ETHPrague: foto ETHPrague

Zajeďte si na konferenci o výzvách příštích let

31. 5. 2023

Kdo by nechtěl vědět, jak bude vypadat budoucnost příští dekády. Jak to bude s obnovitelnou energií, recyklací či sdílením zdrojů? Odpovědi nabídne 2. ročník konference a hackathonu ETHPrague 9. až 11. června v pražských Holešovicích.

I letos proběhne konference v prostorách Paralelní Polis, La Fabriky a tentokrát i Vnitroblocku. Zaměří se na společenské výzvy, které můžeme očekávat v průběhu následujících desetiletí.

V návaznosti na loňskou akci si ETHPrague 2023 klade za cíl rozšířit a prohloubit diskuzi o filozofii solarpunku. Také sdílet vize udržitelného technologického rozvoje a posílit síť komunit, projektů a vývojářů Etherea, kteří přispívají k budování lepší budoucnosti.

Snimek-obrazovky-2023-05-31-v-11.29.53-1
ETHPrague: foto ETHPrague

Solarpunk je umělecký a literární žánr pracující s představou budoucnosti. V té je lidstvo propojeno se sluneční energií a udržitelnými technologiemi.

Představuje protipól k dystopickým a apokalyptickým vizím. Solarpunk se zaměřuje se na témata, jako je obnovitelná energie, udržitelná výroba, vertikální zahrady, recyklace a sdílení zdrojů.

Právě téma solarpunku má inspirovat účastníky konference, aby si představili možné využití dostupných nástrojů k vytváření spravedlivé a udržitelné budoucnosti.

Akce ETHPrague má za cíl poukázat na význam použití blockchain technologie v oblasti řešení environmentálních a společenských výzev. Klíčovým tématem však zůstávají i decentralizované finance.

Proto bude Paralelní Polis hostit také Prague DeFi Summit. Ten proběhne těsně před konferencí ETHPrague, a to v termínu od 8. do 9. června 2023. Na webových stránkách obou akcí jsou k dispozici také kombinované vstupenky. 

Sdílet článek:

Internetový magazín Žena v autě vydává vydavatelství Srdce Evropy s.r.o., Bořivojova 17, Praha 3, Tel. : +420 222 726 364 | Napište nám | Redakce | Cookies | Ochrana osobních údajů © 2018