Předělejte si koupelnu podle modelu Feng Shui

Koupelna

Základním posláním koupelny je očistit vaše tělo zvenčí i uvnitř a čchi by jí měla procházet rychle, bez zastavení a bez možnosti ustálení. Koupelna je místem, kam se dostávají všechny nečistoty, takže pokud je tato specifická místnost ve funkčním zmatku, objeví se blokády a problémy se zdravím a člověk zjistí, že je obtížné zvládat životní změny.

Uspořádání koupelny

Způsob uspořádání vodovodního a odpadního potrubí běžně diktuje, jak budete mít kuchyni a koupelnu rozdělenou. Z tohoto důvodu často do koupelny můžete vidět ze svého pokoje nebo právě i z kuchyně. Řada lidí si koupelny nevšímá. Skříňky a šuplíky často přetékají různými kosmetickými přípravky. Vše vyndejte a přeskupte do krabice, projděte koupelnu a vyhoďte vše, co jste nepoužili během posledních šesti měsíců.

Udělejte z koupelny čisté místo

Koupelny by měly být lesklé, čisté a měly by zadržovat co nejméně páry. Ručníky by neměly být poházené po podlaze. Pokaždé je lepší po sobě uklízet, aby mohla proudit čchi. Koupelna by měla být příjemně vyhřátá, aby se předešlo problémům spojeným s nežádoucí párou. Z hlediska pravidel feng-šuej je nejhorší situací, když se záchodová mísa nachází na opačné straně než vchod. Číňané, stejně jako všichni Asiaté, si jsou vědomi své ochrany a soukromí, a proto nejsou nadšeni, když je při vstupu do koupelny vidíte sedět na míse.

A pokud možno, nikdy nenechávejte prkénko zvednuté. Pokud se záchod nachází v jihovýchodní části, tj. v oblasti peněz, pak vás čeká velká peněžitá ztráta. Proto je třeba věnovat mimořádnou péči tomu, aby byla mísa neustále zakrytá.

Nejlepší místo pro relaxaci

Ideální prostor pro koupelnu je na severu, kde si můžete odpočinout. Pokud je toaleta blízko vchodu do domu, je také hodně ovlivňována jangovou čchi, která tímto vchodem vstupuje do domu. Toaletě velmi prospívá světelné vylepšení, jako je hořící svíčka. Oživují ji rostliny, zejména ty, které snášejí vlhké prostředí. Koupelna musí být neustále udržována v čistotě a pořádku a nesmí zde být žádné zbytečné věci nebo nepořádek, které by zadržovaly nebo mírnily čchi. Když se čchi zastaví, objeví se nežádoucí organismy a plísně a nastane peklo. Zrcadlo by nemělo viset příliš vysoko nebo příliš nízko a rozhodně ne proti oknům.

Koupelna 2
Foto: Pixabay

Jde o prostor spojený s vodou, takže by se měl nacházet na severu. V případě, že se nachází v jižní části obydlí, která souvisí se složkou ohně, je třeba do něj umístit co nejvíce předmětů souvisejících s vodou, jako jsou obrázky ryb, výjevy s vodní cestou, a zdi vymalovat modrými odstíny. Kromě toho je vhodné zavěsit na vnější stranu vchodu do umývárny malé zrcadlo, aby se poněkud zmírnil silný vliv čchi. Zásadní je vzít v úvahu i oblast, ve které se koupelna nachází – z toho lze zjistit příčiny některých problémů v životě. Koupelny jsou prostory, které mají místo v kategorii yin. Měly by být co nejméně zdobené a jejich vybavení co nejjednodušší!

Využívejte koupelnu ne jakoby pro vnější filtraci, ale navíc pro vnitřní zušlechtění. Vytvořte si příjemné čisté místo pro odpočinek. Odpočívat by mělo nejen tělo, ale i mysl, kterou uvolníte příjemným základním olejem ve sprše nebo vůní, která provoní místnost.

Zdroje info: geberit.cz, homeincube.cz

Náhledové foto: Pixabay