Dukla přišla o elitního hráče: Hradec podepsal fantoma play off i Chalupu

Patrik Miškář | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Hradec Králové se dohodl na dvou nových smlouvách. V klubu budou pokračovat Matěj Chalupa a Patrik Miškář, který na sebe upozornil v play off a pomohl Mountfieldu k cennému stříbru.

Odchovanec Hradce Králové hrál loni v Jihlavě, kde patřil k důležitým hráčům – s 31 body v základní části byl nejproduktivnějším hráčem svému celku.

Po vypadnutí Dukly z play off ale pomáhal 27letý Miškář Mountfieldu. 

A to naprosto dokonale.

Ve vyřazovacích bojích nasázel čtyři branky (z toho tři vítězně), ke kterým přidal i jednu asistenci. 

„Patrik byl obrovským příjemným překvapením v rámci uplynulého play off. Zcela jasně si řekl o nový extraligový kontrakt, který kromě jiného zahrnuje i roční opci," říká pro klubový web generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

„Patrik byl obrovským příjemným překvapením v rámci uplynulého play off. Zcela jasně si řekl o nový extraligový kontrakt, který kromě jiného zahrnuje i roční opci."

„Věříme, že Patrik naváže na tyto kvalitní výkony a stane se nedílnou součástí základní sestavy. Jsme rádi, že máme možnost opětovně pracovat s dalším hradeckým odchovancem."

Roční dvoucestný kontrakt podepsal také Chalupa, který v minulosti dostal i laso od Chicaga, jenže v zámoří se neprosadil. 

Po návratu do Česka se dlouho hledal – neuchytil se v Litvínově ani Karlových Varech. Loni dokonce naskočil ve třech zápasech v prvoligové Slavii.

„Trenéři Matěje dobře znají, chtějí s ním pracovat a dostat ho do formy, díky které dostal smlouvu v NHL."

Šanci pak dostal v Hradci, se kterým slavil stříbro. „Matěj projevil zájem v Hradci Králové pokračovat i za cenu nových ‚startovních' podmínek, což jsme přivítali a výsledkem je nový roční kontrakt s opcí na další sezonu," přibližuje Kmoníček. 

„Trenéři Matěje dobře znají, chtějí s ním pracovat a dostat ho do formy, díky které dostal smlouvu v NHL. Na druhou stranu bude záležet hlavně na Matějovi, jak tuto šanci využije."

Aktuální soupiska Mountfieldu HK

Brankáři:
Patrik Bartošák, Henri Kiviaho.

Obránci:
Jeremie Blain, Michael Gaspar, Bohumil Jank, Petr Kalina, Patrik Marcel, Tomáš Pavelka, Filip Pavlík, René Piegl, Matěj Pinkas.

Útočníci:
Jan Eberle, Aleš Jergl, Christophe Lalancette, Kryštof Lang, Petr Moravec, Oliver Okuliar, Lukáš Pajer, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Radek Smoleňák, David Šťastný, Alex Tamáši, Marek Zachar, Matěj Chalupa a Patrik Miškář. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz