Všechny prachy světa. Jak příhodný název pro film, který musel na poslední chvíli nahradit titulní postavu. Do zapomnění se v tomhle případě musel odporoučet Kevin Spacey, aby jej v už hotovém díle nahradil Christopher Plummer. Ten mimochodem podal dost fantastický výkon, a za 9 dní ve dvou zemích přetočil 400 různých scén z celého filmu. Spacey svou práci nicméně odvedl, a tak za film – ve kterém ho ani nezahlédnete – dostal plný honorář. Svých sladkých 10 milionů dolarů.

trailer k filmu Všechny prachy světa (2017)

Příliš známá tvář

Tobey Maguire má problém. Je moc slavný. I když svou kariéru herce budoval převážně v masce Spidermana, jeho známá tvář jej vyřadila ze sestavy Pí a jeho život. Prošel konkurzem, byl vybrán, prošel si prvním dnem natáčení. Ale pak šéfové řekli, že to prostě nejde. Pro titulní roli opravdu potřebovali někoho, od koho se nedalo čekat spoutání tygra pavoučími vlákny. Roli nakonec dostal prakticky neznámý Suraj Sharma, a chudák Tobey Maguire se – s plným honorářem a nenarušenou reputací až příliš velké hvězdy – musel odporoučet.

Návrat do budoucnosti

Je to film, na který můžete koukat s rodinou, neurazí a nepohorší nikoho. Prostě normální sranda. Háček je v tom, že Návrat do budoucnosti v původním obsazení, tedy s hercem Ericem Stoltzem v hlavní roli puberťáka, sranda vůbec nebyla. Čtyřicetkrát přepisovaný scénář a šest měsíců natáčení s tímhle jinak perfektním a o roli hloubavě přemýšlejícím hercem potvrdilo, že chemie nefunguje. Takže studio, včetně rozpočtově rozladěného Spielberga, raději vyplatilo další 4 mega a pořídilo pro hlavní roli Michaela J. Foxe. Stoltz ale zkrátka nepřišel, i když ho ve filmu nezahlédnete.

stoltz
Eric Stoltz zkrátka nefungoval. (foto: depositphotos)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nevraživost na place aneb herci, kteří spolu nedokázali vyjít

V těchto filmech to nebylo hrané! Postelové scény, které byly mezi herci skutečné