Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Knižní novinky a bestsellery – duben 2024

10. 4. 2024 aktualizováno

Čtenářům přinášíme zbrusu nový žebříček, který vám pomůže vybrat nejlepší knižní novinky. Aktuální žebříček zahrnuje nejnovější knihy od oblíbených autorů a žánrů. Jaké jsou nejčtenější knihy letošního jara 2024? Tady je aktuální výběr!

Aktuální TIP – Rebecca Yarros: Čtvrté křídlo

Níže najdete doporučení knihkupců Knihy Dobrovský.

Název Shrnutí
TOP 10 nejprodávanějších knih
1. Šikmý kostel 3 Karin Lednická Šikmý kostel 3 Žánr: beletrie
Autor: Karin Lednická
Počet stran: 696
Zjistit cenu
2. Závod s časem Lisa Reganová Závod s časem Žánr: detektivka
Autor: Lisa Reganová
Počet stran: 384
Zjistit cenu
3. Černočerné srdce Robert Galbraith Černočerné srdce Žánr: detektivka
Autor: Robert Galbraith
Počet stran: 1 152
Zjistit cenu
4. Čtvrté křídlo Rebecca Yarros Čtvrté křídlo Žánr: fantasy
Autor: Rebecca Yarros
Počet stran: 536
Zjistit cenu
5. Vila v Itálii Julie Caplinová Vila v Itálii Žánr: román pro ženy
Autor: Julie Caplinová
Počet stran: 336
Zjistit cenu
6. Unesená dědička Sophie Lark Unesená dědička Žánr: román pro ženy
Autor: Sophie Lark
Počet stran: 280
Zjistit cenu
7. Všude samí lháři Shari Lapena Všude samí lháři Žánr: thriller
Autor: Shari Lapena
Počet stran: 288
Zjistit cenu
8. Šeptající mrtví Darcy Coates Šeptající mrtví Žánr: horor
Autor: Darcy Coates
Počet stran: 256
Zjistit cenu
9. Buď užitečný Arnold Schwarzenegger Buď užitečný Žánr: rozvoj osobnosti
Autor: Arnold Schwarzenegger
Počet stran: 264
Zjistit cenu
10. Křehké srdce Mona Kasten Křehké srdce Žánr: young adult literatura
Autor: Mona Kasten
Počet stran: 432
Zjistit cenu

Nejlepší knižní novinky 2024

Recenze Šikmý kostel 3

Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Třetí díl populární ságy Karin Lednické z prostředí Karvinska tentokrát zachycuje léta 1945 až 1961. Setkáte se zde s důsledky odsunu Němců i s prázdnotou po mrtvých příbuzných či unesených dětech. Ale události se dále dávají do pohybu, přichází komunismus, ztráta iluzí a smyšlené procesy s těmi, kdo se rozhodli nesmířit se s novou realitou. A nakonec rezignace těch, kteří ztratili vůli dál bojovat, uzavření se do vlastního života a přijetí nových pravidel. Ale ani pak nebyl člověk v bezpečí. A ani na Karvinsku toto neprobíhalo jinak, stojí za to si to připomenout. Zvlášť v dnešní době. Kniha vychází 18. dubna 2024, ale již nyní lze udělat předobjednávku.

Recenze Závod s časem

Závod s časem Lisa Reganová

Osmý díl populární detektivní série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou je zde. Tentokrát půjde o její vlastní sestru Trinity, se kterou se pohádaly a Josie se chtě nechtě vydá na cestu, která jí odhalí jak temnou minulost svojí sestry, tak i nové a netušené nebezpečí. Podle všeho se totiž Trinity pokusila jako novinářka navázat kontakt se sériovým vrahem, ale nedopadlo to podle jejích představ. Josie Quinnová tak tentokrát řeší případ, který se úzce dotýká i jí osobně a musí bojovat s časem o život Trinity.

Recenze Černočerné srdce

Černočerné srdce Robert Galbraith

Nová kniha z oblíbené detektivní série Cormoran Strike je zde. Spoluautorku seriálu Černočerné srdce někdo zavraždí na hřbitově, na němž se tento seriál odehrává. Předtím si stěžovala na to, že je neustále pronásledovaná podivným internetovým uživatelem. Při pátrání ovšem Cormoran Strike narazí na netušené podoby zla, které vychází ze skutečných aspektů dnešních sociálních médií a obecně online světa. Protože ty mohou mít na životy lidí naprosto zhoubný vliv.

Recenze Čtvrté křídlo

Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Čtvrté křídlo je celosvětovým fenoménem v oblasti fantasy, který ovládl všechny žebříčky a fanouškovské stránky. A nyní přichází konečně i v českém překladu. První díl ságy Empyreum popisuje osudy mladé Violet Sorrengailové, která se měla stát písařkou. Na přání svojí matky se ale musí stát dračím jezdcem, což pro ni není vůbec jednoduché a zažije při tom neuvěřitelné komplikace. Protože stát se pravým dračím jezdcem je životní výzva.

Recenze Vila v Itálii

Vila v Itálii Julie Caplinová

Již 11. kniha z volné série Romantické útěky od Julie Caplinové vás zavede na italské pobřeží Amalfi. Hlavní hrdinka Lia až v dospělosti zjistí, že je dcerou italského herce Ernesta, který má právě zde svoji krásnou vilu. A při setkání s ním se pozná i s jeho manažerem Raphaelem, který se rozhodne doprovázet ji na každém kroku. I přes jeho tajemný pohled a nejasné motivy dokážou jejich společné procházky postupně v obou vyvolat vášeň, která překoná vše, co si Lia o cestě do Amalfi vysnila. Kniha vychází 24. května 2024, ale již nyní lze udělat předobjednávku.

Recenze Unesená dědička

Unesená dědička Sophie Lark

Nejnovější kniha od Sophie Lark by se dala charakterizovat slovy: Kráska a zvíře z prostředí mafie. V tomto románu pro ženy poznáte Nessu, která je osamělá, citlivá a zápasí o uznání. Mikolaj je naopak krutým zabijákem bez soucitu. A osud tomu chtěl, že zrovna někdo z mafiánské rodiny Nessy zabije Mikolajova adoptivního otce. Mikolaj touží po pomstě a Nessu unese, ale ta se z původní role rukojmí postupně stává pro Mikolaje něčím víc. Dokáže i v něm probudit člověka a nebo bude muset bojovat o svůj život do poslední chvíle?

Recenze Všude samí lháři

Všude samí lháři Shari Lapena

Shari Lapena, nekorunovaná královna psychologických thrillerů, je zpět a v nejlepší formě. Poznáte dosud klidné městečko Stanhope, ve kterém se stane nečekaná událost – zmizení Avery, devítileté dcery místního lékaře. Tato událost odhalí, že vztah otce s dcerou nebyl tak harmonický jak to mohlo vypadat. A že lékař také udržoval poměr s cizí ženou, která bydlí opodál. Ale objeví se i další varianty toho, co se s Avery mohlo stát. Zdá se, že možností je celá řada, ale nikdo netuší, co je vlastně pravda.
A ví vůbec někdo, kde Avery ve skutečnosti vůbec je? Kniha vychází 1. května 2024, ale již nyní lze udělat předobjednávku.

Recenze Šeptající mrtví

Šeptající mrtví Darcy Coates
Nekorunovaná královna současného hororu Darcy Coates, která se proslavila zejména svojí sérií o strašidelných domech, přichází z novou řadou knih ze série Strážkyně hrobu. Ty jsou opět pojaté jako samostatné příběhy a nenavazují přímo na sebe. První z těchto příběhů nese název Šeptající mrtví a hlavní hrdinkou je Keira, která se shodou okolností ocitne za bouře v opuštěné chatce na okraji hřbitova. Ze všech stran je tak obklopena hroby a slyší šepot mrtvých. Mezi nimi vyniká duch ženy, kterou se Keira rozhodne osvobodit. Ale jak proniká do jí minulosti, zamotává se do nebezpečné sítě, která se stává hrozbou i pro ni samotnou.

Recenze Buď užitečný

Buď užitečný Arnold Schwarzenegger

Poznejte recept na úspěšný a spokojený život přímo z úst živoucí legendy, Arnolda Schwarzeneggera. Kdo by ho neznal jako herce, kulturistu, bývalého politika či podnikatele. Jeho úspěch ale není náhodný, byl to výsledek tvrdé práce, vize a odhodlání. Arnie vám na svém vlastním příběhu ukáže, jak najít i váš smysl života. Nesmíte spoléhat na to, že vás někdo přijde zachránit, máte k tomu jen sami sebe. A nic víc ani není potřeba, snad jen tato jedinečná kniha.

Recenze Křehké srdce

Křehké srdce Mona Kasten

Druhý díl ze série romantických románů pro mládež nesoucí název fiktivní kapely Scarlet Luck je zde. Jejich hlavními hrdiny jsou dva studenti, Rosie a Adam, kteří se zajímají o hudbu a okamžitě si padnou do oka, ale jejich vztah je komplikovanější, než by to mohlo vypadat. V novém pokračování předchozí knihy Osamělé srdce zjistíme, že Adam se Rosie už tři měsíce neozval, po turné skupiny Scarlet Luck skončil v léčebně, kde se rozhodl bojovat proti svojí alkoholové závislosti. Ale když Rosie zjistí, že Adama již z léčebny propustili a on jí to ani nedal vědět, ví, že něco není v pořádku.

Doporučení knihkupců Knihy Dobrovský

Název Shrnutí
Doporučení knihkupců
Knihy Dobrovský
1. Edgar Allan Poe Pád domu Usherů a jiné povídky Pád domu Usherů a jiné povídky Žánr: horor
Autor:
Edgar Allan Poe
Počet stran:
416
Zjistit cenu
2. Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates Smrt v domě Gillespieů Žánr: horor
Autor: Darcy Coates
Počet stran: 272
Zjistit cenu
3. Šeptající mrtví Darcy Coates Šeptající mrtví Žánr: horor
Autor: Darcy Coates
Počet stran: 256
Zjistit cenu
4. Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid Carrie Soto se vrací Žánr: beletrie
Autor: Taylor Jenkins Reid
Počet stran: 384
Zjistit cenu
5. Václav Neckář - Šíleně veselý princ Václav Neckář – Šíleně veselý princ Žánr: životopisy a autobiografie
Autor: Pavel Hénik
Počet stran: 237
Zjistit cenu
6. Geostorky Petr Brož testado Geostorky Žánr: populárně naučné
Autor: Petr Brož
Počet stran: 304
Zjistit cenu
7. Noční host Heather Gudenkauf Noční host Žánr: thriller
Autor: Heather Gudenkauf
Počet stran: 312
Zjistit cenu
8. Recenze Jenom ne Rich testado Jenom ne Rich Žánr: erotický román
Autor: Penelope Bloom
Počet stran: 320
Zjistit cenu
9. Akademie Dunbridge: Kdekoliv Autor Sarah Sprinz Akademie Dunbridge: Kdekoliv Žánr: romantika
Autor: Sarah Sprinz
Počet stran: 408
Zjistit cenu
10. Ve snu Autor Anne Pätzold Ve snu Žánr: romantika
Autor: Anne Pätzold
Počet stran: 288
Zjistit cenu

Recenze Pád domu Usherů a jiné povídky

Edgar Allan Poe Pád domu Usherů a jiné povídky

Hororová klasika, která nikdy neomrzí. Navíc ve zbrusu novém vydání se speciální barevnou ořízkou. Nechte se vtáhnout do literární perly od jednoho ze zakladatelů amerického hororu, který je také znám jako básník a snílek. Kromě povídky Pád domu Usherů v knize najdete dalších 14 fantastických povídek, mezi nimi například Rukopis nalezený v láhvi, U konce s dechem, Mälzelův šachista či Muž, který se rozpadl. Užijte si melancholii tajemného domu, k němuž míří jezdec na koni. A užijte si jeho ponurá místa jako jsou dlouhé a pusté chodby, nevysvětlitelné zvuky a snahu o racionální zdůvodnění všeho, která nakonec zůstane přehlušena překvapivým vyvrcholením celého příběhu. Kniha je vhodná i jako povinná četba pro střední školy.

Recenze Smrt v domě Gillespieů

Darcy Coates, královna současného hororu, pro vás připravila tentokrát povídkovou knihu z prostředí svých strašidelných domů. Čekají na vás celkem čtyři děsuplné příběhy, z nichž ten titulní vás zavede do 200 let staré usedlosti rodiny Gillespieových, obklopené hustými lesy a vlastním hřbitovem. A také s přežívajícím duchem stavitele domu, který byl současně vůdcem skutečného kultu temnoty. I když jeho tělo zemřelo, v zákoutích domu stále přebývá něco z něj, co touží po pomstě. Kniha vychází 24.dubna 2024, ale již nyní lze udělat předobjednávku.

Recenze Václav Neckář – Šíleně veselý princ

Václav Neckář - Šíleně veselý princ

K 80. narozeninám legendy české pop-music, Václava Neckáře, vychází i jeho jedinečná autobiografie, která je dárkem jemu i všem jeho fanouškům. V publikaci najdete množství unikátních fotografií, doprovázené detailním popisem jeho kariéry od 60. let až do současnosti. Zjistíte, že Václav Neckář se setkal nejen s úspěchem a slávou, ale také se šikanou, zákazy a nakonec i s těžkou nemocí. V knize navíc zazní vzpomínky na společně prožité chvíle od řady dalších známých osobností, jako jsou třeba Marta Kubišová, Jan Hammer, Michal Horáček, Petr Janda či Jan Cina. Kniha je doslova nutností pro všechny fanoušky Václava Neckáře z jakékoliv generace.

Recenze Noční host

Noční host Heather Gudenkauf

Napínavý thriller odehrávající se v odlehlém venkovském domě, kde před mnoha lety došlo k vraždám a únosu dítěte. A právě v něm se usídlila Wylie Larková, která je autorkou knih o skutečných zločinech a chce zde dopsat svoje poslední dílo. Během sněhové bouře ale přijde za Wylií nečekaná návštěva – malé dítě, které se objeví doslova odnikud. To vzbudí ve Wylii zvědavost a jak si začne klást otázky, objevují se i znepokojující odpovědi, opředené děsivým tajemstvím a vepsané do zdí samotného domu. To vše začne Wylii dohánět spolu s její vlastní minulostí a ta musí čelit svojí nejhorší noční můře.

Recenze Jenom ne Rich

Recenze Jenom ne Rich testado

Kniha Jenom ne Rich je první ze zbrusu nové série „Jenom ne…“ od oblíbené Penelope Bloom, která se proslavila zábavnými a mnohdy dvojsmyslnými knihami jako Jeho banán, Její třešničky, Moje (tak trochu) utajované dítě atd. Hlavní hrdinka nové knihy má dilema. S kamarádkami si slíbila, že žádná z nich nebude chodit s bratry Kingovými. A měly pro to velmi dobrý důvod. Ale ve chvíli, kdy nastoupí do nového zaměstnání, se setká s Richardem Kingem, zkráceně Richem, jedním z oněch zatracovaných bratrů. Rich je namyšlený, suverénní a hrubý, ale současně i mimořádně přitažlivý. Spolu s tím se původní slib pomalu, ale jistě stává dávnou minulostí, protože přítomnost Richarda přebije každé dobře míněné předsevzetí.

Recenze Akademie Dunbridge: Kdekoliv

Akademie Dunbridge: Kdekoliv Autor Sarah Sprinz

První díl z nové řady vysoce hodnocených romantických románů pro mladší generaci, které se odehrávají na internátní škole – Akademii Dunbridge. Hlavní hrdinkou je německá studentka Emma, která se vydává na rok do Skotska, kde se téměř ihned potká s Henrym, jenž je mluvčím školy. A je zcela neodolatelný, ačkoliv v tu chvíli zadaný. Emma na něj ale naráží prakticky neustále a postupně jejich vztah začne nabývat na intenzitě. Nicméně ve chvíli, kdy vše vypadá na nejlepší cestě, zasáhne do jejich životů vyšší moc…

Recenze Ve snu

Ve snu Autor Anne Pätzold

Nová trilogie německé autorky určená spíše pro mladší čtenářky. Tři sestry žijí po smrti rodičů samy. Na jedné akci se devatenáctiletá Ella zakouká do okouzlujícího kluka. Díky mladší sestře, která miluje K-pop (korejský pop) se dozví, že její objev je členem slavné hudební skupiny. Svůj vztah tak musí skrývat, ale současně na něj nemůže ani zapomenout. Jak tato situace nakonec skončí?

Recenze Můžu reklamovat svého manžela?

Můžu reklamovat svého manžela? Autor Kristen Bailey

Nová kniha z komediálně-romantické série pro ženy od autorky hitu Kam se poděl můj sexuální život. Lékařka a matka dvou holčiček zjistí, že jí manžel podvádí. Po rozvodu, ve kterém mu určitě nenechá nic zadarmo, je znovu single! Jak ale po takové době začít zase randit? Rozhodně to není jednoduché.

Recenze Smrková tišina

knížka Smrková Tišina Autor Kristýna Sládečková

Hororový thriller od české spisovatelky Kristýny Sládečkové, která je autorkou pohádky O jezerní víle Elišce (2019) a humorného vesmírného sci-fi Mexabo (2021). Smrková tišina se odehrává v šumavských lesích, kde se na nouzovém nocovišti setkává podivná směsice turistů. Večer si vypráví strašidelné historky, ráno jeden z nich zmizí. Román se bude líbit hlavně čtenářům podobně laděných českých příběhů (Prokletý kraj či Šepot lesa).

Recenze Les v domě

Recenze Les v domě

Nová kniha od oblíbené Aleny Mornštajnové nese název Les v domě je již v prodeji. Autorka předkládá další ze svých „lidských“ příběhu, tentokrát z ne zcela funkční rodiny, ve které chybí láska, empatie a vztahy v ní jsou narušené. V takové rodině pak ale nemůže vyrůst člověk, který by dokázal překonat hranice, které jej formovaly a ponese si toto dědictví v sobě celý život.

Recenze Gump: Jsme dvojka

Gump - Jsme dvojka

Kdo by neznal psího hrdinu Gumpa, podle jehož příběhu byl natočený i film a vznikla s ním i spousta oblíbených dárkových předmětů, kalendáře nebo třeba společenské hry. Nyní se Gump vrací a jeho cesta začíná tam, kde před dvěma roky skončila. Opět ho čekají nové zážitky s jeho milovaným Béďou Kozím Bobkem a objeví se i situace, které nikdo nečekal. Třeba ta, že Gump už nebude svůj psí životní úděl snášet sám. Skvělý příběh nejen pro všechny milovníky pejsků.

Recenze Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem

Marek Dvořák - Mezi nebem a pacientem

Spisovatel a novinář Martin Moravec přesně ví, jak napsat knihu, která trhá prodejní rekordy. Ukázal to už v případě bestsellerů Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení či Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku. Ani novinka s názvem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem však nezůstává pozadu. Nyní v otevřeném rozhovoru vyzpovídal lékaře letecké záchranky, při jehož práci jde vždy o vteřiny, během kterých musí činit zásadní rozhodnutí a to každý den. Poznejte, jak vypadá práce lékaře z vrtulníku a jaké jsou jeho nejsilnější zážitky či zda taková práce obnáší i nějaké příjemné chvíle.

Recenze Jenom ne Cade

Jenom ne Cade Penelope Bloom

Nejnovější román pro ženy od Penelope Bloom ze série Jenom ne… opět přichází s odlehčeným a zábavným příběhem. Hlavní hrdinka si dala za cíl nikdy se nezamilovat do Cada Kinga, i kdyby se stal neuvěřitelně bohatým a slavným. Protože už dřív si s ním zažila svoje. Ale Cade to nevzdává a přijde za ní s prosbou o pomoc se svým malým synem. A tady přichází netušená výzva a pokušení. Protože je jasné, že Cade se nijak nezměnil a nové problémy jsou tedy na obzoru.

Recenze Nové šance

Nové šance Lilly Lucas

Nejnovější díl volné romantické série Láska z Green Valley vám představí Leonii, která v tomto městě uvízne spíš náhodou a bez práce ji čeká nucený návrat domů do Německa. Předtím si ale stihne vylít srdce před místním barmanem Samem. A to tak důkladně, až mezi oběma dojde ke žhavému polibku. Aby nemusela hned odjíždět, rozhodne se Leonie následující den zkusit práci chůvy malé holčičky Mayi a k jejímu překvapení není jejím otcem nikdo jiný, než právě Sam. To přece nemůže být náhoda.

Recenze Gazely

Patrik Hartl - Gazely

Pojďte si v nové knize Patrika Hartla užít opravdovou jízdu s Gazelami, třemi kamarádkami, které byly kdysi spolužačkami Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla. Zažijte s nimi doslova turbulentní týden, který změní jejich život a dostanou se do úplně netušených situací. Hartl si v tomto knižním bestselleru opět se vší elegancí hraje lidskými osudy, každodenními radostmi i starostmi, které můžete prožít i vy a pokud ne, přinejmenším si je můžete užít spolu s Gazelami.

Recenze Carrie Soto se vrací

Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid, autorka bestsellerů Sedm manželů Evelyn Hugo, Daisy Jones & The Six nebo Malibu v plamenech, je zpět s novou knihou, která má potenciál stát se nejlepší knihou vašeho života! Poznejte životní příběh Carrie Soto, nekompromisní tenistky, která pro výhru vždy obětuje cokoliv. Šest let po odchodu do sportovního důchodu, do nějž šla jako nejlepší hráčka všech dob, vidí, že její dřívější rekord byl překonán. A to si nechce nechat líbit, proto učiní rozhodnutí ještě se na jednu sezónu vrátit. I když se její tělo již nehýbe tak rychle jako dřív a dlouhá přestávka si vybrala svoji daň. Přesto je Carrie Soto ochotná pro další vítězství udělat cokoliv.

Recenze Vesmírníček

Vesmírníček Petr Brož ilustrátor Lucie Škodová

Unikátní tuzemský projekt naučných příběhů pro děti před spaním, které odlehčeným způsobem vypráví planetární geolog Petr Brož s osobitými ilustracemi Lucie Škodové. Rodiče spolu se svými dětmi najdou odpovědi na otázky ohledně vesmíru a naší Sluneční soustavy. Zábavnou formou prozkoumáte povrch i nitra planet. Dále třeba zjistíte, jestli bychom mohli žít na Venuši, jak je to s životem na Marsu, a nebo jak to udělat, aby cesty do vesmíru mohly být dostupné téměř pro každého. Vesmírníček si vaše děti určitě zamilují a navíc se při tom i dozvědí spoustu nového.

Recenze Tíživé ticho

Tíživé ticho - Robert Bryndza

Nový detektivní thriller od legendárního Roberta Bryndzy. Lékařka Maggie přijme v nemocnici postřeleného muže, kterého se nepodaří zachránit. Tím mužem je její manžel. Nejasnosti jsou i ohledně jeho smrti, která má být podle policejní zprávy údajně sebevraždou, ale Maggie tomu vůbec nevěří. Světlo do případu vnese dopis, který Will napsal pro případ svojí smrti, a Maggie tak odhaluje děsivá tajemství z jeho minulosti. Tajemství, která ohrožují i ji samotnou.

Recenze Sudetenland

Sudetenland Leoš Kyša testado

Nová kniha od Leoše Kyši, který je také znám pod pseudonymem František Kotleta, se zcela vymyká dosavadní autorově tvorbě. Kaša nás zvede do československého pohraničí na začátku 90. let, kde budete moci okusit, jak by to vypadalo, kdyby po druhé světové válce neproběhl odsun sudetských Němců. Do tohoto prostředí autor zasazuje detektivní příběh, ve kterém jde doslova o život a spolu s hlavním hrdinou budete pátrat po desítky let starých tajemstvích, která znají jen zasvěcené osoby. A při jejichž odhalování se umírá, i když se k nim připletete jen omylem. Podmanivý děj inspirovaný reálnými místy a událostmi z alternativní reality vás vtáhne a nepustí.

Recenze Černá smečka

Černá smečka František Kotleta testado

Zatím nejnovější kniha Františka Kotlety přichází se zbrusu novým universem i novými hrdiny a opět není nouze o akci, překvapení či drsné hlášky. Vše se odehrává v Praze, která ale není taková, jakou jí znáte – vyskytují se v ní démoni, nevyzpytatelní abnormálové a také lovci, kteří mají za cíl démony zavřít na co nejdéle do takzvaného “důchoďáku” v Břevnovském klášteře. Ale ne vždy jde vše podle představ, o čemž může vyprávět hlavní hrdina, lovec démonů Filip Aksamit. Ten se proti své vůli zaplete do plánů, v nichž hrají roli nejmocnější síly zla a také těch, kdo tyto plány můžou překazit, rychle ubývá a pravidla se mění. Naštěstí Filip si dokáže poradit a spolu se svojí svéráznou sestrou a několika dalšími nepravděpodobnými hrdiny udělá vše proto, aby situace dopadla v rámci možností co nejlépe, přinejmenším pro něj.

Recenze Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga - Ladislav Zibura

Každý určitě zná pověstné španělské poutní místo Santiago de Compostela, kam každý rok zamíří lidé z celého světa. A to z různých důvodů, pro všechny je ale tato pouť nezapomenutelným zážitkem. Stejné je to i pro Ladislava Ziburu, který se do Santiaga vydává již podruhé a kromě vzpomínek přináší i příběhy druhých, které na svojí cestě potkal a ukazuje sílu přátelství a porozumění. Zjistíte i více o poutnictví jako takovém a získáte dobré tipy pro vaší vlastní pouť na toto neobvyklé místo. A i pokud jste již v Santiagu byli, můžete si ho připomenout očima někoho jiného.

Recenze Vinice ve Francii

Vinice ve Francii

Opět je zde Julie Caplinová s již 10. dílem bestsellerové nenavazující série Romantické útěky. Tentokrát se podíváme do Champagne, kde se hlavní hrdince Hattie naskytne příležitost dočasně pracovat. Ta neváhá, okamžitě využije situace a stane se rychle vyhledávanou organizátorkou svateb. Myslí tak víc na druhé než na sebe, dokud se nepotká s Lucem, který si bere stále více její pozornosti. Postupné sbližování Hattie s Lucem tak přerůstá v něco více než přátelství či dočasné poblouznění a Hattie pomalu uvažuje, jestli by neměla sama začít s plánováním vlastní svatby.

Recenze Zatmění

Zatmění od autora Jo Nesbø, recenze

Jo Nesbø je zpět s již třináctým příběhem ze série se svérázným vyšetřovatelem Harrym Holem. Ten dostane tentokrát náročný úkol. Má 10 dní na to najít vraha dvou mladých žen, díky čemuž má šanci zachránit hned několik lidí najednou. Dá proto rychle dohromady tým svých pomocníků, kteří jsou ještě specifičtější než on sám a pouští se do hledání stop. Čas se ale krátí a vrah je před Harrym vždy o krok napřed. Udrží si svůj náskok a nebo jej nakonec Harryho tým dostihne?

Recenze Psycho-Pass: Inspektor Šin’ja Kógami 4

recenze Psycho-Pass: Inspektor Šin'ja Kógami 4 Autor Midori Gotó

Čtvrtý díl akční dystopické japonské mangy Psycho-Pass. Pojďte okusit svět budoucnosti, v němž má každý obyvatel svůj psycho-pass, což je hodnota, která na základě stresu a dalších faktorů určuje index jeho sklonu ke zločinnosti. A může pak čekat i odpovídající rozsudek. V novém příběhu zjistíte, že se rýže stala zakázanou potravinou, a tak inspektor Kogami a jeho tým musí pátrat po tajné rýžové farmě a dostanou se až do hlubin Speciálního sektoru.

Dříve doporučované novinky a bestseller

Recenze Hrůza na Šibeničním vrchu

Hrůza na Šibeničním vrchu - Darcy Coates

Žhavá novinka od Darcy Coates z její volné knižní série Strašidelné domy. Rodina Hullových žije na Šibeničním vrchu již řadu generací, ale to nic neubírá na děsivosti místu, kde v minulosti zemřeli stovky odsouzenců. I když se zdá, že minulost spí, není tomu tak a jednoho dne jsou manželé Hullovi nalezeni mrtví. Dědictví získá jejich dcera Margot, která se vrací na místo svého dětství a objevuje dávná tajemství a zapomenutou hrůzu, která stále číhá na místě, kde stávala šibenice.

Recenze Námi to začíná

Námi to začíná - Colleen Hooverová

Román Námi to začíná je pokračováním knižního hitu Námi to končí. Nový příběh se rozvíjí přesně tam, kde předtím skončil. Lily se rozvedla s Rylem, ale zůstala jim společná dcera Emerson. Té je nyní jeden rok a oba se o ní snaží co nejlépe starat. Situaci zkomplikuje, když se Lily sblíží s Atlasem Corriganem, kterého Ryle nemůže vystát a dává to všemožně najevo. I přes rozvod totiž patří Ryle do života své bývalé manželky a dcery. Lily se musí s touto situací vypořádat a dokázat správně reagovat. Jak se rozhodne? A dá šanci nové lásce nebo upřednostní uklidnění vztahů s bývalým manželem?

Recenze Zvrácené království

Zvrácené království - Rina Kent

Nejnovější díl ze série Royal Elite, který navazuje na Zvrhlého krále a Ocelovou princeznu. Zvrácené království je temnou romancí o středoškolském tyranovi, která obsahuje drsné i velmi provokativní scény, které v jiných knihách nenajdete. Celá tato série si získala vysoké hodnocení čtenářek a v tomto díle opět odstartuje hra, která nemá obdoby. Elsa i Aiden se vrací a opět vás dostanou do varu, protože jejich vztah je často na ostří nože a ani v tomto dílu tomu nebude jinak.

Recenze Vražedná temnota

Vražedná temnota - Lisa Reganová

Již sedmý díl série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou od oblíbené Lisy Reganové je zde a s ním další děsivý příběh. Vše začíná nalezením mrtvého mladého páru u ohně v lese. Brzy vyjde najevo, že jejich smrt nebyla náhodná a že s nimi byl na místě ještě někdo další. Tato osoba je ale také brzy nalezena mrtvá a oběti spojuje tajemný přívěšek, které je u nich vždy nalezen. Jak spolu vraždy souvisí a proč byli tito lidé vůbec zabiti? Josie Quinnová musí přijít záhadě na kloub a rychle vypátrat neznámého vraha, který si už jistě brousí zuby na další oběť.

Recenze Zpověď farářky

Zpověď farářky

O této knize už slyšeli snad všichni, protože Martina Viktorie Kopecká ještě před jejím vydáním prozradila některé třeskuté informace do médií. Jako třeba šokující zprávu, že žije se ženou. Ale to je určitě jen jeden malý střípek toho všeho, co ve Zpovědi farářky najdete. Nejznámější husitská farářka zde dává nahlédnout do svého vnitřního světa, promlouvá o nečekaných tématech, zamýšlí se nad dnešní dobou orientovanou na výkon a materiální statky a ukazuje svoje místo v tomto světě a smysl poslání, které si sama vybrala.

Recenze Nelítostný princ

Nelítostný princ

Drsná romantika pro drsné čtenářky. Callum Griffin je nemilosrdný zabiják a šéf irské mafie. I proto je nazývaný nelítostný princ a k pohádkovým princům má hodně daleko. Ale jsou ženy, které přesně takové typy přitahují, což je i případ hlavní hrdinky. Buď ho bude milovat, a nebo ho bude muset zabít. To druhé však bude neskutečně obtížné, když je Callum Griffin tak hrozně moc přitažlivý. Román je prvním dílem epické série od Sophie Lark a obsahuje opravdu vášnivé erotické scény, které jinde nenajdete.

Recenze Geostorky

Geostorky Petr Brož testado

Geologa Petra Brože možná znáte jako autora legendárního Vesmírníčku. Nyní se rozhodl napsat i knihu pro dospělé a ač se drží svého oblíbeného tématu geologie, rozhodně to není žádná nuda. Geostorky jsou totiž příběhy skutečných či smyšlených lidí, do jejichž života nějakým způsobem zasáhla síla přírody. Kniha vznikla ze snahy autora popularizovat geologii a dát jí “lidskou stránku”, čímž jí běžným lidem přibližuje tak, jako dosud nikdo jiný. Jedná se o unikátní český projekt, který podobně jako Vesmírníček otevírá svým čtenářům nové obzory a obohatí je jak o zábavné čtení, tak i o nové poznatky.

Recenze Řeka pod hladinou: Vědomím proti času

Řeka pod hladinou - Vědomím proti času

Poznejte příběh neznámého muže, který byl v bezvědomí převezen v červnu 2018 do vancouverské nemocnice. To by samo o sobě nebylo nic překvapivého, kdyby tento muž z kómatu nevyprávěl příběh, který jde až na samotnou dřeň lidské existence a směřuje ke kořenům lidstva, do dávné minulosti. Jedná se o blouznění nebo o zjevení shůry? Pavel Kolář zpracoval tento příběh na základě skutečných událostí, ale dává mu i svoji autorskou literární podobu. Výsledkem toho je naprosto nevídaná kniha, která vás donutí přemýšlet o podstatě lidstva i našich životů úplně jinak než dosud.

Recenze Kde jsi, když nejsi

Kde jsi, když nejsi Autor Radka Třeštíková

Nová knihy Radky Třeštíkové má za cíl tnout doslova do živého. Další z jejích vztahových románů se zaměřuje na otázku, co připustíme jako pravdivý obraz sebe sama. Je to příběh o řadě lidských vlastností jako je lhostejnost, laskavost, zbabělost, statečnost nebo poslušnost a o našich rozhodnutích, stejně tak jako o zraňování sebe a druhých. Famózní Radka Třeštíková ze sebe opět dává to nejlepší, díky čemuž si knihu „Kde jsi, když nejsi“ určitě sami prožijete a vepíše se do vás.

Recenze Pod hladinou

Pod hladinou Darcy Coates

Hororový thriller od oblíbené australské spisovatelky Darcy Coates, který figuruje samostatně mimo její populární sérii o strašidelných domech. Po 100 letech je objeven vrak lodi Arcadia, která ve své době zmizela beze stopy. A to i přesto, že patřila mezi moderní a téměř nepotopitelné lodě. K objevu je vyslán potápěčský tým, který má za cíl zjistit, co se stalo a vše nafilmovat. Ale potápěči brzy zjistí, že v Arcadii na ně číhá něco temného a nevysvětlitelného, co baží po jejich krvi. Budou se tak muset probojovat zpět, ze skutečné noční můry a navíc při stále se tenčících zásobách kyslíku.

Recenze Neodolatelná

Neodolatelná Melanie Harlow testado

První kniha z nové romantické série Cloverleighská farma. Hlavním hrdinou je finanční ředitel farmy, samoživitel a otec tří dcer, který je tak zaneprázdněný prací a starostmi o domácnost, že nemá čas ani na svůj osobní život, natož na lásku. To se ale zásadně změní, když se sblíží se sedmadvacetiletou Frannie, která je chůvou jeho dcer na poloviční úvazek. Samozřejmě nezůstane jen u polibku, protože z původně pudového jednání se stane spalující vášeň. Taková, která dokáže člověku celý život nejen změnit, ale i značně zkomplikovat.

Recenze Spletité lži

Spletité lži Angela Marsonsová testado

Britská spisovatelka Angela Marsonsová přichází s již 14. případem inspektorky Kim Stoneové. Tentokrát vše začne mrtvolou muže nalezenou v místní průmyslové zóně, která je v takovém stavu, že to i otrlou Stoneovou dokáže vyvést z míry. Navíc jí překvapí reakce manželky zavražděného, která působí lehce nepřirozeně a vše znásobí i skutečnost, že manželka i zbytek rodiny následně zcela zmizí. Kromě toho je brzy objeveno další mrtvé tělo, které má s prvním případem možná něco společného. Propojení stop ale naráží na nečekané překážky, dokonce i ze strany některých kolegů inspektorky Stoneové.

Recenze Atomové návyky

Atomové návyky James Clear testado

Jedna z nejpovedenějších současných knih o motivaci a seberozvoji, která vám pomůže pozitivně změnit váš život. Řada lidí si dává na začátku roku různá předsevzetí změnit svoje stávající návyky, ale málokomu to dlouho vydrží. Je to dané naší přirozenou leností něco měnit. Podle Jamese Cleara spočívá řešení v nalezení systému. Clear identifikoval 4 zákony změny chování, které vám pomohou nastavit prostředí tak, aby vám lidská přirozenost ve změně vašich návyků nebránila, ale naopak pomáhala. Díky tomu se snadno zbavíte letitých zlozvyků, získáte nové návyky a vytvoříte si silnější identitu a sebevědomí pro dosažení svých cílů.

Recenze Lapeni

Lapeni Emily McIntire testado

Autorka se ve svém románu, kterým otevírá novou romantickou sérii Never After, nechala volně inspirovat příběhy ze Země Nezemě. Ty přepracovala do dospělejší podoby a vymyslela i řadu nových zápletek a změn. Včetně stírání hranic mezi dobrem a zlem, kde osoby nejsou takové, jaké se zdají a také často dopadnou jinak, než by se dalo očekávat. Třeba Petra Pana si představte jako pořádného gaunera, kapitána Hooka naopak jako romantickou duši a ztracené chlapce jako drogové dealery. Navíc je zde i romantická linka plná vášně, ale i překvapení a nečekaných zvratů.

Recenze Ďáblova cesta

Ďáblova cesta Autor Robert Bryndza

Oblíbený Robert Bryndza přichází se čtvrtou knihou ze série s vyšetřovatelkou Kate Marshallovou. Ta se dostane díky svojí neopatrnosti do nemocnice, kde si vyslechne hrůzný příběh o táboření na místě zvaném Ďáblova cesta, kde se před lety ztratilo dítě. Kate to zaujme a rozhodne se událostmi dále zabývat. Postupně se tak o Ďáblově cestě objeví nové, dříve netušené informace, které do celého případu přinesou úplně nové světlo a odhalí dosud neznámé souvislosti.

Recenze Plamen

Plamen Helen Hardt testado

Erotická série Bratři Steelovi pokračuje pátým dílem, v němž se řeší vztah přitažlivého rančera Jonaha Steela a terapeutky Melanie Carmichaelové. Ta byla na konci předchozího dílu unesena neznámým člověkem a hrozila jí i smrt. Nyní zjistíte, jak se jí podařilo uniknout a zachránit si tak život. A také jak jí tato zkušenost v životě posílí a ukáže jí to i nové souvislosti s dalšími podobnými případy. Naopak Jonah si vyčítá, že nedokázal situaci zabránit ani Melanii pomoci. Může tento zážitek, který se do obou dvou vepsal, vést až k rozpadu jejich vztahu?

Recenze Runy osudu

Runy osudu Christina Courtenay testado

Posedlost Vikingy a jejich světem je to, čím Linnea Bergerová doslova žije. Archeologické vykopávky jí i pomáhají vypořádat se s traumaty z nedávné doby. A nakonec se stane nečekané – díky nálezu krásné brože se Linnea přenese do 9. století, mezi skutečné Vikingy, které nejprve považuje na muže, kteří si jen hrají na středověk. Ale brzy zjistí, že tomu tak není a že se dostala do moci válečníka Hrafna, který ji považuje za svoji kořist. Ač je Linnea ze začátku rozhodnutá vrátit se zpět do současnosti, zjistí, že mezi ní a Hrafnem se vytváří vztah, který nejde úplně ignorovat. Vrátí se nazpátek a nebo vyslyší volání run?

Recenze Alan Rickman Deníky

Alan Rickman se nezapomenutelně zapsal do myslí i srdcí mnohých filmových diváků. Jistě si každý vzpomene na jeho jedinečné role třeba ve Smrtonosné pasti, Robinu Hoodovi a nebo v Harry Potterovi. Jeho nově vydané deníky, které pokrývají období od roku 1993 do hercovy smrti v roce 2016, přinášejí unikátní vhled do celého jeho života. A to i ve značně nehereckých rolích, kdy jej budete moci poznat jako cestovatele, fanouška či prostě jako obyčejného člověka a muže. Prozkoumejte odkaz velikána, který kladl vždy důraz na profesionalitu, upřímnost a autentičnost, což jsou hodnoty, které Rickman vždy vyznával a žil podle nich.

Recenze Ex na koštěti

Recenze Ex na koštěti Erin Sterling

Jedinečná kombinace fantasy a románu pro ženy. Poznejte čarodějnici Vivienne Jonesovou a její trable s láskou i s jejím bývalým přítelem, na kterého původně seslala po rozchodu ničivou kletbu. Ale kletba žije vlastním životem a způsobí spoustu nečekaných situací, které můžou vést až k zániku jejich společného města. Vivienne tak musí hledat způsob, jak vše zase zrušit a dát do pořádku.

Recenze Host na večeři

Recenze Host na večeři B.P. Walter

Drsný thriller v němž hrají hlavní roli čtyři postavy, které se sejdou na společnou večeři. Jedna z nich ale nepřežije. Poznejte napětí a sváry mezi Titem, Matthewem, Charliem a Rachel ve skutečně nervy drásajícím příběhu z prostředí londýnské homosexuální rodiny. Autor pracuje s prvky klasických detektivek a s tajemstvím nejen u jednotlivých postav, ale i ohledně celého místa, kde se příběh odehrává.

Recenze Panství Loch Down

Recenze Panství Loch Down kniha

Skotsko 30. let minulého století, panství Loch Down, šlechtická rodina Inverkillenů. Šíří se zde tajuplná nemoc a nejvýznamnější člen rodiny je shodou okolností nalezen mrtev. Ačkoliv je to vyšetřovatelem označeno za nehodu, existují ohledně toho pochybnosti a podezřelými se stávají všichni obyvatelé domu. Pátrání po pachateli se ujme překvapivě hlavní hospodyně, která mimo jiné odhalí celou síť skrývaných lží, tajemství a podvodů.

Recenze Koloušek

koloušek román pro ženy

Jana Bernášková je nejen úspěšná herečka, ale stále více to vypadá, že to i se spisovatelskou kariérou myslí opravdu vážně. Po úspěšném románu Coura přichází Kouloušek, který je příběhem o tom, co se stane, když se do ženy, která se má právě vdávat, naprosto bezhlavě zamiluje jiný muž.

To přináší spoustu otázek a starostí a zejména nutnost přehodnotit, zda je svatba opravdu pro ženu to pravé. Hlavní hrdinka Lucie musí řešit toto životní dilema a nejen díky radám svých kamarádek, ale i vedením osudu postupně odpustí původní plány, které se svým životem měla. Přesto je její příběh napsán lehce, doslova bláznivě a překvapivě a také otevírá řadu témat o nichž se příliš nemluví, ale která mohou být pro většinu z nás zcela zásadní.

Recenze Pohádka

Pohádka Autor Stephen King

Stephen King napsal pohádku a je opravdu strašidelná, to si nesmíte nechat ujít. Poznejte Charlieho Reada, který si toho už za svůj krátký život hodně prožil. Jeho matka zemřela, otec je alkoholik a ke všemu nečekaně zdědí dům na vysokém kopci, který s sebou nese nepochopitelná tajemství.

Je v něm totiž portál do jiného světa, který je v ohrožení. Charlie se tak vydá do paralelního vesmíru, kde se setká s dosud nevídanými věcmi. A také zjistí, že nebezpečí hrozí i našemu světu a někdo jej musí zachránit. Jak toto vše zvládne?

Recenze Útěk na venkov

Recenze Útěk na venkov román pro ženy

Další kniha ze série Romantické útěky od oblíbené Julie Caplinové je tady. Tentokrát nepůjde o žádnou cestu na některé z exotických či prvoplánově romantických míst, ale o zdánlivě nevinné opuštění Londýna. Hlavní hrdinka, ilustrátorka Ella, se totiž vydá na venkov hlídat dům své kmotry. V domě na ní čeká ale překvapení v podobě nezbedné fenky Tess, která neustále vyžaduje pozornost. Nejen díky ní se Ella seznámí s místním veterinářem, ale i s dalšími obyvateli vesnice. Nové kontakty a impulzy jí umožní přehodnotit nejen její vlastní život, ale i její vztahy k mužům. A to rozhodně k lepšímu.

Recenze Bridgertonovi: Šťastně až do smrti

Bridgertonovi - Šťastně až do smrti Julia Quinnová

Populární Bridgertonovi jsou zpět. I když by si mnozí mohli myslet, že hlavní příběh již skončil, vyslyšela Julia Quinnová žádosti čtenářů a hlavně čtenářek, kteří chtěli vědět, co se stalo po závěru této série. V knize s podtitulem Šťastně až do smrti se opět vrátíte do každodenního života rodu, který se řadí mezi londýnskou smetánku a na který přísně dohlíží matka osmi sourozenců Bridgertonových. Budete si moci přečíst osm alternativních epilogů a navíc i samostatný příběh o Violet Bridgertonové, které vám opět o něco více přiblíží tuto neobvyklou rodinku a budete s ní moci prožít další nezapomenutelné chvíle.

Recenze Vězeňkyně

Vězeňkyně B. A. Paris

Nový dechberoucí thriller od autorky bestsellerů Za zavřenými dveřmi a V pasti lží. Hlavní hrdinka Amélie je od svých 16 let sirotkem, přesto se o sebe dokázala vždy postarat a vybudovat si úspěšný život. Vrcholem toho je sňatek s okouzlujícím miliardářem, který ale možná není tím, kým si myslela. Protože ve chvíli, kdy se Amélie probudí v temné místnosti, izolovaná od okolního světa, začne si uvědomovat, že ne vše je vždy takové, jaké se zdá být. A to, že za jejím únosem stojí její manžel, se definitivně potvrdí ve chvíli, kdy zaslechne jeho hlas. Co po ní vlastně chce a proč jí nechal unést?

Recenze Vraní oko

Vraní oko Autor Michaela Klevisová

Kriminalista Josef Bergman je zpět a tentokrát ho čeká prošetřování smrti podivínského ornitologa. Celá záhada je spojena s nově vznikající ptačí rezervací na jižní Moravě, kterou ale obyvatelé přilehlé chatové osady nechtějí a vznikají tím vyhrocené situace a skrývání pravdy před druhými. K tomu se přidá ještě smrt pražské profesorky a další podivné okolnosti, které společně vytvoří doslova vražedný koktejl.

Recenze Sedm manželů Evelyn Hugo

Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Světová senzace od populární autorky Taylor Jenkins Reid konečně nyní i v češtině. Poznejte příběh Evelyn Hugo, hollywoodské hvězdy 60. let, která se rozhodně odhalit detaily svého neobyčejného života i tajemství sedmi manželství, ve kterých žila. Fiktivní příběh, v němž se prolíná minulost se současností, a ve kterém není nouze o pikantnosti, zákulisní boj o slávu i hledání skutečných hodnot. Příběh, který nemá v knižním světě obdoby.

Recenze Osamělé srdce

Osamělé srdce Autor Mona Kasten

Hvězdná Mona Kasten přichází se zcela novou romantickou sérií Scarlet Luck. Jedná se o jméno kapely, která v příběhu hraje zásadní roli. Příběh sleduje Rosie, která pro svojí internetovou show získá možnost rozhovoru s touto kapelou. Nicméně rozhovor se příliš nevydaří a musí být předčasně ukončen. Výsledkem jsou vlny nenávistných komentářů a Rosie je dokonce napadena fanoušky na ulici. Scarlet Luck v rámci snahy o napravení vztahů pozvou Rosie na svůj koncert, kde má možnost poznat lépe jejich bubeníka Adama a odhalit jeho tajemství, které v sobě nosí.

Recenze Zásnubní prsten

Zásnubní prsten Autor Vlastimil Vondruška

Vlastimila Vondrušku a jeho cyklus Letopisy královské komory není určitě nutné milovníkům historických románů představovat. Jeho nejnovější příběh se odehrává opět v 16. století a Jiří Adam z Dobronína musí řešit na Starém Městě pražském nevysvětlitelný mord. Jediné, co z plánovaných zásnub totiž zůstalo, je prsten, ale bez snoubenky a mezi ženskou společností koluje řada informací, které můžou být pro objasnění tragédie naprosto zásadní.

Recenze Genesis

Genesis kniha, recenze

Oblíbený Chris Carter je zpět s novým případem detektiva Roberta Huntera. Ten se nyní dostane na nejděsivější místo brutální vraždy, kam ho jeho práce dosud zavedla. Vrah do těl svých obětí vkládá části básně, čímž vytváří mezi vraždami spojitost a hraje si tak s vyšetřovateli. Těm ale díky svým schopnostem poskytuje jen minimum důkazů a vodítek pro vyšetřování. A na Robertu Hunterovi je, aby si poradil s jednou z největších výzev svého života a aby ukončil sérii vražedného řádění.

Recenze Hypotéza lásky

Hypotéza lásky, kniha od autora Ali Hazelwood

Poznejte Olivii, doktorandku biologie ze Stanfordovy univerzity, která věnuje většinu svého času výzkumu a nemá na vztahy ani příliš čas. O to víc se situace zkomplikuje, když shodou okolností políbí mladého profesora, který na její škole působí a má pověst nepřístupného a přísného člověka. Přitom takový vztah může v rámci jejich angažmá způsobit oběma nemalé komplikace. Byl tento polibek chybou, a nebo naopak začátkem něčeho nového; i všem okolnostem a konzervativnímu univerzitnímu prostředí navzdory?

Recenze Skryté obrázky

knížka Skryté obrázky od autora Jason Rekulak

Příběh chůvy a pětiletého dítěte, které ve svých více a více podrobnějších malbách začne znázorňovat děsivé výjevy vražd a dalších zločinů. Skvělé doporučení pro čtenáře Dětských zoubků. Vítěz Goodreads Choice Award za nejlepší horor roku 2022. Kniha obsahuje skvělé děsivé ilustrace, které doplňují její příběh!

Recenze Ti, co vidí

Ti, co vidí Autor J. R. Erickson

Nový duchařský horor pro všechny milovníky tajemna a napětí. Třináctiletá Sophia prožije v dětství paranormální zážitek, který ji poznamená na celý život. Ani v dospělosti jí proto nečeká nic hezkého, protože skončí v Ústavu pro choromyslné v severním Michiganu v rukou zlovolného doktora, který se specializuje na pacienty s nadpřirozenými schopnostmi. Sophiina dcera, která po matce zdědila její dar, má možnost Sophii pomstít a pokusit se tak napravit dávné křivdy.

Recenze Vesmírníček

Vesmírníček Petr Brož ilustrátor Lucie Škodová

Unikátní tuzemský projekt naučných příběhů pro děti před spaním, které odlehčeným způsobem vypráví planetární geolog Petr Brož s osobitými ilustracemi Lucie Škodové. Rodiče spolu se svými dětmi najdou odpovědi na otázky ohledně vesmíru a naší Sluneční soustavy. Zábavnou formou prozkoumáte povrch i nitra planet. Dále třeba zjistíte, jestli bychom mohli žít na Venuši, jak je to s životem na Marsu, a nebo jak to udělat, aby cesty do vesmíru mohly být dostupné téměř pro každého. Vesmírníček si vaše děti určitě zamilují a navíc se při tom i dozvědí spoustu nového.

Recenze Tichý pláč

Tichý pláč, recenze knihy od autor Lisa Reganová

Nový díl kriminálního thrilleru s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou. Z kolotoče v městském parku je unesena sedmnáctiletá dívka. Zůstane po ní jen vzkaz od únosce určený jejím rodičům. Podle tohoto vzkazu musí vždy zvednout telefon, když jim doma začne zvonit a ohlásí jim vždy novou oběť. Tou je opakovaně někdo z lidí, kteří jsou úzce spojeni s rodinou oběti a únosce-vrah si s nimi takto hraje, aby je dostal doslova na kolena. Josie Quinnová musí odhalit nejen identitu vraha, ale i tajemství celé rodiny, která je v jeho hledáčku.

Recenze Ticho ve tmě

kniha Ticho ve tmě Darcy Coates

Čtvrtý a závěrečný díl hororové série Černá zima od královny moderního hororu Darcy Coates. Ponořte se opět do podivuhodného světa, který je stále více pokřivený. Naši dva hrdinové, Clare a Dorran, se nyní rozhodnou vrátit zpět domů do Winterbourne Hall. Toto sídlo už ale není bezpečným útočištěm, kterým bylo dříve, ale čeká zde na ně nachystaná past a bude se opět hrát o všechno, tentokrát doslova.

Recenze Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1

hodnocení Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 Autor Kei Koga

Manga nejdrsnějšího kalibru, doporučeno pro čtenáře starší 18 let. První díl nové série s detektivem Hiroki Danem z oddělení vražd, jehož život má dvě velmi odlišné tváře. Jednou z nich je jeho slibná policejní kariéra, která vypadá nad míru úspěšná. Tou druhou je ale tajný život samozvaného kata, který vynáší rozsudky nad těmi, komu se podařilo vyhnout se spravedlnosti. A jeho metody a tresty jsou neobyčejně kruté.

Recenze Dotek jako led

Dotek jako led Autor Jennifer L. Armentrout

Nový příběh ze série Dark Elements. Hlavní hrdinka Layla Shawová se snaží dát svůj život zpět do pořádku, což není nijak snadné, když disponuje tajemnou sílou polibku, která krade duši. Ač byla do teď chráněná svým klanem, postupně se situace mění. A s tím jak se rozvíjejí její nadpřirozené schopnosti, začnou se dít nečekané věci a Layle stačí udělat jen maličko, aby dosáhla toho, po čem vždy toužila. Ale cena za to je možná až příliš vysoká.

Recenze Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Recenze knihy Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Matthew Perry, hvězda ze seriálu Přátelé, odhaluje svůj život i detaily z natáčení oblíbeného sitcomu. Čtenáři zde tedy najdou dvě roviny, jednu profesní a druhou lidskou, která ukáže na Matthewův dlouhodobý boj se závislostí a zdravotními problémy. Kniha je ale i přesto napsaná vtipně a odlehčeně, ale přesto realisticky ukazuje tohoto herce i z těch stránek, o kterých běžní lidé ani netuší. Perryho upřímnost vás určitě dojme a jeho příběh si s ním prožijete, ať už patříte mezi zaryté fanoušky Přátel a nebo jej znáte jen z pár dílů.

Recenze Princ Harry: Náhradník

Princ Harry: Náhradník Autor Princ Harry

V lednu se do regálů knihkupectví dostal anglický originál Prince Harry: Spare, který se stal okamžitě bestsellerem. A to nejen u nás. Nyní je zde český překlad, který zpřístupňuje tento přelomový text i těm zájemcům, kteří nečtou v angličtině. Princ Harry v knize odhaluje šokující tajemství a zákulisí královské rodiny a její fungování, ukazuje své pohledy na její jednotlivé členy, a přináší tak značnou kontroverzi do dosud velmi uhlazeného pohledu na panovnický rod.

Recenze Drahá Avo

Drahá Avo kniha

Od koho získá hlavní hrdinka tajný milostný dopis? Překvapivě je od někoho, koho Ava nenávidí, jen musí zjistit kdo přesně to je. Kniha Drahá Avo je napínavá a emotivní romance ze středoškolského prostředí, kde vládne skupina bohatých a vlivných Žraloků. Ava kdysi chtěla být součástí této skupiny, přesto ji tato snaha téměř zničila. Nyní se ale vše vrací, protože jeden ze Žraloků se rozhodl, že se stane Aviným tajným ctitelem.

Recenze Dvůr temnoty

Dvůr temnoty kniha

Upíři ve Versailles? Přesně to vás čeká v knize Dvůr temnoty. Král Slunce Ludvík XIV. se v roce 1715 (kdy ve skutečnosti zemřel) promění v nesmrtelného vampýra a od toho okamžiku vládne Francii již tři století jako Král Temnoty. Temnota ale neovládá jen jeho zemi, proniká i do světa okolo a na každém kroku se lze setkat s intrikami, nestvůrnostmi a krvavými obětmi. Hlavní hrdinka Johana musí čelit tomuto světu a v něm splnit svůj tajný úkol, pro který ale musí mnoho vytrpět. Kniha je prvním dílem fantasy ságy z alternativní historie Vampyria.

Recenze Láska ku*evská

Láska ku*evská recenze

Další kniha od autora oblíbených publikací z oblasti osobního rozvoje je zde. Gary John Bishop se zaměřuje na drsnou analýzu lásky a na to, díky čemu fungují a nefungují partnerské vztahy. A také se dívá na situaci, kdy láska přestane být slepá. Protože taková situace v každém vztahu jednou nastane. Kniha je určena jak těm, kteří v takovém vztahu jsou, tak i pro lidi bez vztahů či těm, kteří se zrovna ze vztahu dostávají. Nečekejte žádné idealistické vize či pochybné strategie, ale opravdu praktické rady a poučky pro to, aby váš vztah dobře fungoval.

Recenze Spare

Spare (anglicky) Prince Harry hodnocení knihy

Jen výjimečně zde uvádíme knihy, které nejsou v češtině. Ale tato kniha je opravdu tou neobyčejnou výjimkou, protože vzpomínky prince Harryho jsou zatím k dispozici jen v angličtině, přesto je o ně i v Česku obrovský zájem. Kniha vyvolala po celém světě značnou kontroverzi, protože v ní Harry ze svého pohledu odhaluje tajemství a zákulisí královské rodiny a její fungování. Prezentuje své pohledy na její jednotlivé členy a boří tak tradiční obraz, který byl dlouhá desetiletí ukazován veřejnosti.

Recenze Ready Player Two

Ready Player Two Ernest Cline

Pokračování bestselleru Ready Player One, který se dočkal v roce 2018 i filmové verze, se jmenuje nepřekvapivě Ready Player Two a přináší ještě šílenější příběh a novou honbu za pokladem. Hlavní hrdina Wade Watts narazí na něco, co změní jeho osud a potažmo i osud celého lidstva. Objeví se totiž poslední velikonoční vejce, které změní celou virtuální realitu Oasis a navíc Wattsovi povstane i nový soupeř, který nebere ohledy na nic, jen na své potenciální vítězství.

Recenze Polib mě znovu

Polib mě znovu Stella Tack

Nový román pro ženy od autorky knihy “Polib mě” přichází s ještě originálnějším příběhem z řady Osobní strážce. Hlavní hrdinka Silver, která se živí jako elitní bodyguardka, dostane nabídku chránit následníka trůnu Nového Skotska, prince Prescota. I přes prvotní předsudky jí Prescot začne připadat stále přitažlivější a Silver si uvědomuje, že musí chránit svého klienta nejen před nebezpečími zvenčí, ale i před sebou samotnou. Podaří se jí toho docílit?

Recenze S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Pokud patříte mezi fanoušky Harryho Pottera, pak je pro vás tato kniha doslova nutností. Poznejte zákulisí natáčení příběhů o nejznámějším čaroději, podívejte se na dosud nezveřejněné fotky a zjistěte jaké bylo dospívání hlavních hrdinů uprostřed natáčení, které trvalo dohromady více než 10 let. A během nějž se Harry Potter stal světovým fenoménem, jehož jméno zná snad úplně každý. Herec Tom Felton přináší svůj originální pohled na celou tuto mašinérii a prozradí mnoho zákulisních informací, které jste určitě ani netušili.

Recenze Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení kniha

Poznejte i vy Josefa Mareše, který je snad nejznámějším českým detektivem. Kromě jeho působení u policie na oddělení vražd je i autorem televizních seriálů Devadesátky a Případy 1. oddělení. V knize, která svým názvem k seriálu odkazuje, bude Josef Mareš vyprávět o případech, které vyřešil a nabídne i pohled do každodenních činností vyšetřovatele. Během třech desítek let práce u policie se toho nasbíralo opravdu hodně, takže se dočtete například o orlických vraždách, o lidech jako Jonák, Mrázek či Roubal a dozvíte se třeba i to, kam vrazi rádi ukrývají svoje mrtvoly.

Recenze Půnoční knihovna

Recenze knihy Půlnoční knihovna 

Knižní překvapení letošního roku se rychle dostalo mezi největší bestsellery. Kniha na pomezí fantasy a románů pro ženy, která již po celém světě sklidila velmi pochvalná hodnocení, trhá rekordy v prodejnosti i v Česku. Půlnoční knihovna vás spolu s hlavní hrdinkou Norou přenese na místo, v němž každá kniha reprezentuje jeden možný prožitý život, který si Nora může zkusit prožít. Ale podaří se jí takto objevit životní příběh, který by byl opravdu dokonalý a ideální? Nebo je taková představa jen iluzí?

Recenze Děsy Leigh Harkerové

recenze knihy Děsy Leigh Harkerové Autor Darcy Coates

Královna hororu Darcy Coates je zpět s nejnovějším příběhem ze svojí série o Strašidelných domech, které skrývají děsivá tajemství. Leigh Harkerová žila ve svém domě deset let, ale pak se náhle věci změnily. Vidí postavy ve dveřích, rádio se samo zapíná, záclony se samovolně rozhrnují. Pro někoho by to byl důvod k tomu dům okamžitě opustit. Leigh Harkerová ale z domu nechce odejít, proto se rozhodne přijít záhadě na kloub. Ale to, co objeví, je ještě děsivější, než si vůbec dokázala představit a hledání stop vede nakonec k jejímu uvěznění ve zdech domu, ze kterého není zdánlivě cesty ven.

Recenze Znamenitá mrtvola

Znamenitá mrtvola recenze knihy

Znamenitá mrtvola vypráví o světě, který je plný smrtícího virusu. Zákeřnou nemoc přenáší zvířata včetně domácích mazlíčků; ta musí být utracena a jejich maso se nesmí sníst. Vlády z celého světa se uchýlí k neuvěřitelnému kroku – uzákoní chov, porážku a konzumaci lidí. Svět se tak rozdělí na dvě skupiny: jedna lidské maso konzumuje, zatímco druhá je konzumována. Augustina Bazterrica nás svým perem zavede do těžko uvěřitelného světa, který snad reálně nikdy nepoznáme…

Recenze Osudné svědectví

Recenze knihy Osudné svědectví Robert Bryndza

Nový díl populární detektivní série s Erikou Fosterovou od oblíbeného Roberta Bryndzy. Erika se během procházky dostane na místo činu, kde došlo zrovna k vraždě ženy, která byla autorkou podcastů o aktuálních zločinech. Erika se k vyšetřování přidá a zjistí, že oběť právě pracovala na podcastu o sexuálním útočníkovi, kterému byla na stopě. A že ten jí pravděpodobně zavraždil, aby nebyl odhalen. Přesto věci nejsou tak jednoduché, jak vypadají a i o samotné autorce podcastů vyjde najevo mnoho překvapujících věcí.

Recenze Bílá Voda

Recenze knihy Bílá Voda 

Nové knihy musí pamatovat na úžasný, citlivě napsaný a do detailu propracovaný a skutečně prožitý příběh od autorky Žítkovských bohyň vás přenese do malé vesničky se jménem Bílá voda. Zde se hlavní hrdinka Lena přijede skrýt před svojí minulostí a objeví zde zbytek fungující komunity řeholnic. Postupně zjistí, že tyto sestry potkal nelehký osud se kterým se musely vyrovnat a jenž je posílil a změnil k lepšímu. Co toto setkání dá Leně a jak to změní její pohled na svět? Jedna z nejočekávanějších knih letošního roku, kterou si určitě musíte přečíst.

Recenze Citlivá průvodkyně 

Citlivá průvodkyně Autor Natalia de Barbaro

Tato kniha určená všem ženám má za cíl pomoci odpovědět na zásadní otázky o tom, kdo vlastně jsem, co chci, o čem sním a jak se mít ráda? Autorka pracuje jako psycholožka a koučka a knihu napsala na základě zkušeností, které ve svojí dosavadní kariéře získala. Jejím cílem je pomoci vám poznat sebe samotnou, vymanit se z rolí, které vám nejsou vlastní a vyrovnat se s požadavky okolí tak, abyste se v nich dokázala cítit spokojeně a radostně.

Recenze Vzpomínky na něj

Recenze vzpomínky na něj Colleen Hooverová

Americká autorka mnoha populárních knih pro ženy přichází se svojí novinkou pojmenovanou Vzpomínky na něj. V knize otevírá často tabuizované téma návratu hlavní hrdinky Kenny z vězení po 5 letech, která zjišťuje jak je obtížné navázat na svůj předchozí život. A to i včetně vztahu se svojí dcerou, u kterého jejich dlouhodobé odloučení vytvořilo doslova nepřekonatelnou propast. Kenna hledá způsoby, jak napravit svoje dřívější chyby a vybudovat si lepší budoucnost. Pomoci jí v tom může i Ledger, majitel místního baru, ale ani s ním to není jednoduché, protože tito dva musí svoji náklonnost před okolím pečlivě skrývat.

Recenze Pavouk

Pavouk kniha

Detektivní série s vyšetřovatelem Joonou Linnou od Larse Keplera má nové pokračování. Pod názvem Pavouk se skrývá spletitý příběh, který sahá až do několik let staré minulosti. Tehdy dostala Saga Bauerová pohlednici s varováním, že Linnu čeká smrt bílou kulkou, a to nejen jeho. Nyní po třech letech je nalezeno tělo a u něj bílá nábojnice. Je jasné, že sériový vrah se rozhodl splnit svoje výhrůžky a policie je navíc postavena před sérii složitých hádanek, které je od vyšetřování a záchrany obětí zdržují. Koho stihne tento tajemný pavouk ulovit do svojí sítě?

Recenze Hrad ve Skotsku

Hrad ve Skotsku od Julie Caplinová, hodnocení knihy

Již devátý díl oblíbené série Romantické útěky nás tentokrát přivede do Skotska. Hlavní hrdinka Izzy zde totiž zdědí skutečný hrad, což s sebou nese nemalé starosti i náklady na údržbu. Navíc se objevují i další nečekané problémy a k tomu všemu se Izzy seznámí i s pohledným Rossem, který jí ještě víc zamotá hlavu a zkomplikuje život. Ale možná že taková komplikace za to stojí a že hrad jí přinese víc změn do života než vůbec tušila.

Recenze Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky

Nejnovější a možná i definitivně poslední díl oblíbené série od nejpopulárnějšího českého kastelána Evžena Bočka. A tentokrát bude plný milostných afér a zápletek. Z výletu do Nizozemí si naše aristokratka Marie III. Kostková přiveze milostnou šmodrchanici, která vyvrcholí s koncem celého příběhu a do osidel lásky spadne dokonce i kastelán Josef. Do toho se připlete i nizozemská televize nebo třeba Helena Vondráčková, takže o zábavu nebude ani tentokrát na zámku Kostka rozhodně nouze.

Recenze Krysí ostrov a jiné povídky

Recenze Krysí ostrov a jiné povídky kniha

Sbírka povídek od mistra severských detektivek. Začtěte se do příběhů z nedaleké budoucnosti, jejichž společným rysem je to, že se v nich zhroutila naše tradiční a fungující civilizace. A spolehnout se v takové situaci dá nanejvýš na rodinu a nejbližší přátele. Přečtěte si příběh z Ameriky, která byla zasažena pandemií, o promyšleném střetu dvou zkušených zabijáků, děsivou zpověď vědce, jenž přišel s lékem proti stárnutí, o souboji mladíků o dívku či o boji syna a otce o dědictví. To vše si pro vás přichystal legendární Jo Nesbø v této knize.

Recenze Pověz včelám, že se nevrátím

Pověz včelám, že se nevrátím Diana Gabaldon recenze

Nový díl Cizinky, která si díky seriálovému zpracování získala miliony fanoušků (a hlavně fanynek) po celém světě, je konečně tady. Navíc poprvé v exkluzivním českém překladu. Tento díl je opět zasazený do období americké revoluce a přímo navazuje na předchozí události konce 18. století. Sledujte další napínavé příběhy Claire Randallové a Jamieho Frasera, ale i jejich dcery Brianny a jejího manžela Rogera a jejich dětí, kteří se dostanou do spárů války. Ta si nevybírá a její důsledky jsou viditelné na každém kroku i na americkém venkově. A osud každého, kdo se ocitne mezi dvěma armádami, je neustále na vlásku.

Recenze Tsunami Karin Krajčo

Tsunami Karin Krajčo - hodnocení

Česká režisérka, herečka, manželka populárního písničkáře a herce Richarda Krajča, Karin, dává najevo, že to se spisovatelskou kariérou myslí opravu vážně. Její nový román Tsunami sleduje hlavní hrdinku Emu, na jejíž blížící se narozeniny se chystá i jeden nezvaný host z minulosti. A s ním se jako tsunami objevují i zapomenutá, či spíše dobře ukrytá tajemství, spojená se vzpomínkami na jednu dovolenou v Thajsku. A tato tajemství můžou Emě i její rodině doslova rozmetat na kousky její dosavadní život.

Recenze Waldemar Matuška: Snům ostruhy dát

recenze knihy Waldemar Matuška: Snům ostruhy dát

První kompletní biografie další české hudební legendy zpracovaná ve velkoformátovém provedení (jako loňský knižní hit o Karlu Gottovi) nyní přichází. Vzpomínky, fotografie a dosud nezveřejněné informace. Poznejte detailně Waldemara Matušku a jeho životní příběh. Tato kniha, která vyšla k příležitosti nedožitých 90. narozenin zpěváka, boří existující mýty a přináší ucelený pohled na život i dílo této naší hvězdy.

Recenze Dům tajemných stínů

Dům tajemných stínů kniha

Královna hororu Darcy Coates je zpět s novým příběhem z oblíbené série o strašidelných domech. Mladá Sophia se kvůli zadlužení svojí rodiny musí vdát za bohatého cizince Josepha Argentona a přestěhuje se s ním do temného sídla v Northwoodu, daleko od civilizace. Zde se musí vyrovnat nejen s novým prostředím, ale i s podivným příbuzenstvem jejího manžela. Postupně také odhaluje, že v Northwoodu s nimi žijí i dva duchové – skutečné přízraky, které nyní začínají pronásledovat nejen ji, ale i Josepha.

Recenze Knihovna malých zázraků

Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Příběhy z knihoven mají své kouzlo a přitahují všechny milovníky knih jako máloco jiného. Na začátku byl starý seznam četby, zastrčený do knihy v jedné knihovně. Ten se stal inspirací pro neobyčejnou cestu do nových světů, které umožní nejisté teenagerce Alíše uniknout od svých osobních problémů. Do těchto světů postupně zasvětí i svého dědečka, se kterým založí vlastní čtenářský klub, a mohou tak prožívat zcela nová dobrodružství a situace, které spojí i je oba navzájem.

Recenze Zvrhlý král

Zvrhlý král

Kniha Zvrhlý král je prvním dílem eroticko-romantické trilogie o středoškolském tyranovy Aidenovi Kingovi. Ten je padouchem v pravém slova smyslu a není vůbec od věci označovat ho na jeho území za zvrhlého krále. Hlavní hrdinka této knihy ale přesto při pohledu na něj hned ví, že je ztracená. Že Aiden i přes veškerou temnotu dokáže přitahovat tak, jako nikdo jiný. Ale dokáže také zničit a nenávidět. A dokáže obrátit život ostatním naruby. Zejména dívkám, které po něm zatouží.

Recenze Dynastie Windsorů 

Recenze Dynastie Windsorů 

Recenze Hon na knížete Draculu 

Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

Recenze Zdál se mi zase ten stejný sen 1

Zdál se mi zase ten stejný sen 1 Yoru Sumino recenze knihy

Recenze Její keřík

Její keřík Penelope Bloom hodnocení knihy

Recenze Tajemství pramenů

Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Recenze BreakAway

Recenze BreakAway 

Recenze Království z kostí

Království z kostí J. D. Kirk

Recenze Nové sliby

recenze Nové sliby Lilly Lucas

Recenze Tajemství v nás

hodnocení Tajemství v nás Anna Savas

Recenze Dítě z Osvětimi

Recenze Dítě z Osvětimi

Recenze Vypravěč 

Vypravěč Dave Grohl kniha

Recenze Neonoví bohové

Neonoví bohové Katee Robert

Recenze Nové sny

Recenze Nové sny 

Recenze Šepot v mlze

kniha Šepot v mlze Darcy Coates

Recenze Marné prosby mrtvých 

Marné prosby mrtvých Roxann Hill

Recenze Soumrak mužů

kniha Soumrak mužů Christina Sweeney-Baird

Recenze Pěšec

Pěšec Skye Warren

Recenze Kam se poděl můj sexuální život

recenze knihy Kam se poděl můj sexuální život od Kristen Bailey

Recenze Vše, co k tobě cítím

Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Recenze Moje (tak trochu) fingovaná svatba

kniha Moje (tak trochu) fingovaná svatba Penelope Bloom

Recenze Všechno, co jsme měli Jennifer Bright

Všechno, co jsme měli hodnocení knihy

Recenze Tři drobné chybičky Nikki Sloane

Tři drobné chybičky Nikki Sloane hodnocení

Recenze Ozvěny run

kniha Ozvěny run

Recenze Spálené mosty

Spálené mosty Tami Fischer - kniha

Recenze Billy Summers

Recenze knihy Billy Summers

Recenze Nepříliš šťastná rodina

Nepříliš šťastná rodina recenze knihy

Recenze Neklidná krev

Neklidná krev knihy, recenze

Recenze Výkřiky v temnotě

Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Recenze Zájezd snů

Zájezd snů Halina Pawlowská

Recenze Černý korál

Černý korál Andrew Mayne

Recenze Pán hor

Pán hor Kristýna Sněgoňová

Recenze Nečekané přiznání

Nečekané přiznání Lisa Reganová

Recenze Strašení v Rookwardu

Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Recenze Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie

Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie - hodnocení knihy

Recenze Aga

Legie - AGA Kristýna Sněgoňová, František Kotleta

Recenze Domek v Irsku

Recenze knihy Domek v Irsku

Recenze Chlorid sodný

Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Recenze Bridgertonovi – Vévoda a já

Bridgertonovi Vévoda a já

Recenze Lov

kniha Lov - hodnocení knihy

Recenze Nové začátky

Recenze knihy Nové začátky

Recenze Deník farářky

hodnocení knížky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Recenze Kolotoč

Recenze knihy Kolotoč

Recenze Uprdelismus

Recenze knihy Uprdelismus

Recenze Gump – filmový příběh

kniha Gump - filmový příběh

Recenze Profesor Sympaťák

Recenze knihy Profesor Sympaťák

Recenze Mé přítelkyně z Ravensbrücku

Recenze knihy Mé přítelkyně z Ravensbrücku

Recenze Druhá šance

Recenze knihy Druhá šance

Recenze Někdo jiný

Recenze knihy Někdo jiný

Sdílejte článek

Ohodnoťte článek

Celkové hodnocení: 5.0 (153 hlasů)

Autor článku

Bohumil Rosička
Bohumil Rosička

Bohouš je šéfredaktor několika zajímavých webů a dnes už jen občasný copywriter. Vždycky ho zajímaly nejnovější technologické pokroky a samozřejmě trendy ve světě e-commerce.
Má víc než 15 let zkušeností z oblasti prodeje a díky tomu dokáže při recenzích zajímavě popsat vlastnosti produktů. Jako copywriter využívá svých znalostí a zkušeností k tomu, aby sdílel cenné poznatky se čtenáři a pomohl jim se správně se rozhodnout. Ve svém volném čase se věnuje rodině, literatuře a rád dále studuje a rozvíjí své schopnosti nejen v oblasti online (e-commerce).
LinkedIn

Podobné články

Diskuse u článku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář