Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

České knihy sklidily úspěch na mezinárodní soutěži: Ocenění získala kuchařka i výpravná publikace

Autor: jel - 
1. června 2023
09:56

O víkendu proběhlo ve švédském městě Umea vyhlášení Gourmand Cookbook Awards, prestižní mezinárodní soutěže, v níž jsou každoročně oceněny kuchařky a knihy týkající se jídla. Letos byly do soutěže nominovány hned tři české publikace a všechny se umístily skvěle. 

Mezi nominovanými českými knihami byla výpravná publikace Rytmus roku s Hankou Zemanovou. Ta získala ocenění hned ve dvou kategoriích, umístila se na prvním a druhém místě v kategoriích Východní Evropa a Zdraví a výživa.

„Je to ocenění nejen pro mě a celý tým nakladatelství Smart Press, ale i pro divokou přírodu a pro její dary, které nám každý měsíc nabízí a kterými nás léčí,“ zhodnotila Zemanová.

Druhé místo v kategorii Šéfkuchaři si odnesla Postní kuchařka Pavla Drdela s podtitulem od kořene po nať. Pavel Drdel má ve Strakonicích známou restauraci Sůl a řepa a mohli jste ho mimo jiné zaznamenat také jako hosta v letošní sérii soutěže Masterchef.

Poslední nominovanou knihou byl Vánoční Tradinář Martiny Viktorie Kopecké a Martiny Boledovičové, který získal ve své kategorii čtvrté místo. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi