čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Elegantní baletní představení v nádherném prostředí historického zámku

Plumlovský zámek připravuje na poslední srpnový víkend opravdu výjimečný program. Po čtyřleté pauze se do kouzelné scenérie vrací unikátní projekt Baletní Galavečer pod širým nebem.

Taneční představení, které povede současný šéf baletu Jan Fousek, dlouholetý sólista baletu Národního divadla v Brně, a které předvede baletní soubor Moravského divadla Olomouc, se koná v sobotu 26. srpna 2023 od 20:00 na zámku Plumlov. Tento jedinečný projekt, spojující krásu plumlovského zámku s uměním tance, vznikl ve spolupráci s baletním souborem MDO za finanční podpory Olomouckého kraje pod záštitou hejtmana Josefa Suchánka a primátora statutárního města Prostějova Františka Jury.

Samotný program je zatím překvapením, avšak diváci se mohou těšit na výběr z nejznámějších scén klasických, neoklasických i moderních baletů. Máme však možnost prozradit, že se mezi nimi objeví ukázka z baletu Obraz Doriana Graye, kterou speciálně pro baletní soubor MDO choreografoval Paul Chalmer. Součástí programu bude také ukázka z dramatického baletu o caru Ivanu Hrozném, jehož atmosféru umocní hudba Sergeje Prokofjeva. Galavečer bude také obohacen o variace moderních i klasických členů baletního souboru MDO. Je tedy na co se těšit, protože vystoupení baletního souboru MDO vždy přináší špičkový umělecký zážitek.

Jedinečnost tohoto projektu spočívá také v tom, že pro tuto příležitost bylo na nádvoří zámku postaveno speciální jeviště a hlediště, které využívá zářící zámek jako kulisu pro celé představení. Letošní projekt také slouží jako oslava zařazení zámku Plumlov mezi kulturní národní památky.

Divákům bude poskytnuto malé občerstvení na nádvoří zámku a v případě nepříznivého počasí budou k dispozici pláštěnky. Přijďte si tedy užít tuto neobvyklou a kouzelnou atmosféru.

Vstupenky jsou v předprodeji dostupné na kontaktních místech, jako je CK FTL u Radnice v Prostějově a na zámku Plumlov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Moravské divadlo Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.