Svou chvíli: Markéta Foukalová & Martin Brunner & Vít Křišťan

Svou chvíli: Markéta Foukalová & Martin Brunner & Vít Křišťan

Adresa:

Praha 1, Betlémské náměstí

Termín: 7.6.2023
Vstupné:

200–220 Kč

7červen středa 20:00

Žánr: koncertypop jazz elektronika Praha

Umělci: Markéta FoukalováMartin Brunner


Markéta Foukalová je zpěvačka s přesahy do hudební i textové tvorby. Pohybuje se často na pomezí žánrů od popu, jazzu až k elektronice či soudobé vážné hudbě. Je vyhledávána předními hudebními osobnostmi a tělesy, jakými jsou Michal Pavlíček, Michal Prokop, Jasná Páka a mnoho dalších. Za povšimnutí stojí její domovská kapela Lanugo, se kterou chystá svou pátou desku. Vyučuje zpěv na konzervatoři a vede úspěšný dětský sbor Beznot.

Martin Brunner je skladatel, klavírista a klávesista. Ve svých autorských projektech spolupracuje s nejvýznamnějšími osobnostmi české jazzové scény. Patří mezi výrazné progresivní skladatele své generace, pod svým jménem vydal pět autorských alb. Skládá hudbu pro oceňovaný big band Concept Art Orchestra a klasické komorní soubory. Jako sideman příležitostně spolupracuje s řadou osobností české hudební scény napříč žánry.

Vít Křišťan je jeden z talentů jazzové klavírní scény v Česku. Vedle vyučování a natáčení CD pravidelně koncertuje a je součástí mnoha hudebních projektů. Jeden z posledních velkých úspěchů je deska projektu Prague Six, která byla nahrána ve spolupráci s českým big bandem Concept Art Orchestra a byla oceněna cenou Anděl za nejlepší jazzovou desku roku 2015. Slyšet ho je možné mimo jiné také na desce Twenties Jaromíra Honzáka, na jejímž zvuku se podílel velmi výrazně, a která je v kategorii Jazz nominována na cenu Anděl za rok 2022.

Pro hru dua, které tvoří muzikanti Jaroslav Šindler a Martin Brunner, je charakteristická improvizace a maximální vzájemná komunikace hudebníků. Repertoár tvoří skladby Johna Coltranea, Milese Davise, Keithe Jarretta, Chicka Corey,...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

26duben pátek 19:00

26duben pátek 19:30

26duben pátek 20:00

27duben sobota 20:00

Ubytování v okolí akce Svou chvíli: Markéta...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (314 metrů)

ValentinskaPraha (380 metrů)

The Emblem HotelPraha (398 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (361 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (402 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (247 m)