Lité podlahy

Přidat na Seznam.cz

Realizace průmyslových podlah je složitý a zodpovědný úkol. Každá etapa pokládky totiž vyžaduje jasnou posloupnost a samozřejmě i dodržování technologického postupu. Mezi nejpevnější patří bezesporu betonové podlahy, které jsou vhodné do různých skladových areálů, průmyslových a výrobních hal, do komerčních prostor a podobně. Jsou velmi odolné proti vibracím, velkému zatížení a musejí mít i pevnou a spolehlivou základnu. Mezi další pozitiva betonových podlah patří dlouhá životnost, snadná údržba, vysoká odolnost, pevnost a stabilita a odolnost proti chemikáliím. 

Beton ale nestačí

V současné době je využití betonových podlah velmi široké. Samotná betonová podlaha ale vyžaduje ještě dokončení, aby bylo možné ji použít v praxi. Povrch takové podlahy je opatřen například samonivelační stěrkou nebo je použita epoxidová či polyuretanová stěrka. Co to znamená? Všechny tyto podlahy jsou v podstatě lité a dokonale se hodí jako vrchní část betonové podlahy. Takové podlahy jsou pak připraveny pro účel, ke kterému byly určeny. Úkolem těchto litých podlah je zejména vyrovnat povrch.

Polyuretanové podlahy

V současné době se úspěšně realizují polyuretanové podlahy. Tyto podlahy jsou lité v několika vrstvách, tlumí hluk, jsou vysoce elastické, neobsahují rozpouštědla, povrch je hladký a designově lze takovou litou podlahu přizpůsobit požadavkům zákazníka. Vhodné jsou nejen do již zmíněných průmyslových hal, ale velké oblibě se těší i v domácnostech. Polyuretanová stěrka je vhodná i do koupelen a sociálních zařízení. Velmi dobře totiž odolává vlhkosti a je možná i protiskluzová úprava. 

Pokud tedy chcete mít ve své kanceláři nebo doma originální podlahu, která není okoukaná a přitom je bezpečná a praktická, polyuretanová stěrka bude jistě patřit k favoritům. Více se dozvíte například na internetových stránkách Jaclean.cz.