Koupaliště v Lounech nebo v Bílině už zahájila sezonu. Další otevřou v nejbližších dnech

1. červen 2023 14:22

S červnem začíná sezóna venkovních koupališť. Třeba v Lounech městské koupaliště právě otevřelo. Návštěvníkům nabízí vylepšené hřiště pro děti a novou indiánskou vesničkou.

V indiánské vesničce jsou lidem k dispozici čtyři týpí, kde můžou zájemci přespat. Stačí si přinést spacák a karimatku, nebo si postavit vlastní stan. K dispozici je i ohniště.

Podle ředitele Lounské správy plaveckých areálů Jana Macháčka novinkou cílí hlavně na různé dětské skupiny nebo zájmové spolky, ale i třeba rodiny.

V sousedním Žatci koupaliště otevřou v pátek 16. června. Ve městě to je osvědčený termín. Podle mluvčího města Tomáše Kassala v tu dobu začínají chodit na koupaliště školáci, kteří už mají po závěrečných zkouškách a testech. Samozřejmě ale záleží i na počasí.

V Žatci už loni otevřeli nový bazén pro malé děti, tam teď přesadili několik velkých stromů, které kořeny ničily dlažbu u občerstvení.

Otevírají se i koupaliště na Teplicku

Koupaliště v Bílině na Kyselce se veřejnosti otevřelo také 1. června – návštěvníky přivítalo nově natřenými bazény, opravenými lehátky a úplně novým správním objektem, kde mají zázemí plavčíci a kde je recepce pro tamní autokemp.

Město Duchcov pak otevře své koupaliště v pondělí 5. června. V jeho areálu opět plánuje promítání letního kina.

Také přírodní koupaliště v Oseku už je napuštěné, otevření plánují na sobotu 17. června.

Na koupališti v Teplicích pak mají úplně nové dětské brouzdaliště u plavecké haly i s dalšími atrakcemi pro děti. Venkovní areál podle ředitele Aquacentra Michaela Parasky otevřou nejspíš příští sobotu – 10. června.

Ani letos bohužel nebude otevřené koupaliště v Krásném Dvoře na Lounsku. Obec nemá potřebných 46 milionů korun na nutné technické úpravy, jako je zmenšení bazénu a pořízení nové strojovny. Dno bazénu totiž protéká a vrt, který ho napájel, už nestačil.

Spustit audio

Související