Flat track: Ervín Krajčovič ve Slaném srovnal krok s Jiřím Krausem.

Bitva dvou kohoutů pokračuje: Krajčovič ve Slaném srovnal krok s Krausem

Národní šampion a medailista z posledního světového šampionátu, Ervín Krajčovič, ovládl 27.5. druhý podnik Mezinárodního mistrovství české republiky ve flat tracku. Na dráze ve Slaném, kam se národní šampionát vrátil poprvé od roku 2016 a uspěl ve finálové rozjížďce.

Smutným hrdinou klání v královském městě byl Jiří Kraus, jehož výrazně zbrzdili technické problémy s motocyklem. Navzdory tomu ovšem obsadil druhé místo a v průběžné klasifikaci seriálu se dělí o vedení právě s Krajčovičem.

 

V sezónní premiéře v Pardubicích vypálil všem rybník a překvapivě zvítězil. Ve druhém klání šampionátu ve Slaném ovšem Jiřího Krause zbrzdily technické provlémy. Kvůli nim někdejší český mistr nedokončil dvě jízdy základního rozpisu a do finále musel startovat z druhé řady.

I přesto předvedl srdnatý výkon a vyválčil druhé místo zaručující dělenou první příčku v seriálu.

 

Stejně bodů jako Kraus má po závodě ve Slaném také Ervín Krajčovič, který nejlepším možným způsobem reagoval na ztrátu z Pardubic. Ve druhém klání seriálu úřadující šampion ovládl finálovou jízdu. Jejím smutným hrdinou byl již zmíněný Jiří Kraus, který nejprve upadl v souboji s Polákem Bujniewiczem, který byl rozhodčím označen jako vyník incidentu a do opakované jízdy pro vyloučení nezasáhl.

 

Po restartu se Kraus znovu ucházel o první příčku. Z druhé řady dohnal Krajčoviče, ovšem souboj o celkový triumf tentokrát do vítězného konce nedovedl. Mimořádně vyrovnaná bitva o průběžné vedení v tuzemském šampionátu tak Pokračuje. Krajčovič i Kraus mají po dvou závodech shodný počet 36 bodů a dělí se o vedoucí pozici. Třetí ve Slaném skončil vítěz základní části závodu Ondřej Svědík.

 

Krajčovič dosáhl na dvanácté kariérní vítezství v Mezinárodním mistrovství české republiky v kariéře a jediný triumf ho dělí od dorovnání národního rekordmana Pavla Pučka. Zajímavostí je, že Kraus i Krajčovič vybojovali v závodech elitní kategorie FT1 shodný počet sedmnácti pódiových umístění.

 

V kategorii Classic zvítězil Jakub Sluka před Němcem Andreasem Steinhoferem a Alešem Vančurou. Nově vzniklé kategorii juniorů kraloval Matěj Gebert. Na stupních vítězů ho doplnili Vít Sochůrek a Barbora Šondová.

 

Další závod českého šampionátu ve flat tracku budou hostit 10. června Březolupy. Do boje i mistrovské body se tentokrát zapojí jezdci kategorií FT1, Classic.

2.MMČR Slaný

FT1

  1. Ervín Krajčovič 🇨🇿
  2. Jiří Kraus 🇨🇿
  3. Ondřej Svědík 🇨🇿
  4. Tomáš Kolařík 🇨🇿
  5. Kamil Peuker 🇨🇿
  6. Sebastian Thalheim 🇩🇪
  7. František Irmiš 🇨🇿
  8. Marek Zvědělík 🇨🇿
  9. Michal Špaček 🇨🇿
  10. Lukasz Bujniewicz 🇵🇱

 

FT Classics

  1. Jakub Sluka 🇨🇿
  2. Andreas Steinhofer 🇩🇪
  3. Aleš Vančura 🇨🇿
  4. Radek Bednář 🇨🇿
  5. Jiří Mikšovský 🇨🇿
  6. Heiko Parschick 🇩🇪
  7. Jiří Slezák 🇨🇿
  8. Zdeněk Tumpach 🇨🇿
  9. Lucie Pokorná 🇨🇿
  10. Martin Huning 🇩🇪
  11. Lukáš Pokorný 🇨🇿
  12. Michal Špaček 🇨🇿
  13. Martin Veselý 🇨🇿

 

FT Young

  1. Matěj Gebert 🇨🇿
  2. Vít Sochůrek 🇨🇿
  3. Barbora Šondová 🇨🇿
  4. Stanislav Kohout 🇨🇿
  5. Tereza Kohoutova 🇨🇿
  6. Tomáš Svoboda 🇨🇿