19_20230822_181100.jpg
993_20230530_102539.jpg

Devítky získávají stříbro na Českém baseballovém poháru 2023!

Pod vedením Ondřeje Mikšíka se o posledním květnovém víkendu vydaly devítky na Český baseballový pohár. Letos se konal v Praze na SaBaTu a sjelo se na něj 10 týmu z celých Čech. Sobotní turnaje se hrály ve dvou skupinách a naše devítky hráli zápasy s těžkými soupeři – domácím SaBaTem, Tempem, Orli Choceň a Sokol Hluboká.

 Do semifinále postupovaly z každé skupiny dva teamy a před námi byl tudíž těžký úkol vyhrát minimálně tři zápasy. Zápas proti SaBaTu byl velmi napínavý a po těžkém a vyrovnaném boji díky úspěšnější třetí směně, kde děti uhrály důležité čtyři body, jsme si zapsali první výhru 7:3. Výhra děti nabudila a proti Tempu a Orlům jely na vítězné vlně – 13:1 a 11:1. V posledním odpoledním zápase na děti čekal nejtěžší soupeř – Sokol Hluboká. Děti začaly velmi nadějně, v první směně uhrály 4 body a soupeři přitom dovolily pouze jeden. V další směně se děti Hluboké zvedly a uhrály 5 bodů, zatímco naše děti poslaly z pálky rychlými auty. Třetí inning orlíci opět parádně pálili a uhráli důležité tři body. Hluboká jedním bodem stav vyrovnala. Poslední inning byl neskutečně napjatý a děti Hluboké bohužel v dohrávce udělaly tři body a zápas vyhrály 10:7. Nám to ale vůbec nevadilo, protože děti hrály parádní baseball, skvěle pálily a zákroky v poli byly prakticky bezchybné. Děti udržely pozornost celý zápas, i když to pro ně muselo být v parném dnu neskutečně náročné spolu s faktem, že Eagles a Miners jako jediní hrály v sobotu čtyři zápasy.

V neděli dopoledne se dohrávaly zápasy ze skupiny a o našem umístění ve skupině a soupeři do semifinálového utkání se tedy rozhodovalo až druhý den. Hluboká porazila Tempo a vyhrála tak naši skupinu B. Eagles se proto postavilo vítězi skupiny A – Kotlářce. Orlíci chtěli vyhrát a nastoupili do semifinálového utkání s obrovskou energií, která se zúročila a děti porazily Kotlářku velkým rozdílem 18:3!!! Hluboká porazila team Miners těsně 10:9 a bylo jasné, že se s Hlubokou potkáme opět ve finále.

Losem jsme do utkání vstoupili jako hosté na pálce. Celý zápas provázela nervozita a velké napětí. V prvním inningu se dětem podařilo uhrát jeden bod a soupeře poslaly z páky rychlými outy. Druhý inning byl také velmi vyrovnaný, oba teamy uhrály po jednom bodu a vše se zlomilo až v třetí směně, kdy se Hluboké podařilo skvělými odpaly do zadního pole uhrát pět bodů. To už se bohužel naším orlům nepodařilo obrátit a podlehly nakonec Hluboké 5:11.

Děti našly za celý víkend pouze jediného přemožitele a na Českém baseballovém poháru jsou STŘÍBRNÍ!!!! Moc dětem gratulujeme, odehrály nádherný turnaj. Nebyl jediný zápas, ve kterém by nepotěšily diváky skvělými odpaly a nádhernou hrou v poli. Celý víkend jsme viděli parádní baseball!!! Zároveň děkujeme SaBaTu za skvěle zorganizovaný turnaj, moc jsme si to užili!

Foto: Jaroslav Petrásek, Ondřej Besperát - SaBaT

Text: Martina Petrásková