Pneurevue.cz » Aktuality » Obchod » Bridgestone Turanza 6

Bridgestone Turanza 6

 
Bridgestone

čtvrtek, 1. června 2023

Obchodní název Turanza je u značky Bridgestone synonymem klasické letní pneumatiky pro širokou škálu osobních vozů i SUV. S tím, jak se zvětšují kola v první výbavě, roste i produktová škála tohoto dezénu, která dnes začíná tam, kde dříve spíš končila – na 16 palcích. Největší rozměry se dnes nabízejí v 21“ a 22“ a celkem je v nabídce 136 rozměrových variant. Je to tedy jeden ze současných klíčových dezénů značky Bridgestone.

 

Tuzemské zastoupení Bridgestone uspořádalo pro dealery i novináře prezentaci šesté generace Turanzy na polygonu v Hradci Králové. Účastníci se tak mohli seznámit s novým produktem ve slalomu, při nouzovém brzdění na mokru, na handlingové trati a nechyběla ani jízda v běžném provozu v předměstských čtvrtích krajského města. Vozy včetně BEV modelů poskytla Toyota, Hyundai a Škoda.

Bridgestone uvádí zlepšení oproti předchozí generaci v několika oblastech, největšího pokroku bylo údajně dosaženo v oblasti životnosti, a to až o 22 % v porovnání s dezénem Turanza T005. O nižší jednotky má poklesnout valivý odpor, což se promítá do štítkové hodnoty A ve „vybraných rozměrech“, jak uvádí informace výrobce.

Bridgestone nedávno v Česku posílil o nové velkoobchodní partnery, čímž deklaruje zájem jít především touto cestou distribuce. Podívejte se na některé technické prvky nové pneumatiky na infografice, kterou poskytl Bridgestone.

 
Bridgestone
 
 
 
 

Související články

 

Komentáře k článku

 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz