Těchto 5 kroků vám pomůže při letním líčení. Postačí vám jen opalovací krém, tvářenka a zvýrazňovač rtů

Přidat na Seznam.cz

Jistě se většině z vás stalo, že jste se v létě zděsili svého odrazu, kdy se vám tvářenka, kterou jste nanesli jen o pár hodin dříve, zdánlivě vypařila nebo se vaše řasenka rozmazala natolik, že vypadáte jako panda. Přinášíme vám pět tipů, které v létě jistě využijete.

Používejte jen opalovací krém

Důvodem, proč se můžete bez obav vzdát každodenních sér a hydratačních krémů, i když máte suchou pleť, je to, že většina opalovacích krémů dnes obsahuje hydratační složky, jako je kyselina hyaluronová, glycerin a ceramidy, a poskytne vaší pleti vše, co potřebuje. Můžete tak zjistit, že vaše pleť zůstane po celý den orosená a make-up se lépe nanáší, protože pod ním není několik kluzkých vrstev, které by mohly způsobit nepříjemné žmolkování. To platí jen pro péči o vaši pleť pod make-upem během dne. Na noc pokračujte v používání běžných sér a hydratačních krémů jako obvykle.

Místo houbičky štětec

Když nanášíte na pleť produkt, jako je podkladová báze nebo korektor, možná vás napadne vzít do ruky houbičku na make-up. Štětec je ale vzhledem ke složení mnoha pleťových produktů lepším nástrojem pro nanášení podkladové báze. Nejprve makeup naneste na hřbet ruky, která vám poslouží jako paleta a podkladovou bázi rozetřete hustým štětcem. Díky štětci získáte větší kontrolu nad jejím nabíráním, a také ve finále nemusíte použít velké množství produktu jako při aplikaci houbičkou.

Používejte korektor s teplým odstínem

Pochopit podtóny své pleti je při nákupu korektoru důležité, ale existuje jedna výjimečná okolnost, kdy byste se mohli trochu odvázat. Pokud chcete v létě dosáhnout opravdu jemného efektu sluncem políbené pleti, zvolte teplejší odstín korektoru, který jí dodá hřejivý lesk.

Vyzkoušejte tvarování obličeje pomocí tvářenky

Pokud jde o tvářenku, většina profesionálů používá krémové složení. V létě je totiž potřeba, aby se tvářenka leskla. Pro aplikaci je vhodné použít zkosený štětec, kterým ji vytvarujete do tváří. Mnoho z nás napadne nanést barvu na jablíčka tváří, ale pokud chcete, aby barva pozvedla váš obličej, veďte tvářenku až k linii vlasů.

Zvýrazněte rty

Když si zvýrazníte rty, bude to vypadat, že jste celý den na slunci, i když tomu tak není. Prstem naneste trochu krémového rozjasňovače na rty, aby jim dodal přirozený lesk. Díky němu vaše rty mohou vypadat také plnější.

Pamatujte, že méně znamená více. A o to víc se tímto pravidlem řiďte v létě, kdy vám postačí opalovací krém, tvářenka a zvýrazňovač rtů!

Zdroj: Refinery29