Finance Pojištění

Máte již sjednané životní pojištění?

Napsáno Nikol Blahova

Životní pojištění představuje jakousi pojistku, díky které máte jistotu, že jste chráněni. Přemýšlíte-li o jeho založení, měli byste si v první řadě odpovědět na otázku, proč si ho vlastně chcete sjednat. Chcete ho uzavřít kvůli rodině? Nebo je vaším cílem zajistit úvěr? Ať tak či onak, i když si životní pojištění sjednáte s účelem spořit si na stáří, část vložených peněz vždy jde na krytí rizika. Na výběr máte vícero druhů, ze kterých si můžete vybírat a najít tak ideální životní pojištění, které vám bude ve všech směrech plně vyhovovat. Možností je i životní pojištění, při kterém se vaše investice budou zhodnocovat. A jaké tedy máte možnosti?

Rizikové životní pojištění

Sjednáte-li si rizikové pojištění, chráníte tak nejen sebe, ale i své blízké. V podstatě platíte jen za krytí rizika, s tímto pojištěním nespoříte nic navíc a dojde-li k vypovězené pojistky, žádné peníze nedostanete.

Pro koho je rizikové pojištění vhodné?

Rizikové pojištění by si měl sjednat ten, na jehož příjmu jsou závislí ostatní členové rodiny – manžel, který má manželku na mateřské dovolené, matka, která se sama stará o dítě. Stejně tak jej mohou využít ti, kteří pojistku potřebují ke sjednání hypotéky – v takovém případě je lepší sjednat takovou pojistku, u které pojistná částka klesá podle výše dluhu.

Kapitálové životní pojištění

Kapitálové životní pojištění představuje pojistku na smrt. Jakmile se dožijete konce pojistky, dostanete pojistnou částku, která vám byla garantovaná, stejně jako výnos za spoření.

Pro koho je kapitálové pojištění vhodné?

Stejně jako rizikové pojištění je vhodné pro toho, kdo chce pojistit svou rodinu. Výhodou tohoto pojištění je i fakt, že si s ním zároveň spoříte do důchodu, ovšem pozor – s menším, ale zato jistým ziskem.

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění je svým způsobem obdobné jako rizikové životní pojištění. Také si s ním financujete krytí rizika, rozdíl mezi těmito pojištěními se skrývá v tom, že u investičního ostatní peníze pojišťovna investuje podle vašeho přání.

Pro koho je investiční životní pojištění vhodné?

Investiční životní pojištění je vhodné pro každého, kdo chce zajistit svou rodinu. S tímto pojištěním zároveň spoříte, ale musíte počítat s tím, že nemáte jistý zisk.

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment