Bydlení

Opravy v domácnosti, které není radno podcenit!

Napsáno Nikol Blahova

Můj dům – můj hrad! Také ctíte tohle pravidlo a snažíte se své bydlení udržovat v naprostém pořádku? Každý z nás chce, aby jeho domácnost působila spořádaným dojmem a to nejen po estetické, ale i praktické stránce. Čas od času každého potkají opravy v domácnosti – zatímco některé tzv. nehoří a není nutné je řešit hned, vyskytnout se mohou i takové, jejichž závaznost rozhodně není radno podcenit. Chcete vědět, jaké opravy v domácnosti byste určitě neměli přehlížet? Pak si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám to prozradíme!

Opravy v domácnosti, aneb to ještě chvíli vydrží…

Možná jako řada dalších lidí – a že jich rozhodně není málo – nad nastalým problémem jen mávnete rukou a pronesete větu „to ještě chvíli vydrží“. Někdy vám tento laický přístup může vyjít, ovšem jindy se vám může i nepěkně vymstít. Tak se pojďte společně podívat na to, jaké problémy a komplikace byste neměli nechat „až na někdy jindy“.

  1. Znečištěný komín

    Pravidelné kontroly, revize a čištění komínu by mělo být nepsanou povinností a to především před začátkem topné sezony. Věnovat komínu pozornost alespoň jedenkrát ročně musíte, i kdyby se vám sebevíce nechtělo. Jinak vás může potkat požár nebo dokonce otrava oxidem uhelnatým.

  2. Prasklé nosné zdi

    Jakmile zpozorujete malou prasklinku ve zdi, nemusíte ihned plašit a myslet na nejhorší. Zpozornět byste měli v případě, kdy bude prasklina natolik velká, že se vám do ní podaří strčit tužku. V takové chvíli už to chce jednat a nečekat, až se prasklina ještě zvětší. Pokud zanedbáte stav nosných zdí, můžete si zadělat na rozsáhlejší poškození a skutečnosti, že se vám domeček sesype, jako by byl z karet.

  3. Netěsnící potrubí

    Kape vám někde voda? Nezáleží na tom, zda to bude ve stoupačkách nebo kdekoli jinde, tak či onak je to důvod k tomu, abyste si domů pozvali profesionála. I když ještě uniká jen malé množství vody, i tak tuto skutečnost nepodceňujte a začněte jednat dříve, nežli se z pár kapiček stane gejzír, který se projeví nejen na účtu za vodu, ale i na zničeném vybavení.

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment