Kuriózní řešení pro Maguirea. Když si sbalí na Old Trafford kufry, dostane odměnu na cestu

Kuriózní řešení pro Maguirea. Když si sbalí na Old Trafford kufry, dostane odměnu na cestu

V kuriózní situaci se ocitl třicetiletý anglický reprezentační obránce Harry Maguire. Podstatná část fanoušků Rudých ďáblů mu nemůže přijít na jméno, dalo by se až říct, že setrvat na Old Trafford by bylo jako mávat rudým hadrem před rozzuřeným býkem. I proto má někdejší tvář Leicesteru změnit klubové barvy. Pokud půjde tomuto řešení naproti, dočká se ještě odměny na cestu.

Maguire byl během jara spojován například s londýnským West Hamem. Aby nepřišel o své místo v sestavě anglické reprezentace a pozvánce na blížící se Euro 2024, neměl by váhat a zvednout kotvy. „O tom musí rozhodnout on sám,“ nechal se slyšet neutrálně tamní kouč Erik ten Hag na adresu obránce skrze The Times.

Není žádným tajemstvím, že s herním vytížením Maguire spokojený není. Trenér mu nechce navíc nic slibovat, neboť tuší, že pro jeho plány není příliš přínosem. „Nikdo by z této situace neměl radost. Trénuje vždy na nejlepší úrovni, tedy se stoprocentním nasazením. Takže tuto situaci zvládá dobře a jako kapitán je v tomto směru pro mužstvo důležitý. Řekněme, že jsem rád, že je tady, a když jsme ho potřebovali, odvedl svou práci. Ale to rozhodnutí musí udělat on,“ dodal Ten Hag.

Rudí ďáblové chtějí motivovat Maguirea v odchodu tak, že mu na cestu zaplatí 10 milionů liber. Podle britského deníku Mail má anglický stoper kontrakt ještě na dva roky s platem 190 tisíc liber týdně. I z tohoto důvodu neváhá Manchester United motivovat hráče k odchodu zajímavou sumou, aby uvolnil místo v kabině.

Letošní ročník v Anglii? Na ten by nejraději zapomněli...