Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

Podle vědců nás mimozemšťané již kontaktovali. Při jakých událostech k tomu mohlo dojít?

Vědci občas zachytí podivné signály, o kterých předpokládají, že pocházejí od jiné vesmírné civilizace. Přestože lidstvo v současné době nemá žádné ucelené důkazy o tom, že by nás mimozemšťané někdy kontaktovali, někteří odborníci jsou opačného názoru. Jak uvádí Unilad, existuje několik situací, kdy se vědci domnívají, že jsme mohli zaznamenat výskyt jiného inteligentního druhu.

Jedním z takových případů bylo místo v galaxii, odkud něco vysílalo rádiové signály v pravidelných intervalech zhruba každých 18 minut. Objekt se nacházel zhruba 4 000 světelných let od Země. Mnozí odborníci však tvrdili, že signály pravděpodobně nepocházejí od mimozemšťanů, ale od neutronové hvězdy, která má silné magnetické pole.

Druhým podivným případem byl objekt zvaný Oumuamua, který několik let prolétal naší sluneční soustavou. Mnozí odborníci byli na pochybách, zda se jedná o asteroid, nebo o mimozemskou kosmickou loď. Podle nové teorie je 800 metrů dlouhý objekt úlomkem ze vzdálené planety s povrchem podobným Plutu.

Třetí nejznámější událostí, o níž vědci vyslovili hypotézu, že pochází od vesmírné civilizace, byl signál nazvaný “Wow! Zachytil ho v roce 1977 americký astronom Jerry Ehman, který pracoval na projektu hledání mimozemské inteligence. Vědec byl tímto objevem natolik uchvácen, že do tištěné podoby napsal komentář Wow!, odtud také název. Zajímavé je, že i dnes je signál považován za jediný potenciální případ mimozemského kontaktu.

Autor: Stanislav Makovický, zdroj: obkec.sk, Unilad.com, Titulní obrázek: Pixabay.com/sergeitokmakov