Zavřít reklamu

Asi už jste viděli velké množství stojánků na iPhone, které jistě vynikaly i množstvím funkcí. Tento je hloupý, ale unikátní svou konstrukcí. Podle toho, jak jej polohujete, totiž dáváte iPhonu určitý sklon. Že mohou být i jednoduché nápady hitem, tak jasně ukazuje probíhající kampaň Kickstarteru. 

Do jejího konce zbývá týden, cíl byl přitom vybrat 8 tisíc dolarů. Přispěvovatelé, kterých je více jak 850, jich ale vývojářům poslali už více jak 45 tisíc. On je ten koncept skutečně jednoduchý. Jedná se vlastně o jakýsi trojúhelník (ve skutečnosti je to šestistranný mnohoúhelník), který má každou stranu jinak dlouhou, a právě podle toho, jakou zvolíte jako základnu, takový dostane vložený iPhone ale ostatně i jakýkoli jiný telefon úhel sklonu.

Už samotný název produktu, který zní 55 66 88, jasně odkazuje na to, jaké stupně může stojan poskytnout – 55, 66 a 88 stupňů. Tvůrci uvádějí, že první je vhodný pro nahrávání a focení věcí před vámi na stole, druhý se hodí pro videohovory a třetí pro skupinové videochaty, nebo pokud potřebujete před objektivy něco prezentovat. Nejsou zde přitom žádné mechanické části, které by se mohly jakoukoli dlouhodobou manipulací nějak poškodit.

Výrobci uvádějí, že je jejich stojan uzpůsoben pro zařízení do tloušťky 24 mm, takže se nemusíte obávat ani krytů. Použitý materiál je hliník – výrobci nejprve vytvoří vlastní vytlačovací formu, kterou prostrčí několik horkých (ale ne roztavených) hliníkových tyčí a vzniknou dvacetimetrové výlisky. Ty se nařežou na požadovaný rozměr, odjehlí, otryskají skleněnými kuličkami a eloxují. Celková váha je poměrně vysokých 128 g, ta má ale hlavní vliv na celkovou stabilitu, protože poloha 88 udrží i iPad Pro. Průměr je 101 mm a tloušťka 70 mm. 

Ceny startují na 33 dolarech za kus (cca 725 Kč), k dispozici jsou i sety několika stojanů s malým bonusem. Doprava je celosvětová a začne v srpnu letošního roku. Více o kampani se dozvíte na stránkách Kickstarteru.

.