More

    Největší filmové propadáky v historii: Když se velká očekávání promění ve velké zklamání

    Filmový průmysl je plný úspěchů a neúspěchů. I přes pečlivé plánování, ohromné rozpočty a talentované tvůrce se některé filmy prostě nedaří. Jsou to právě tyto neúspěchy, které nám připomínají, že i největší produkce jsou zranitelné a že výsledek nemusí vždy odpovídat očekáváním. V tomto článku se podíváme na několik filmových propadáků vzhledem k finančnímu rozpočtu, které zanechaly výrazný otisk ve filmové historii.

    John Carter: Mezi dvěma světy (2012)

    John Carter měl potenciál stát se dalším velkým filmovým fenoménem. S rozpočtem kolem 250 milionů dolarů se jednalo o jednu z nejdražších filmových produkcí všech dob. Bohužel, i přes vysoké očekávání se film setkal s nepříznivými recenzemi a neuspěl ani na tržbách. Ztráta studiových peněz dosáhla zhruba 200 milionů dolarů. John Carter se tak stal jedním z největších finančních propadáků v historii.

    Hodnocení SerialGuru.cz: 63 %.

    Ostrov hrdlořezů (1995)

    Ostrov hrdlořezů měl ambiciózní cíl stát se velkým dobrodružným filmem plným akce. S Geenou Davis v hlavní roli a rozpočtem přesahujícím 100 milionů dolarů byla ve hře velká sázka. Bohužel se film setkal s negativními recenzemi a diváci nebyli příliš nadšeni. Tržby byly výrazně nižší než náklady na produkci, což z “Cutthroat Island” učinilo jeden z největších finančních propadáků v historii.

    Hodnocení SerialGuru.cz: 58 %.

    Pluto Nash (2002)

    Eddie Murphy byl v té době jednou z největších filmových hvězd a jeho jméno samo o sobě mohlo přilákat diváky. Film Pluto Nash se ovšem setkal s katastrofálními recenzemi a tržby byly velmi slabé. S rozpočtem přesahujícím 100 milionů dolarů a celosvětovými tržbami kolem 7 milionů dolarů se tento film stal jedním z největších finančních propadáků v historii.

    Hodnocení SerialGuru.cz: 44 %.

    Fantastická čtyřka (2015)

    Fantastická čtyřka byla oživením slavných komiksových příběhů, která měla přilákat novou generaci diváků. S talentovaným obsazením a ambicemi přinést do života ikonické postavy se očekávalo, že film bude velkým úspěchem. Bohužel se setkal s negativními recenzemi a nesplnil očekávání diváků. I přes poměrně slušné tržby byl film považován za propadák, zejména s ohledem na vysoké náklady na produkci a marketing.

    Hodnocení SerialGuru.cz: 44 %.

    Cats (2019)

    “Cats” byl adaptací slavného muzikálu a měl velké ambice stát se velkým hitem. Nicméně, film se setkal s velmi negativním přijetím kritiky i diváků. Problémy se speciálními efekty a kontroverzní design postav vedly k celkově negativnímu dojmu. Navzdory slavnému obsazení a zvučným jménům se “Cats” stal jedním z největších filmových propadáků v nedávné historii.

    Hodnocení SerialGuru.cz: 42 %.

    Filmové propadáky jsou nevyhnutelnou součástí filmového průmyslu. I přes všechnu snahu, talent a rozpočty se některým filmům prostě nedaří naplnit očekávání. Zmíněné filmy jsou jen některé z příkladů, které zanechaly výrazný otisk ve filmové historii jako největší finanční propadáky. Nicméně, i z neúspěchů lze čerpat poučení a inspiraci pro budoucí tvůrce. Filmový průmysl je nepředvídatelný a každý snímek je jen tak dobrý, jak jej diváci přijmou.

    Přihlásit přes Seznam