čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoucký kraj podpoří rozvoj dopravních hřišť

Krajská dotace zajistí obnovu čtyř dětských dopravních hřišť v městech Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh.

Krajská dotace zajistí obnovu čtyř dětských dopravních hřišť. Města Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh obdrží finanční příspěvek na jejich dovybavení. Celková částka, kterou hejtmanství rozdělí mezi tato města, činí necelých 710 tisíc korun.

„Peníze poslouží nejen na koupi nových jízdních prostředků pro děti, ale také na dopravní značení nebo vybudování přístřešků a stojanů na kola. Každé město využije finanční prostředky dle svých aktuálních potřeb,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Město Prostějov se například rozhodlo nakoupit několik kusů nových dětských šlapadel pro své hřiště. Jeseník pak pořídí nejen vybavení, ale také přístřešek včetně lavic. V Olomouci budou peníze z dotace využity na pořízení nových jízdních prostředků pro dopravní hřiště Centrum Semafor a Zábřeh získá dotací například náhradní díly pro kola a montážní stojany.

„Cyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu – a děti na kolech obzvlášť. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje výstavbu a modernizaci dětských dopravních hřišť,“ dodal náměstek Zácha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vylety-zabava.cz | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.