TOP 7 videoklipů týdne: Depeche Mode a Anton Corbijn spojili síly, Voxel se zamiloval a Elly zpívá o rozchodech

Vydáno 30.05.2023 | autor: Kateřina Nováková

Jak jinak nalákat fanoušky na aktuální turné než novým videoklipem? Depeche Mode natočili vizuál pro skladbu s Antonem Corbijnem a těší se nejen na koncert v České republice. Na turné je aktuálně také Taylor Swift, která představila klip k songu Karma, a činila se i její kolegyně Dua Lipa. Z tuzemských interpretů se novinkami pochlubili Elly, Voxel, Taste The Lemon a Žádnej Stres.

TOP 7 videoklipů týdne: Depeche Mode a Anton Corbijn spojili síly, Voxel se zamiloval a Elly zpívá o rozchodech TOP 7 videoklipů týdne: Depeche Mode a Anton Corbijn spojili síly, Voxel se zamiloval a Elly zpívá o rozchodech

Depeche Mode a Anton Corbijn se opět spojili při práci na klipu

V březnu vyšlo už patnácté studiové album Memento Mori Depeche Mode. Dave Gahan a Martin Gore se na něm museli vypořádat s odchodem Andyho Fletchera. Aktuální videoklip, který vznikl v produkci The Sacred Egg a pod tvůrčím vedením dlouholetého spolupracovníka kapely Antona Corbijna, se odehrává ve filmovém prostředí plném surrealistickým momentů. 30. července vystoupí Depeche Mode v pražských Letňanech.

RECENZE: Depeche Mode truchlí, ale nepůsobí sklesle

Dua Lipa představuje ústřední song k filmu o Barbie

Dance The Night je ústředním songem plánovaného kasovního trháku o panence Barbie, který má jít v červenci do kin. Jeho produkci si pro zpěvačku Dua Lipa vzal na starosti slavný Mark Ronson. Na soundtracku k filmu se kromě této skladby objeví i písně od Lizzo, HAIM, Charlie XCX nebo Tame Impala.

Překvapení v perlorodce? Taylor Swift

Lehce dekadentní klip k písničce Karma představují Taylor Swift a rapperka Ice Spice. Za zmínku určitě stojí to, že celý klip přímo režírovala blonďatá zpěvačka. Obě hudebnice se během děje klipu ocitnou na různých místech, které jsou víc než neobvyklé. Lapené v přesýpacích hodinách, ukryté v perlorodkách. 

RECENZE: Taylor Swift dokazuje na novém albu, že je popová královna i bez vyložených hitů

Rozchody můžou být inspirativní, ukazuje Elly

Elly a producenti The Carsleepers přináší videoklip, který je i přes svoji rozchodovou tématiku plný nadšení a energie. Song Lady má povedený videoklip, k jeho vzniku Elly říká: "Natáčení pro mě bylo náročné, ale musím říct, že jsme se u toho dost nasmáli a všichni pracovali opravdu na 150 %. Tomu odpovídá i celkový výsledek." Zpěvačka se představí na pražském festivalu Metronome, Praha Žije Hudbou nebo na brněnském Vaňkovka festu.

Voxel se zamiloval do čardáše

Populární zpěvák Voxel si pro svoje fanoušky připravil Gypsy mix - mix romských čardášů. Chtěl svou tvorbu zpestřit a romský čardáš si zamiloval. Spojil tři romské písně Mamo Dado, Aven Romale a Pas O Panori. Do videoklipu přizval i Jakuba Děkana a jak muzikant hlásá, je potřeba brát celé dílo s nadsázkou.

Taste The Lemon zpívají o úzkostech rodičů i dětí

Kapela se představuje debutovým singlem Narrow Line, ke kterému natočila i videoklip. „V klipu Narrow Lane jsme chtěli představit kapelu naživo a hlavně zachytit energii, kterou do hraní dáváme a která je patrná na každé zkoušce. Hledali jsme ale dlouho interiér, který by měl sílu sám o sobě a zároveň vizuálně podtrhl vyznění písně," říká frontmanka Tereza Karásková, která se živí jako architektka. Kapela se živě představí 9. června v pražském Café V lese.

Žádnej Stres obsadil Martina Krause

Kapela Žádnej Stres má za sebou jarní turné, které absolvovala pro podporu svého nového alba Cesta. Teď představuje klip k písni Lidi zkažený. Píseň vznikla jako jedna z prvních věcí na nové album, napsal ji kytarista Ondřej Budinský, který se postaral i o aranže, text doplnil kytarista Marcel Vaňhát a zpěvák Jiří Štursa, který zároveň stojí za scénářem a režií klipu. Za zmínku stojí, že produkce a mixu se ujal Tomáš Fróde a master vznikal v Golden hive studios.

Text: Kateřina Nováková, foto: Pavla Hartmanová, Sony Music
Témata: Depeche Mode, Dua Lipa, Taylor Swift, Voxel, Taste The Lemon, Žádnej Stres, Elly

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít