Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Loučení v Bicanově stylu, oslavenců se našlo dost

Chytil v závěru sezony parádní formu a postaral se o mimořádný výkon. Václav Jurečka po třech týdnech opět nasázel v jednom utkání čtyři góly. Posledním kanonýrem před ním, který dokázal dát dvakrát v jedné ligové sezoně čtyři góly, byl Josef Bican v ročníku 1948! Jurečka se navíc stal králem střelců, a tak nesmí chybět v ideální sestavě 5. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Slavia má v jedenáctce tři zástupce, Plzeň dva. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím stránek klubů

Sestava 5. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč v sestavě kola.

Článek

Titul už byl pro sešívané ztracený, a tak aspoň v posledním duelu sezony se Slováckem pomohli Václavu Jurečkovi ke koruně krále střelců. Oslavil ji ve velkém stylu, po čtyřech trefách se zastavil na dvaceti brankách celkem a neuvěřitelných dvanácti gólech v pětikolové nadstavbě! Po jedné asistenci si na závěr připsali Stanislav Tecl a David Jurásek.

Nejvíc se juchalo na Letné, kde se předávala mistrovská trofej. K lídrům šampionů znovu patřil nejlepší cizinec a obránce sezony Asger Sörensen. Plzeň se aspoň na konci špatného jara vytáhla a Spartu porazila. Několik parádních zákroků předvedl Jindřich Staněk, o vítězný gól se postaral Matěj Vydra.

Po oslavách na hřišti, oslavy na Letenské pláni. Kapitán Krejčí opět burcoval celý týmVideo: Sport.cz

Klokani po 36 letech zase skočili do pohárové Evropy, takže ani jim porážka s Olomoucí nevadila. Také v Ďolíčku se bujaře slavilo, své si znovu odehrál nezničitelný kapitán Josef Jindřišek.

Hradci Králové už výhra v Liberci k milionu nepomohla, Matej Trusa se dvěma góly postaral aspoň o vítězné loučení se skupinou o umístění.

Ševci ve skupině o záchranu ukopali v Brně potřebný bod a poslali Zbrojovku zpátky do druhé ligy. Zlínská obrana v čele s Dominikem Simerským udržela čisté konto a zajistila baráž. Pardubice zvítězily v Ostravě, po dvou gólech dali domácí Muhamed Tijani i hostující Denis Darmovzal.

Sestava 5. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Staněk (Plzeň, 5) - Simerský (Zlín, 1), Sörensen (Sparta, 5), D. Jurásek (Slavia, 4) - Trusa (Hradec Králové, 1), Jindřišek (Bohemians, 2), Darmovzal (Pardubice, 1), Jurečka (Slavia, 6) - Tecl (Slavia, 5), Tijani (Ostrava, 3), Vydra (Plzeň, 2).
Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 5. kola nadstavby?
Jindřich Staněk (Plzeň)
5,5 %
Dominik Simerský (Zlín)
1,9 %
Asger Sörensen (Sparta)
10,5 %
David Jurásek (Slavia)
1,3 %
Matej Trusa (Hradec Králové)
0,8 %
Josef Jindřišek (Bohemians)
8,3 %
Denis Darmovzal (Pardubice)
2,2 %
Václav Jurečka (Slavia)
65,2 %
Stanislav Tecl (Slavia)
1,1 %
Muhamed Tijani (Ostrava)
2,3 %
Matěj Vydra (Plzeň)
0,9 %
Celkem hlasovalo 854 čtenářů.

Reklama

Související témata: