Sleduj nás

Vémola: Dle starých pravidel bych jasně vyhrál. To Kinclovo oťukávání jsem ani necítil

Vémola: Dle starých pravidel bych jasně vyhrál. To Kinclovo oťukávání jsem ani necítilFOTO: OKTAGON MMA

Zase tak moc by se Patrik Kincl naparovat nemusel, podle starých MMA pravidel by jasně prohrál. Ani teď nic extra nepředvedl.

Karlos Vémola toho měl během rozhovoru pro Ondřeje Němce v podcastu Fight Cast One hodně co na srdci. Prohrál sice, to se stane, ale dlouho musel zjišťovat proč. Aby se tento zápas uskutečnil, to ho stálo jak spoustu nervů, tak i část drahocenného zdraví, jelikož do střední váhy shazoval opravdu moc kilogramů.

„Můj trenér to nechápal a ani já jsem to nechápal,“ divil se Terminátor, jak mohl Kincl vyhrát, a k tomu všemu tak jednoznačně. „Až teď, co jsme si k tomu sedli a s Andrém Reindersem rozebrali (ta nová pravidla),“ porozuměl, proč výsledek nešel jeho směrem.


„Podle starých pravidel bych jednoznačně vyhrál. Já jsem dělal zápas a vytvářel tlak. Frajer měl jen zadek na kleci 25 minut. Neměl nic na to, aby si mě otočil anebo aby ustoupil a využil svůj striking...,“ ohrazoval se proti výsledku. „V té chvíli jsem to prostě nepochopil a asi proto jsem to neustál a odešel jsem pryč,“ poukazoval na jeden z důvodů, proč z areny odešel dříve. Tím druhým bylo to, že spěchal do nemocnice.

Karlosovi dodnes mnoho lidí říká, že měl zápas vyhrát. Zejména, když rány, které vysílal jeho soupeř, nebyly nějak cítit. Nebyly to takové údery, které by mi ubližovaly nebo mě bolely. Potom bych je asi jinak bránil. Prostě jsem je přes ten tlak všechny žral. Byly to zkrátka slabé údery, které nebolí. Akorát že když jich je hodně, tak se to sčítá,“ vysvětloval Vémola.


„Já jsem Kincla držel, tlačil a dominoval nad ním. Nechtěl jsem, aby odstoupil a mohl použít ty dlouhé knokautové údery, které mají úplně jinou razanci… Ale tyhle ťukance, ty můžete dávat celý den, proto jsem je velmi neřešil,“ dodal ve Fight Cast One podcastu Vémola, který po této prohře se střední vahou skončil a už se bude soustředit jen na polotěžkou.


Další články