Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do pořádku - 2.6. 2023

2. 06. 2023 | Televizní tipy
Proměna domovů, jaká tu ještě nebyla. Průměrná rodina má doma kolem šedesáti tisíc předmětů, většinu z nich ale používá výjimečně nebo vůbec. Experti na pořádek to vezmou od podlahy. Nechají vám všechny věci vynést před dům, roztřídí je a zorganizují znovu tak, aby se všem obyvatelům domácnosti lépe bydlelo a dýchalo. Pořádek v domě totiž znamená i pořádek v duši. Pořadem provází ostřílená moderátorka Adéla Gondíková. Dívejte se na Primě už v pátek 2. června ve 22.05.

České domácnosti trápí nepořádek a chaos. Důvodem je přebytek věcí, které komplikují život a překáží rodinné pohodě. Někdo se za nepořádek v domácnosti stydí, někdo si díky tomu doma nepřipadá doma, další může přemýšlet nad změnou, ale neví, kde a jak začít. „Vlastníme spoustu věcí, některé pro radost, jiné nám snižují kvalitu života. A s těmi je třeba něco udělat,“ vysvětluje moderátorka pořadu Adéla Gondíková. „Všichni přece známe ten pocit radosti, když se zbavujeme břemene zbytečných věcí, krámů. A proto si troufáme za pouhých sedm dní uklidit, zorganizovat a uvést do pořádku domácnosti – za pouhých sedm dní!“

Do pořádku - 2.6. 2023Tentokrát se vydáme do Kobylis. Už je to rok, co se Katka po třinácti letech rozvedla s manželem – měl problémy s alkoholem, a i po rehabilitacích rychle relapsoval. Nedokázal pracovat s emocemi a svěřit se manželce, zároveň odmítal si vyzkoušet psychoterapii. Rozvod byl velmi nepříjemný a konfliktní. U soudu se exmanžel všemi způsoby snažil Katku pomluvit (např. mluvil o jejích psychických problémech z minulosti a o tom, že bere antidepresiva). Nakonec však soud vyhrála Katka a tři děti jsou nyní ve střídavé péči. Katka přiznává, že nadměrné hromadění věcí v domácnosti souvisí s nešťastným manželstvím: pokoušela se kompenzovat nedostatek blízkosti a podpory ve vztahu neustálým nakupováním.

Problém se zbytečným nakupováním prý přetrvává, čím dál víc se ho ale snaží reflektovat a omezovat se. Rovněž prý často dostává oblečení od kamarádek nebo kolegyň z práce (takže se musí do budoucna naučit tyto dary odmítnout a nenosit domů další věcí). Enormní počet věcí v domácnosti momentálně vnímá jako svůj největší problém. Tvrdí, že ji věci „dusí“, a stres z nich jí dokonce způsobil horší spánek. Nikdy se doma nedokáže plně uvolnit nebo soustředit. Nicméně sama nedokáže provést potřebné změny kvůli časovému i fyzickému vytížení.

Většinu volného času a víkendy tráví uklízením, protože si nemůže dovolit relaxovat, když domácnost vypadá tak neupraveně. Jejím největším přáním je mít klidný víkend, kde si může dát kávu, sednout si k televizi a jen si odpočinout. (Myslí převážně víkendy, kdy jsou děti s tatínkem.) Uklízení přitom většinou nepřináší žádný efekt – nikdy ho nejde úplně „dokončit“, jelikož se věci jen přesouvají z místa na místo. Co s tím provedou odborníci? Je třeba domácnost vyklidit, zbavit se nedodělků a roztřídit věci, které zavalují celý byt. Jejich činnost bude mít tentokrát opravdu terapeutický účinek.

Jak Katka s rodinou zareaguje na uklizený byt, bude se jí v novém domově líbit a proč bude mít tak velkou radost z toho, že z jejího bydlení zmizela fialová? Dívejte se.
Lifehack: Pokud chcete otevřít plastový pytel na odpadky, roztáhněte jej mezi držadly a místo se uvolní, takže otevření proběhne snadno. Během jednoho dílu tvůrci diváky seznámí s rodinou i odborníky – tedy experty na opravy, domácí práce, úklid i organizaci, všechny věci budou vyklizeny, roztříděny a darovány, bez milosti vyhozeny, případně ponechány.

Experti zároveň pracují na tom, aby se rodina vrátila do lepšího bydlení. Na konci každého dílu se tak doopravdy stane. Reality show s prvky psychologického rozboru, přestavby a spousty tipů pro diváka je tady. Dívejte se na to, jak si svůj život uspořádají jiní, a přemýšlejte. Kolik úprav potřebujete pro pohodlnější bydlení vy?

Dívejte se na Primě už v pátek 2.6. 2023 ve 22.00


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !