Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2023 13:00
Čas čtení 3:50
Tereza Šnajdrová

Grandma Droniak: Na TikTok vyvěsila pravidla svého pohřbu. Srandovní babička se téměř přes noc stala celebritou

Grandma Droniak: Na TikTok vyvěsila pravidla svého pohřbu. Srandovní babička se téměř přes noc stala celebritou
Zdroj: Unsplash/Tatiana Zanon
OSOBNOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TIKTOK
Uložit Uložené

Natáčí video o pohřbech, o své vlastní smrti, ale také outfit checky nebo make-up tutoriály.

Tohle je Grandma Droniak, která pobláznila sociální sítě a během několika měsíců si vybudovala pořádnou fanouškovskou základnu. Živě tak můžeme sledovat, že TikTok není jen pro mladé, ale také pro tzv. granfluencery.

Doporučeno
Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett 23. května 2023 13:00

Na mém pohřbu moc nebrečte. A hlavně nezvěte Berthu

„Tohle jsou pravidla, která musíte dodržovat na mém pohřbu.“ Takto začíná video tiktokerky Grandmy Droniak, které se v roce 2022 stalo takřka přes noc virálním. Drzá babička v něm popisuje tři jednoduchá pravidla, která musí návštěvnictvo dodržovat na jejím pohřbu. První pravidlo říká, že lidé mohou brečet, ale ne moc. „Nedělejte ze sebe hlupáky,“ dodává 93letá seniorka. Druhé pravidlo jasně zakazuje přítomnost Berthy na jejím pohřbu a třetí přikazuje opít se po pohřbu. „Dejte si za mě panáka,“ říká s radostí v hlase Grandma.
 
Video k dnešnímu dni vidělo více než 40 milionů lidí, olajkovalo jej 6,8 milionu osob a okomentovalo téměř 60 tisíc. Uživatelstvo TikToku si okamžitě zamilovalo uvolněný přístup babičky k tak nepříjemnému tématu, jako je pohřeb.


Většina komentářů, která se pod videem objevila, se ale týkala babiččina druhého pravidla – hlavně nezvěte Berthu. „Kdo je Bertha?“ ptají se lidé v komentářích. A na odpověď nemuseli dlouho čekat. „Berthu jsem už dávno vyškrtla ze svého života. Neustále se snažila navazovat kontakt s mým manželem a kopírovala všechno, co jsem měla na sobě,“ vysvětlila Grandma Droniak. „Jestli mi přijde na pohřeb, vykopněte ji, protože ji nepotřebuji,“ dodala.
 
Odpověď mnohé pobavila a uspokojila, ale protože je babička známá pro svůj humor, Insider pátral po tom, zda je Bertha opravdu skutečná. Babičku Droniak proto oslovil a dostalo se mu odpovědi, že Bertha je skutečně její kamarádka z minulosti, ale dnes už se s ní nevídá.
 
Tiktoková babička se serveru také svěřila s tím, co bylo cílem jejího videa, které se stalo virálním. Na populární sociální síti prý chtěla otevřít „odlehčenou“ konverzaci o smrti. „Nemusí to být děsivé, ani tabu. Když se smrti nebojíte, pomůže vám to lépe žít. O smrti žertuji, protože čeká každého z nás, jakkoli to zní děsivě,“ řekla s tím, že se nad tématem smrti ráda zasměje.

Doporučeno
Tiktokerka zdarma uklízí domácnosti lidem, kteří na to nestačí. Její videa se stala virálními Tiktokerka zdarma uklízí domácnosti lidem, kteří na to nestačí. Její videa se stala virálními 13. května 2023 19:14

TikTok 93leté babičky sleduje 9 milionů lidí

Humorná babička si díky virálnímu videu vybudovala na sociální síti pořádnou fanouškovskou základnu. Její profil, který hlásá „ahoj, jsem celebrita a 93letá babička“, v současné době sleduje na 9,2 milionu lidí a její videa sesbírala více než 261 milionů lajků. To už je pořádné číslo, které si zaslouží pozornost.
 
Podle serveru Famous Birthdays si babička Droniak díky svým dosahům ve světě internetu přišla i na pořádný balík a její čisté jmění dosahuje výše 1,5 milionu dolarů (33 milionů korun).
 
Ačkoli se Grandma Dorniak zjevila na TikToku jako blesk z čistého nebe, s fanoušky a fanynkami se pak podělila i o několik informací ze svého osobního života. Narodila se 18. března 1930 ve Spojených státech, její skutečné jméno je Lillian Droniak a žije v Sehltonu ve státě Connecticut. Má pět vnoučat a dvě pravnoučata.

Její vnuk je slavný youtuber

Jak později osazenstvo TikToku zjistilo, Grandma Droniak je babičkou populárního tiktokera a youtubera Kevina Droniaka. Poprvé se tak na internetech objevila už v roce 2012, a to na youtubovém kanálu vnuka Kevina. Ten s babičkou vyrazil na projížďku autem, a protože si video veřejnost zamilovala, babička se stala Kevinovým pravidelným hostem.


Youtuber s ní následně natočil mnoho videí, například Jak jsem babičce řekl, že čekám dítě nebo Co hledá moje babička u muže. V současné chvíli spolu dvojice spolupracuje na YouTube kanále s názvem Kevin a Lill, který má 521 tisíc odběratelů.

Humor ji nikdy neopouští. Ani jako nezadanou

Droniak po prvním úspěchu začala na TikTok pravidelně přispívat vtipnými videi, v nichž také často dává svým sledujícím rady do života. Její sledující tvoří mix mladších i starších lidí, kteří jsou prý velmi blízko jejímu věku. Babička však prý raději komunikuje s těmi mladšími. „Mladší lidé jsou bláznivější než já, když jsem byla v jejich věku,“ řekla Droniak.
 
Kromě toho pak babička také natáčí tzv. GRWM videa, v nichž ukazuje svoje outfity, sledujícím nejednou udělala room tour po svém pokoji a často také mluví o svých bývalých či potenciálních partnerech. Ostatně jednomu takovému věnovala samostatné video, které se také stalo virálním.
 
Babička Droniak totiž natočila video, jak se chystá na pohřeb svého bývalého partnera Bruce. Oblékla si svou nejlepší umělou kožešinu, nanesla si rudou rtěnku a vyrazila. „Nechci se příliš líčit. Nechci mu ukrást show,“ komentovala přípravy ve videu. Na sociální sítě pak uveřejnila fotografii v outfitu, na které tančí. „Byla jsem nejlépe oblečená. Zazářila jsem,“ napsala k ní. To se ovšem nelíbilo rodině zesnulého, která měla babičce napsat naštvaný dopis. Zda se jedná o pravdu, nebo humor, už asi nikdo nezjistí.
 
A jak to má babička se vztahy dnes? Aktivně randí, ale v současné době je prý nezadaná. „Nemám přítele a nechci přítele. Kdybych nějakého chtěla, mohla bych mít klidně čtyři nebo pět partnerů. Ale já nechci,“ vysvětlila ve videu.

Doporučeno
Kapybara sem, kapybara tam. Vítej na Kapybaratoku aneb když tvůj TikTok ovládnou zvířata Kapybara sem, kapybara tam. Vítej na Kapybaratoku aneb když tvůj TikTok ovládnou zvířata 12. března 2023 8:30

I Česko má svou vlastní TikTok „babičku“

Droniak není jedinou seniorkou, která je aktivní na TikToku. Úspěšnou „granfluencerku“ má také Česko. Je jí Flexybabka, kterou sleduje více než 255 tisíc lidí. „Prožívala jsem dost těžké období a právě v srpnu jsem odjela s přáteli na dovolenou, kde jsme natáčeli videa. Tak mě napadlo, že bychom jedno video mohli postnout i na TikTok, což jsme také udělali, dočkali jsme se skvělých ohlasů, a tak jsem si řekla, že v tom budu pokračovat dál, a bylo to,“ popsala začátky svého působení na TikToku pro Refresher.
 
Díky vytváření obsahu na sociální sítě je prý Flexybabka veselejší, nemá žádné chmury a skvěle se baví u toho, když vymýšlí nejrůznější koncepty. „Věk nehraje roli,“ říká Flexybabka s tím, že by byla ráda, aby na TikToku bylo více aktivních seniorů a seniorek.

Doporučeno
Tiktokerka Flexybabka: Videa jsem začala natáčet během velmi těžkého období. TikTok mi pomohl překonat chmury (Rozhovor) Tiktokerka Flexybabka: Videa jsem začala natáčet během velmi těžkého období. TikTok mi pomohl překonat chmury (Rozhovor) 11. října 2021 11:30
Domů
Sdílet
Diskuse