Tajná zbraň Japonek pro zachování mladé pleti. Prostě to nepřehánějí a používají přírodní produkty

Přidat na Seznam.cz

Japonské ženy nejenže vypadají i ve stáří velmi mladě, jsou také stálé štíhlé a dožívají se vysokého věku. Jejich vlasy jsou vždy husté a pevné. Jak to dělají? Inspirujte se.

Nádherná čistá porcelánová pleť, to by si přála snad každá žena v každém věku. S postupem času, kdy se už dožíváme 45. roku života, nám už rozhodně nemůže stačit jen hydratace pleti a různé masky na obličej.

Mít mladistvou pleť jako Japonky je samozřejmě souhra více faktorů. Pochopitelně se nabízí naprosto odlišný jídelníček než požívají Evropanky. Na stole mají velmi malé porce, a to především zeleniny, ovoce a ryb. Každé sousto je vychutnáváno, žádné hltání jako to má ve zvyku většina z nás.

Co se týká pleti, my se těšíme na sluníčko a pleť slunci rádi vystavujeme, abychom byli opálení. Japonky si naopak svůj obličej vždy chrání. Často je vidíme s deštníkem v ruce, který brání slunečním paprskům. Také mají vždy silnou ochranu použitím krému. Pigmentové skvrny u těchto dam rozhodně nenajdete.

A jaké další triky používají? Na pleť nikdy nedávají chemické výrobky, ale zásadně jen přírodní produkty. Hojně užívají přírodní séra a dopují se kolagenem, píše web Receptář.

A máme také tajnou masku Gejši: na vyčištěnou tvář naneste hedvábí ponořené do vývaru z květin. Jednoduché a velmi účinné pro okamžitou hydrataci. Podle webu Svět ženy používají japonské ženy jen dva až tři základní produkty. Evropské ženy bohužel používají zbytečně mnoho produktů, které si navíc navzájem nemusí sedět a pleť tak často ani nemůže dýchat.

Péči můžete doplnit velmi jemným peelingem a na zánětlivá místa přikládat vychladlé sáčky zeleného čaje, který si dopřejeme i vnitřně. Není to zase tak složité, co myslíte milé dámy?

Zdroj: iReceptář.cz, Světženy.cz