Hlavní obsah
Jídlo a pití

Mojito: Osvěžující koktejl s karibským šarmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michael Jedzok/foodiesfeed

Zažijte osvěžující koktejl Mojito s jeho karibským šarmem. Tento ikonický drink vás okouzlí svou kombinací čerstvého máty, limetek, cukru, sodové vody a rumu, které spolu vytvářejí neodolatelně chladivou a revitalizující chuť.

Článek

Mojito je oblíbený koktejl pocházející z Kuby, který je známý svou osvěžující chutí a jednoduchostí přípravy. Tento koktejl je ideální pro horké letní dny nebo kdykoli, když máte chuť na něco svěžího a osvěžujícího. Zde je klasický recept na Mojito.

Ingredience:

  • 50 ml bílého rumu
  • 20 ml limetkové šťávy
  • 2 čajové lžičky cukru
  • Soda
  • 6-8 lístků máty
  • Led
  • Limetka a větvička máty na ozdobu

Postup:

  1. Příprava sklenice: Do vysoké sklenice vložte lístky máty a cukr.
  2. Muddling: Pomocí muddleru (nebo zadní části dlouhé lžíce, pokud nemáte muddler) jemně rozmačkejte máty a cukr dohromady. Cílem je uvolnit éterické oleje z máty, nikoli ji rozdrtit.
  3. Přidání rumu a limetkové šťávy: Do sklenice přidejte bílý rum a limetkovou šťávu.
  4. Přidání ledu: Sklenici naplňte ledem až po okraj.
  5. Dokončení koktejlu: Na vrchol přidejte sodu a jemně promíchejte, abyste se ujistili, že jsou všechny ingredience dobře smíchané.
  6. Dekorace: Na ozdobu přidejte plátek limetky a větvičku máty.

A to je vše! Nyní máte klasický Mojito. Tento koktejl je nejlépe podávat okamžitě, zatímco je ještě chladný. Ať už si ho vychutnáváte na večírku nebo jen relaxujete doma, Mojito je vždy skvělou volbou.

Pamatujte, že jako u všech koktejlů, i u Mojita platí, že kvalita ingrediencí je klíčová. Používejte kvalitní bílý rum a čerstvou limetkovou šťávu a uvidíte, jaký rozdíl to udělá.

Na zdraví!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz