Obviněný ze zabití chlapečka v Mostě jde do vazby. Policie ho raději přivedla zadním vchodem

Soud rozhodl o vazbě pro muže obviněného z usmrcení chlapce v Mostě.

Vazba pro muže, který usmrtil dítě v Mostu

Okresní soud v Mostě v úterý dopoledne poslal do vazby 31letého muže v souvislosti s víkendovým případem úmrtí dítěte. Obviněný se podle kriminalistů na ulici v Mostě pokusil zavraždit 46letého soka, při útoku ale smrtelně poranil čtyřletého chlapce. Nožem ho měl bodnout do krku, ten v sanitním voze zemřel. Policisté obvinili i druhého účastníka konfliktu.

„Soud vyhověl návrhu státního zástupce a rozhodl o umístění obviněného do vazby, z důvodů, že by mohl uprchnout nebo se skrývat a také z důvodu, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán,“ uvedl náměstek krajského státního zástupce Dan Anděl.

ČTĚTE TAKÉ: Šéf mostecké policie k tragédii: Podobným případům se předejít nedá, strážníků máme dost

Do jednací síně přivedla obviněného muže policejní eskorta kvůli bezpečnosti zadním vchodem, na sobě měl modrou policejní košili.

Za vraždu ve stadiu pokusu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečné vyhrožování hrozí obviněnému až 18 let vězení.

Proti rozhodnutí soudu o vazbě si muž stížnost nepodává. „Neboť respektuje závažnost skutku a samozřejmě je mu to velice líto, jednalo se o nešťastnou událost, je připraven čelit důsledku svého jednání,“ řekl  obhájce Daniel Volák. Před policií jeho klient už vypovídal.

Policisté obvinili i druhého muže, který se účastnil sobotního konfliktu v Mostě. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování mu hrozí dva roky vězení, uvedl krajský policejní mluvčí Kamil Marek. Šestačtyřicetiletý účastník konfliktu je na svobodě.

Událost se stala v sobotu večer v Rozmarýnové ulici. Konflikt se odehrál mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. To při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž i přes veškerou snahu zdravotníků o jeho záchranu na místě podlehlo.

Tagy:
policie obvinění krimi vazba Most usmrcení Okresní soud v Mostě pobodané dítě