Česky

Česky

English

menu
zavřít

Do práce na kole 2023. Další akce nabídla debatu s cyklokoordinátorem, blíží se vyhlášení výsledků

30. 5. 2023

Aktuality

99

Zlín – Účastníci květnové motivační výzvy Do práce na kole 2023 (DPNK 2023), se mohli zúčastnit další akce zdarma nebo na triko. 

Uskutečnila se ve středu 24. května 2023 na odpočivadle na Čepkově a kromě občerstvení v podobě „fit svačiny“ na ně čekal zlínský cyklokoordinátor Lukáš Fabián. Se zájemci, kteří dorazili na kole, či pěšky, diskutoval o cyklistické dopravě ve Zlíně.

„Lukáši Fabiánovi patří velké poděkování, protože se celé dvě hodiny nezastavil v odpovědích na různé dotazy a připomínky od většiny příchozích,“ řekla Jana Vybíralová, koordinátorka DPNK 2023 za Zlín, Otrokovice a okolí.

„Nejvíce dotazů padalo na plány dalšího rozšiřování sítě pro cyklisty. Kromě nyní vznikajícího úseku podél ulice Březnická a části Mostní je nejdále v přípravách stezka podél ulice Vodní s propojem na ulici Zarámí. Přípravy také vrcholí u stezky podél ulice K Pasekám kolem Vertikonu. Připravují se i další propojovací stezky na Jižních Svazích a v projekční přípravě je stavba stezky u nemocnice včetně cyklopodjezdů pod říčními mosty,“ popsal plány, které usnadní život zlínským cyklistům, Lukáš Fabián.

Každý účastník akce na triko dostal malý dárek od města Zlín, nebo cyklistické zvonky od společnosti KCK CYKLOSPORT-MODE.

Květnová výzva Do práce na kole, pěšky nebo poklusem 2023 má letos rekordní počet účastníků a účastnic. Motivovat sebe i své okolí k pravidelnému pohybu a aktivní dopravě, se letos rozhodlo více než 25 600 lidí z celé republiky. Celkový počet 1334 přihlášených za Zlín a Otrokovice DPNK 2023 zajistilo těmto městům 5. místo v celorepublikovém hodnocení. Do květnové výzvy se letos přihlásilo přes 50 měst.

„Přestože letošní výzvu do práce na kole trochu komplikovalo deštivé počasí jsem rád, že se akce zúčastnila spousta kolegů z magistrátu. Když mi to denní program a počasí umožnily, využil jsem i já kolo jako dopravní prostředek do práce. Kolo hodlám využívat jako dopravní prostředek do práce i nadále a věřím, že se připojí i mí kolegové. Přeji všem cyklistům mnoho kilometrů bez nehod a defektů,“ vzkázal radní pro dopravu Václav Kovář.

Vyhlášení výsledků a předávání výher květnové akce Do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem 2023 za Zlín, Otrokovice a okolí se koná v úterý 13. června 2023 v Otrokovicích na náměstí 3. května. Od 16 hodin zahraje kapela GAIA a od 17 do 18.30 hodin se bude losovat a předávat výhry.

Nejnovější videoreportáže

Z facebooku

#SledujZlin

Aplikace Mobilní rozhlas

Chcete dostávat do svého mobilu či mailu upozornění na blížící se nebezpečí, odstávky, poruchy a výpadky energií, ankety, pozvánky na kulturní a sportovní akce?

Více informací o aplikaci

App Store Google Play

© 2024 Magistrát města Zlína
všechna práva vyhrazena

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

Podněty k webovým stránkám
Kontakt: webmaster@zlin.eu

logo EU

Nahoru