Raiffeisenbank dočasně odpustí poplatek za online směnárnu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 1. 6. 2023 15:30 aktualizováno 2. 6. 2023 17:00
Raiffeisenbank dočasně odpustí poplatek za online směnárnu

Zdroj: Raiffeisenbank

Služba Směnárna, která je součástí mobilního bankovnictví Raiffeisenbank, bude během června zdarma. Standardně za ni banka účtuje paušální poplatek 39 korun měsíčně.

Nabídka platí pro nové i stávající klienty s běžným osobním účtem v Raiffeisenbank. Ke spuštění služby je zapotřebí mít zřízenou alespoň jednu měnovou složku kromě české koruny a následně kliknout na tlačítko pro aktivaci.

Také aktivace další měnové složky bude v červnu zdarma. Banka tedy odpustí poplatek 29 korun měsíčně, který u Chytrého účtu vybírá za vedení každé vedlejší měnové složky (u dalších typů účtů, které nejsou automaticky bez paušálu, jsou vedlejší složky v ceně samotného účtu).

Online směnárna Raiffeisenbank je dostupná nonstop. Klienti ji mohou využít do limitu 40 tisíc korun měsíčně nebo ekvivalentu v jiné měně. Banka zdůrazňuje, že o víkendu si – oproti populární aplikaci Revolut – neúčtuje žádné přirážky.

Výhodou online směnárny Raiffeisenbank jsou výhodnější kurzy oproti její běžné nabídce. V pátek 2. června nabízela online směnárna euro za 23,794 Kč. Běžný kurz Raiffeisenbank pro bezhotovostní převod je 24,502 Kč. Pokud stejnou částku zaplatíte kartou (z korunového účtu bez využití eurové složky), přidá si Raiffeisenbank k tomu ještě 0,49 % z hodnoty směnného kurzu „střed“), její kurz tak dlouhodobě patří k nejhorším mezi bankami.

Online směnárna Raiffeisenbank se díky výhodnějším kurzům zařadila mezi špičku na trhu. Pro srovnání: karta mBank Svět, jejíž kurz eura patří mezi nejvýhodnější, v pátek 2. června počítá jedno euro jen za 23,882 koruny. A v nejlepších „kamenných“ směnárnách si lze vyměnit hotovost za kurz kolem 23,80 až 23,90 korun za euro.

Hotovostní směnu už Raiffeisenbank na svých pobočkách nenabízí. Službu zrušila – podobně jako někteří další konkurenti v čele s ČSOB – v roce 2019, kdy začala platit přísnější novela zákona o směnárnách. 

Směnárna Raiffeisenbank onlineZdroj: Raiffeisenbank

Směnárna v mobilní aplikaci Raiffeisenbank

Raiffeisenbank směnárna aplikaceZdroj: Raiffeisenbank

Směnárna v mobilní aplikaci Raiffeisenbank

Hledáte cestovní pojištění na míru? Poradíme!

Najděte cestovní pojištění podle svých představ, ať na pracovní cestu nebo dovolenou. Sjednáte i v den odjezdu sobě i ostatním.

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,230-0,01 Kč
Americký dolar23,714+0,00 Kč
Britská libra29,540+0,01 Kč
Švýcarský frank26,023+0,04 Kč
Turecká lira72,895-0,07 Kč

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Partners Financial Services