Jablonecká posila z Norimberku: Chtěl bych klubu pomoct dostat tam, kam podle mě patří, a to je do TOP 6

Jablonecká posila z Norimberku: Chtěl bych klubu pomoct dostat tam, kam podle mě patří, a to je do TOP 6

Na jablonecké Střelnici se první červnový čtvrtek pochlubili premiérovou novou tváří před novým soutěžním ročníkem 2023/2024.

Zelenobílé barvy posílil devatenáctiletý reprezentační útočník Matěj Náprstek, jenž se vrátil na tuzemskou mapu z 1. FC Norimberk.

Odchovanec litoměřického fotbalu strávil pět let ve strukturách Slavie, ve které působil až do roku 2019. Se značkou Miroslava Pelty podepsal víceletou smlouvu.

"Jsem rád, že se kluby dohodly a můžu se vrátit. Těším se na kluky v kabině a věřím, že zapadnu a budeme si rozumět na hřišti i mimo něj. Těším se, že si tady zahraju se zkušenými hráči, co mi dál pomůžou se rozvíjet jak fotbalově, tak i v osobním životě," uvedl na webu fkjablonec.cz perspektivní forvard.

Novému klubu by rád pomohl zpět do špičky, což nemusí být po posledním pobytu ve skupině o záchranu zrovna jednoduchý cíl. "Chtěl bych Jablonec pomoct dostat tam, kam z mého pohledu patří, a to je do TOP 6 v lize. A zaútočit na poháry," doplnil levonohý forvard.

V jabloneckém prostředí se dobře zná s Michalem Čermákem či Jakubem Surovčíkem, se kterým vyrůstal v sešívaném "S". Mise pro něj začne na startu letní přípravy.

V Brně by neměl zůstat ani defenzivní talent Endl. Jeho cena ovšem není pro tuzemský trh zrovna malá...