Hlavní obsah

Triatlonisty oslabil covid, olympijské ambice ale nehatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakonec jen tříčlenná bude výprava českých triatlonistů pro nedělní mistrovství Evropy v Madridu. V blízkosti královského paláce budou bojovat Petra Kuříková, Jan Volár a Tomáš Zikmund. Původně nominovaná Tereza Zimovjanová kvůli následkům onemocnění covidem musela účast odříct.

Foto: Triatlon.cz

Petra Kuříková bude největší českou nadějí na ME v triatlonu.

Článek

Největší ambice bude mít Kuříková. „Vloni ve Španělsku vyhrála závod Světového poháru, letos úvod sezony nebyl podle jejích představ a měnila trenéra. Pokud by skončila v top 10, byl by to perfektní výsledek,“ říká nový reprezentační kouč Jan Čelůstka.

Zimovjanová zatím čeká na svolení od lékařů k návratu do tréninku, smůlu si vybrala při závodě seriálu mistrovství světa v Jokohamě. Při cyklistické části ji potkal defekt, nedokončila a zřejmě cestou zpět v letadle se nakazila covidem.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Česká triatlonistka Tereza Zimovjanová.

„Na mistrovství Evropy jsem se hodně těšila, ta náročná trať by mi seděla. Ale i podle testů u pana doktora Dostala jsem se ještě nevyléčila, mám problémy s dýcháním, takže mě čeká delší volno,“ smutně prohodila.

Nepříjemností je vynucená pauza i kvůli olympijskému žebříčku, z něhož se kvalifikuje většina z 55 závodníků v každé kategorii. „Ale sezona je dlouhá, možností závodit je dost,“ nebojí se Zimovjanová, že by ztratila šanci na olympijskou premiéru.

„Pevně věřím, že obě holky by do Paříže měly jet určitě a se štafetou se budeme soustředit na poslední kvalifikační závod těsně před koncem olympijské kvalifikace, kde budou ve hře ještě tři místa. Tam bychom se chtěli nominovat,“ doplňuje Čelůstka.

Reklama

Související témata: