barevné trendy v koupelně

Barevné trendy v koupelně: Koupelny už nejsou jen bílé!

Barvy v koupelně se staly důležitým prvkem designu, které umožňují vytvořit zajímavé a stylové prostředí. Každodenní rituály očisty, ale i relaxace a odpočinku tak mohou získat zcela nový rozměr. Dlouho dominující bílá vypadá nyní trochu nudně ve srovnání s novými trendy. Zde je několik tipů a inspirace na barevné trendy v koupelně a jak ji přizpůsobit vašemu stylu.

Objevte kouzlo barevných trendů v koupelnách: Malá nebo velká, každá si zaslouží svůj barevný šmrnc!

Věčná otázka zní: Jaké barvy zvolit pro koupelnu? Ať už je vaše koupelna malá a útulná, nebo prostorná a rozlehlá, zaslouží si oživení barevným hávem. Ale jak na to? Záleží především na velikosti koupelny a množství přirozeného světla, které do ní proniká.

bílá koupelna

Trendy moderní koupelny už dávno nejsou pouze o sterilní bílé barvě.

Obecně platí, že do malých koupelen se doporučují světlé barvy. Naopak, do prostorných a prosvětlených koupelen se můžete odvážit a přidat do nich trochu tmavších a výrazných barev.

Máme pro vás pár tipů, jak právě té vaší koupelně dopřát ten správný barevný šmrnc. Připravte si tužku a papír, protože odpovědi na tyhle základní otázky vám pomohou najít ten správný barevný trend pro vaši koupelnu:

  • Rozměry koupelny: Je vaše koupelna malá, či naopak prostorná? Znát rozměry je základ!
  • Design koupelny: Jaký styl preferujete? Minimalistický a moderní, nebo spíše extravagantní a odvážný?
  • Barevné schéma nábytku: Jaké barvy už se nacházejí ve vaší koupelně? Vytvořte harmonii s již existujícím nábytkem.
  • Počet, velikosti a umístění oken: Kolik oken má vaše koupelna a kde jsou umístěna? Světlo hraje důležitou roli!
  • Svítidla a doplňky: Nezapomeňte vzít v úvahu svítidla a další doplňky, které budou koupelnu dokreslovat.

Přichází zábavná výprava do světa barevných trendů v koupelnách. Světlé nebo tmavé?

Přicházíme s odpovědí, kdy sáhnout po světlých odstínech, a kdy se vrhnout do tmavého víru. To vše závisí na několika faktorech. Přemýšleli jste někdy nad tím, co ovlivňuje rozhodnutí?

Světlé barvy jsou pro vás, když:

  • milujete vzdušnost, lehkost a jednoduchost, vaše koupelna je malinká, rádi se v koupelně věnujete líčení a oblékání.
světlá koupelna

Do malých koupelen se hodí spíše světlé barevné odstíny. Pokud milujete tmavé barvy, zvolte je v tomto případě raději v subtilnějších doplňcích.

Naopak tmavé barvy preferujte, pokud:

  • propadáte vášni pro výrazné a temné barvy, které se objevují i ve zbytku vašeho interiéru, máte prostornou a širokou koupelnu, koupelnu využíváte pro líčení a oblékání jen občas, chcete koupelně dodat symetrický vzhled, tmavá barva dokreslí celkový design koupelny, máte v koupelně alespoň jedno okno.
tmavá koupelna

Výrazné, tmavé barvy rozhodně dodají vaší koupelně neotřelý a velmi osobitý ráz.

Nadešel čas vydat se na dobrodružnou cestu barevnými trendy v koupelně. Ať už zvolíte světlo nebo temnotu, buďte odvážní a objevujte kouzlo v každém odstínu! Zapomeňte na nudnou bílou a připravte se na fantastických 5 nejžhavějších barevných  koupelnových trendů v současnosti.

Jaké jsou tedy barevné trendy v koupelně v současnosti?

  1. TAUPE – pokud hledáte neutrální barvu s nádechem elegance, pak je TAUPE ta pravá barva. Vyzařuje dokonalou rovnováhu a dodá vaší koupelně příjemný nádech tepla. Vychází ze zemité hnědé se špetkou šedé. Tmavší taupe přidá koupelně zemitý vzhled, zatímco světlejší tóny vnášejí moderní atmosféru. A co takhle spojení světlého taupu s nafialovělým nádechem? To je teprve originální kombinace!
taupe koupelna

Barva v odstínech taupe je velmi elegantní, hodí se do menších prostor.

2. ŠEDÁ – harmonie v jemných tónech, to jsou SVĚTLÉ ODSTÍNY ŠEDÉ. Jsou jako lehký vánek, který udržuje vaši koupelnu neutrální, ale zároveň podtrhuje její charakter. Tato barva spojuje chladivé tóny žuly a betonu, a přesto vytváří uklidňující atmosféru. Chcete-li rozproudit chladnou šedou, přidejte do koupelny dřevěný nábytek nebo dekor v podobě dřeva. Dřevěné prvky mohou zdobit i podlahu a objevit se na doplňcích. Abyste dodali život do šedivé koupelny, vylaďte ji barevnými doplňky, jako jsou ručníky, sprchové závěsy nebo koupelnové předložky. Kombinace šedé s odstíny růžové a žluté budou ve vaší koupelně naprosto ohromující!

šedá koupelna

Světle šedé odstíny jsou velmi neotřelé a zároveň moderní. Zejména v kombinaci s moderními materiály jako jsou žula nebo beton.

3. OSLNIVĚ BÍLÁ – Více než jen obyčejná čistota, BÍLÁ je klasika, se kterou nikdy neuděláte chybu. Ale abyste se vyhnuli jednoduchosti a bezduchosti, přidejte různé textury. Originálním a sofistikovaným řešením jsou dlaždice různých tvarů, které můžete použít na podlaze i ve sprchovém koutě. Pro pocit útulnosti a tepla přidejte akcenty světlého dřeva na koupelnovém nábytku. Sestavy v dekoru dubu San Remo a Sonoma jsou pro tuto příležitost ideální. A abyste do místnosti vnášeli hravost, zkuste koupelnové doplňky ve žluté, růžové nebo zelené barvě.

bílá koupelna

Bílá v koupelně nemusí být sterilní a nudná, zejména pokud jí dodáte potřebnou texturu.

4. DŘEVITÁ HNĚDÁ – Pro dramatický efekt ve vaší koupelně, vsaďte na sytou a temnou barvu dřevěného uhlí. Můžete ji použít jako výmalbu nebo na koupelnových skříňkách. Prosvětlující prvek černého nábytku v dekoru wenge výrazně vystoupí ve světlejší koupelně. Například tmavý dekor zrcadlové skříňky bude ve vaší koupelně působit úchvatně. Sytě dřevitě hnědá je sofistikovanou alternativou k jemně šedé barvě. V takovém prostředí budete pociťovat útulnost, ale stále budete obklopeni moderním stylem. Skvělou kombinací barev jsou přírodní dřevěné tóny a kovové akcenty. Vytvoříte si tak elegantní a zároveň relaxační prostor.

 

hnědá koupelna

Tmavé, dřevité hnědé odstíny dodají vaší koupelně dynamiku a neotřelost.

5. SVĚTLE ZELENÁ – Oživte svou koupelnu přírodním dojmem. Jakmile vkročíte do zelené koupelny, budete se cítit jako na voňavé vyhřáté letní louce. Světle zelená je uklidňující barva, která dokáže koupelně dodat pocit osvěžení. Luxusní je v kombinaci barev v přírodních tónech, jako je hnědá, taupe nebo písková. Stojí za to vyzkoušet kombinaci se závěsnými skříňkami v tmavším dubovém dekoru lefkas. Kromě světle zelené jsou vhodnými volbami také šalvějová, tmavší nefritová nebo odlehčená mátová.

zelená koupelna

V kurzu jsou pak světlé odstíny zelené. S nimi získá vaše koupelna nádech rozkvetlé louky a relaxace v ní bude dokonalá!




There are no comments

Add yours

Kontrola *

Webové stránky používají soubory cookie k poskytování služeb. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.
TOPlist