Na obrovskou úrodu okurek či bohaté květy na balkoně máme levný jednoduchý trik. Nevšedním hnojením dodáte potřebné živiny

Přidat na Seznam.cz

Okurky, rajčata nebo třeba muškáty. Jsou opravdu nutná drahá hnojiva, aby se zahrádce dařilo? My máme jednoduchý levný tip, který si může doma vyrobit každý. Na svou úrodu pak budete pyšní.

Jedná-li se o okurky, a stojíte o mimořádnou plodnost této zeleniny, pak zde máme všude dostupnou ingredienci a navíc za pár korun. Okurky potřebují vyživit bílkovinou a vitamínem B. A tyto složky obsahují kvasnice.

Hnojivo si připravíme tak, že například do 10 litrů teplé vody přidáme 10 gramů kvasnic. Po vychladnutí je hnojivo připraveno. Je možné ho použít i na rajčata a další rostlinky.

Druhým typem, který nám zajistí i ochranu proti škůdcům, je postřik z mléka. Nejlepší je ale použít čerstvé nepasterizované mléko. Tento postřik ale také můžeme použít jako hnojivo. Mléko obsahuje vápník a draslík, a úrodu vám zajistí dokonalou.

Hnojivo či postřik si připravíme tak, že do 10 litrů vody přidáme 1 litr mléka. Přidáváme jednou týdně ke kořenům rostlin. Květy a plody budou opravdu bohaté.

Podle webu AA zdraví si můžeme hnojivo vylepšit tím, že přidáme trochu jedlé sody, a to klidně do obou druhů hnojiva. Roztok je účinný i na mšice.

Hnojivo i domácí květinky můžete mít vždy, když di ponecháte vodu z uvařených brambor. Voda ale nesmí být solená, radí Receptář. Hodí se i pro balkónové rostliny. Tak co, vyzkoušíte tyto jednoduché návody?

Zdroj: AAzdravi.cz, iReceptář.cz