Hlavní obsah

Kapitán Rada prodloužil s fotbalisty Hradce Králové smlouvu o další rok

Kapitán Jakub Rada prodloužil s fotbalisty Hradce Králové smlouvu do konce následující sezony. Klub o tom informoval na svém webu. Šestatřicetiletý záložník působí ve východočeském celku od roku 2020.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Christian Frýdek z Liberce a za ním Jakub Rada z Hradce Králové.

Článek

"Jsem moc rád za to, že můžu v Hradci pokračovat i v další sezoně. V první řadě chci poděkovat lidem z klubu za důvěru, smlouvu beru jako odměnu za práci, kterou se tu člověk snaží odvádět. Těším se na velký milník, kterým bude otevření nové arény, na niž se všichni fanoušci, my hráči i další lidé kolem fotbalu v Hradci těší. Jsem rád, že u toho budu moci být," řekl Rada.

Bývalý hráč Kladna, pražských Bohemians 1905 či Mladé Boleslavi odehrál v první lize 175 zápasů a nastřílel v nich 27 branek. V roce 2016 si připsal i dva starty za českou reprezentaci.

Radost z pokračující spolupráce má i sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou. "Kubův přínos pro mužstvo a kabinu je velký, proto ho chceme v týmu. Zaslouží si zahrát na novém stadionu, bez něj bychom třeba v první lize ani nebyli. Je správně nastavený, chce v Hradci být, což je pro nás důležité."

"Votroci" v právě skončené sezoně obsadili osmé místo, když v dvojzápase finále skupiny o umístění podlehli Liberci. Po dvouletém působení v azylu v Mladé Boleslavi by se od příštího ročníku měli přestěhovat na svůj nový stadion. Nově je povede trenér Jozef Weber.

Reklama