Business klub Ukrajina pomůže českým firmám k novým zakázkám

Tým Business klubu Ukrajina, ExportMag.cz

Na obnově válkou zasažené země by se mělo Česko jako důležitý spojenec Ukrajiny podílet významnou měrou. Už rok funguje iniciativa, která tuzemským firmám nabízí informace o zakázkách i rychlém propojení s ukrajinskou stranou.

Z iniciativy Ministerstva průmyslu a obchodu vznikl loni v červnu Business klub Ukrajina (BKUA). Jde o jednotící otevřenou platformou pro získávání a sdílení informací o konkrétních potřebách této válkou zasažené země.

Klub informuje o projektech v rámci rekonstrukce Ukrajiny a koordinuje co nejefektivnější zapojení českých firem. Zaměřuje se také na přípravu byznysových projektů pro jednání česko-ukrajinské mezivládní komise pro hospodářskou spolupráci. Na úrovni vládních zakázek pro firmy disponuje přímými kontakty na ukrajinskou stranu.

Hlavní výhodou členství v klubu je přístup k nejnovějším informacím o českých iniciativách na Ukrajině skrze newsletter a dále prezentace společností na webu, aby byly snadno dohledatelné pro potenciální partnery. Pro účely členství v klubu projdou všichni uchazeči bezpečnostním screeningem, díky čemuž budou mít napříště jednodušší cestu k účasti na vládních misích či akcích. Členství však není podmínkou pro využívání jeho nástrojů nebo participaci na jednotlivých akcích, mnohdy však půjde o urychlení nutných procesů díky již proběhlému screeningu.

sinfin.digital